Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Değerlendirmesi ve Teşekkür - Ali ÇINAR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali Değerlendirmesi ve Teşekkür - Ali ÇINAR
Tarih: 31.05.2013 > Kaç kez okundu? 2395

Paylaş


100’ncü yılını kutlayan Grand Central'da “Grand Bazaar'dan Grand Central'a” Türk Festivalinin çok başarılı geçtiğini belirten Çınar, 200 bin kişinin geçtiği Vanderbilt Hall’ da Türk mutfağı, kültürü ve müziğinin tanıtıldığını belirten Çınar, Bursa Belediye Mehteran Ekibi,TSK Armoni Mızıka Grubu ve yerel sanatçılar ve gruplar ile çok renkli bir festival yaşandığını söyledi. Açılışa New York Eyalet Senatörü Liz Krueger olmak üzere birçok Amerikalı ve resmi temsilcinin katıldığını bildiren Çınar festivale, Amerikalıların ve turistlerin çok büyük ilgi gösterdiğini söylediTürk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, 32’ncisini gerçekleştirdikleri Türk Günü Yürüyüş ve Festivali yürüyüşünü değerlendirerek, destek verenlere teşekkürlerini sundu. Dünyanın en büyük Türk Kültür Festivali ve Yürüyüşü’nü düzenlemekten gurur duyduklarını belirten Çınar, faaliyetlerin 20 etkinlik ile yaklaşık 1 ay sürdüğünü belirtti. Türk Günü Yürüyüş ve Festivali kapsamındaki faaliyetlerin gönüllü komite üyeleriyle yapıldığını belirten Çınar, hem birlik ve beraberlik mesajı hem de ülke tanıtımına katkıda bulunacak şekilde faaliyetlerin organize edildiğini söyledi.



İlk Festival Philadelphia'da



Amerika’nın ilk başkenti olan Philadelphia'nin merkezinde 4 Mayıs’ta Türk Günü Festivali yaptıklarını belirten Çınar, New Jersey ve Philadelphia’da 18 tane derneğin katılımıyla yaptıkları programların birlik ve beraberlik içinde bir geçtiğini belirtti.



Türk Dünyası Unutulmadı



10 Mayıs'ta Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Sürgündeki Türkler Paneli”ne Azerbaycan Ahıska Türkleri, Kırım Türkleri olmak üzere birçok temsilcinin katıldığını belirten TADF Başkanı Çınar, Türk Dünyası Gazeteciler ve Sanatçılar Vakfı ile ortak Türk Dünyası paneli de yaptıklarını söyledi.Ayrıca 18 Mayıs’ta, Kırım Soykırımı’nı Federasyon olarak unutmayarak, ilk defa Türk Günü’nde şehit diplomatlarımız ile beraber katledilen Kırımlı Türkleri de andıklarını belirtti. Çınar, Türk Günü Yürüyüşü sırasında Azerbaycan, Kırgız, Kazak, Özbek, Türkmenistan bayraklarının dalgalandığını, Balkan Türkleri’nin de büyük gruplar halinde yürüyüşteki yerlerini aldıklarını söyledi.



Türk Mutfağı Tanıtım Girişimi



New York ve New Jersey'de ilk defa Türk Restoranı haftası yaptıklarını belirten Çınar, Türk mutfağının tanıtılması için birçok Amerikan gazete ve dergisine de reklam verdiklerini söyledi.



Grand Bazaar'dan Grand Central'a



Brooklyn Festivali’nde Türk Fırtınası



Brooklyn’de son yılların en kalabalık Türk Festivalini gerçekleştirdiklerini söyleyen TADF Başkanı Çınar, bilhassa Brooklyn Belediye Sarayı çalışanları ve Amerikalıların çok yoğun ilgisi ile karşılaştıkları için memnun olduklarını bildirdi. Türkiye’den gelen gruplar ile yerel müzik gruplarının büyük bir coşkuyla Türkiye tanıtımına katkıda bulunduklarının altını çizen Çınar, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’in de " TADF’yi çok farklı seviyede ve büyük işler başardığı için" tebrik ettiğini aktardı.



Wall Street’te Türk Bayrağımız Dalgalandı



New York’taki finans merkezlerinin kalbi olan Wall Street’teki Türk Bayrak çekimine büyük bir katılım olduğunu dile getiren Çınar, 2020 yılında Olimpiyata aday olan İstanbul’un da tanıtımının yapıldığını söyledi. İbrahim Kurtuluş’un destekleriyle Eyüp Sultan Derneği’nin öncülüğünde güzel bir program gerçekleştirdiklerini açıklayan Çınar, bilhassa turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getirdi.



18 Mayıs’ta New York Kırmızı Beyaza Büründü



32'ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’nin Madison Avenue'de 53. Cadde'de başlayıp, 46. Cadde'ye kadar devam ettiğini belirten Çınar, ardından da her yıl toplanılan Dag Hammarskjold Park’ta festivale devam edildiğini söyledi. Yürüyüş ve Festivale onbinlerce vatandaşın katıldığını ve Amerikalıların izlediğini belirten Çınar, çevre eyaletlerden ücretsiz otobüsler kaldırdıklarını da belirtti.



Yürüyüş ve festivale, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu,, Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu ,CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça,Azerbeycan Milletvekili Ganire Pashayeva, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Daire Başkanı Gazali Çiçek ve heyeti, Başbakanlık Tanıtma Fonundan Seyfi Ersoy ,Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik,Washington Türkiye Büyükelçilisi Namik Tan'i temsilen Timur Söylemez, New York Başkonsolosu M.Levent Bilgen,Azerbeycan Washington Büyükelçisi Elin Süleymanov ,Türksav Heyeti, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Temsilcileri , TV programcisi Sunay Akin ve Tasavvuf Düşünürü Ömer Tuğrul İnancer olmak üzere birçok değerli temsilcide katıldı.



Etkinliklere, Ankara Belediyesi Fomget Folklor Ekibi, Kardelen Folklor Grubu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, TSK Armoni Mızıka Takımı, Serdar Ortaç, Davud Güloğlu ,Ahu Güral,Winds of Anatolia, Gypsy All Star ve yerel müzik gruplarının performans gösterdiklerini belirten Çınar, ilk defa KKTCnin Başbakan düzeyinde katılımından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Ne Tür Farklılıklar Oldu?



TADF Başkanı Ali Çınar, geçmiş yıllardan farklı olarak çok yoğun bir etkinlik takvimi oluşturduklarını ve bu çerçevede ülkemizin tanıtımına daha çok ağırlık verildiğini belirtti.



-Amerikan Gazete ve Dergilerine İlan



-Amerikan Medyasına yoğun PR tanıtım kampanyası



-Ünlü Disney Karakterlerinin Katılımı



-Yüksek düzeyde Amerikalı Temsilci katılımı



-Times Meydanı ve Central Park’ta onbinlerce tanıtım broşürünün dağıtılması



-Büyük Balonlar ile tanıtım



-Çatı Kuruluşu Temsilcilerinin birlik ve beraberlik içinde katılması



-Türk Dünyasını temsil eden tüm derneklerin katılması



-1 aya yayılan açık ve kapalı Türk Festivalleri ve etkinlikleri



-Türk Restoran Haftası(New York’ta Bir ilk)



-Dünyanın altıncı en büyük turist çeken yeri Grand Central'de Festival



-2.5 saate yakın süren ve kortejlerin daha çok olduğu yürüyüş



-Festival alanında geçmiş yıllara oranla büyük bir katılım



-Amerikan Senato ve Kongre Üyelerinden tebrik yağmuru



Amerikan Kongre Üye ve Senatörlerinden Tebrik

Connecticut Senatör Chris Murphy, New York Senatörleri Charles Schumer ve Kirsten Gillibrand, Türk Amerikan Dostluk Eş Başkanları Kongre Üyeleri Ed Whitfield ve Virginia Foxx, Kongre Üyeleri Bill Pascrell, Jim Himes, Hakeem Jeffries, Grace Mang, Patrick Maloney, Eyalet Senatoerleri Liz Krueger ve Eric Adams, NY Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, Staten Island Belediye Başkanı James Molinaro, Lyndhurst Belediye Başkanı Robert Giangeruose 32.Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali için tebrik ve kutlama mesajları yayınladılar. Çınar, Başkan Obama’ya yakın olan Kongre Üyelerinden Yvette Clarke’ın 18 Mayıs 2013 tarihli kutlama mesajında "Şu andaki Federasyon yönetimin çok daha iyi tanınan ve saygı duyulan bir kuruluş haline geldğini” söylediğini, Amerikalı temsilcilerin TADF’ye güven ve desteklerinin her geçen gün arttığını vurguladı.



Ankara’dan Tebrik Mesajları



Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Washington DC Büyükelçisi Namık Tanı'n Tebrik Mesajları



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün " Bugün New York’ta sergilemiş olduğunuz örnek dayanışmayı, önümüzdeki dönemde de devam ettireceğinize olan inancım tamdır." dediğini belirten Çınar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajındaysa "Geleneksel hale gelmiş olan bu etkinlik, ABD’nin birçok bölgesinden Türklerin biraraya gelmesini sağlamakta ve kültürel zenginliğimizin ve değerlerimizin tanıtılmasına fırsat oluşturmaktadır. Önümüzdeki dönemde de bu anlayış içinde başarılı çalışmalarınızı devam ettireceğinize duyduğum inançla, bu anlamlı faaliyetin düzenlenmesine katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşları bir kez daha kutluyor, hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum." dediğini belirtti.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da "Her yıl Mayıs ayında ABD’nin farklı bölgelerinden New York’a gelerek Türk Günü Yürüyüşü’ne katılmanız ve burada bir bayram havası oluşturmanız, kendi değerlerinize sahip çıktığınızın bir göstergesidir." dediğini belirten Çınar, Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın ise mesajında TADF’yi tebrik ederek başarılarının devamını dilediğini söyledi.



KKTC Başbakanı İrsen Küçük de bizzat Türk Günü Yürüyüş ve Festivaline katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu kadar büyük çapta olduğunu bilmiyorduk. Gurur duyduk. Emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.



Ayrıca TBMM Başkanı Cemil Çiçeğ’i temsilen New York'a gelen üç partinin milletvekilleri de Türk Günü Yürüyüş ve Festivalinden etkilendiklerini belirterek, TADFyi kutladılar.



Mayıs Sonuna Kadar Faaliyetlere Devam



Çınar, Mayısın üçüncü haftası ayrıca Bursa Mehteran Takımı Paterson, Philadelphia ve Brooklyn'de özel olarak açık havada Amerikalılara yönelik performans gösterdiklerini belirtirken, TSK Armani Mızıka Grubu da Manhattan'daki yürüyüş dışında Türk etkinliklerine katıldığını belirtti 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle İstanbulspor Eğitim Kültür Merkezi Futbol turnuvası, TACC, ODTÜ, ATKB ve Türk Hars Birliği ortak kutlama programı düzenlediğini, 25 Mayista Manhattan Sokak Fuarına da katıldıklarını belirten TADF Başkanı Çınar, 26 Mayıs'ta TADF’nin desteklediği Halk Pikniği ve Konseri yapıldığını söyledi.



Yaz Tatili Yok



TADF Başkanı Ali Çınar, Federasyonun yaz tatiline girmeden aralıksız çalışmalara devam edeceğini söyledi. Düzenli aylık halk toplantıları, Work&Travel programı üzerinde yoğunlaşma olmak üzere 24 saatlik acil vatandaş hattımız ile vatandaşlarımıza hizmet ve kongre/senato üyeleri ile yakın çalışmaya yaz aylarında da devam edeceklerini açıkladı. Eylül-Aralık ayları arasında sürpriz programları olduğunu söyleyen Çınar, gelecek dönem başkanlık koltuğunu kazanacak adaya ve ekibe yönetimi ‘alınlarının akıyla’ bırakacaklarını belirtti.



TADF'den Teşekkür





"Yaptığımız tüm etkinliklere gece gündüz demeden koşturan çalışma arkadaşlarıma, Yönetim Kurulu üyelerine,Federasyonumuza üye olan ve olmayan tüm Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine,Türkiyeden gelen resmi heyet temsilcileri ve gösteri gruplarına , Amerikalı dostlarımıza,T.C New York Başkonsolosluğu ve Washington DC Büyükelçi Temsilcilerine ,Mehmetçik Vakfına destek kampanyası başlatan Dallasli gönüllü bayanlarimiza, bizlere destek veren sponsorlarimiza , Türk ve Amerikan medyasına ve yağmura rağmen bizleri yanlız bırakmayan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diyen Çınar, “Amerika’nın en eski ve en köklü çatı kuruluşu olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun güven ve imajının çok daha iyi yerlere geldiği inancıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecektir mesajini verdi.







Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

" Halkımızın Sesi ve Yüreği"

821 UN Plaza,

2. Kat

New York, NY ,10017



Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171



24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886







www.tadf.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1366
Toplam Tekil 4076147
IP 18.223.106.232






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu