BODRUM SAĞLIK VAKFI’NDAN “MERHABA ÇİN…” - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BODRUM SAĞLIK VAKFI’NDAN “MERHABA ÇİN…” - Necdet SİVASLI
Tarih: 25.05.2013 > Kaç kez okundu? 2451

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



BODRUM SAĞLIK VAKFI’NDAN



“MERHABA ÇİN…”



Bodrum Sağlık Vakfı, bir ilke daha imza attı. 17 yıldır kar amacı gütmeden sağlık alanında hizmet veren Bodrum Sağlık Vakfı, şimdi de Bodrum turizmine katkı sağlamak amacı ile “Merhaba Çin” adı altında bir gece düzenledi. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve turizme yönelik çalışmaları ile dikkati çeken vakfın düzenlediği “Merhaba Çin” gecesi Oasis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kısa bir süre de olsa, Bodrumlular’ı yemekleri,müzikleri, sohbet ve slaytları ile Uzakdoğu’nun sihirli ülkesi Çin’e taşıyan bu gece öyle sanıyoruz ki uzun süre hafızalardan silinmeyecektir.



Bodrum Sağlık Vakfı kurulduğu günden bugüne sağlık alanında verdiği hizmetler yanında kültürel ve turizme yönelik etkinliklerin de içinde olmuştur. Vakfın Yönetim Kurul Başkanı Ahmet S. Biçer’i yakından tanıyoruz. Yine Vakfın Yönetim Kurulu üyesi Gazeteci ağabeyimiz Can Pulak, Vakfın Genel Sekreteri Şafak Yaşar ve diğer yöneticilerle Bodrum Sağlık Vakfı 17 yıllık geçmişinde hem kıskanılacak, hem de örnek alına cak bir konuma taşınmıştır. Vakfın çalışmaları ile ilgili bir başka yazımızda sizlerle birlikte olacağız. “Sevgi engel tanımaz” sloganı ile yola çıkan ekibin bitmez tükenmez enerjisi ile çalışmalarına ortak olmak hepimiz için bir görev olmalıdır.



TÜRK-ÇİN DOSTLUĞUNA DESTEK



Bodrum turizminde Çinli turistlere ayrı bir önem ve yer veriliyor. Bu amaçla Bodrum-Çin arasında bir köprü kuruldu. Çin’deki Turizm Fuarlarına katılan Bodrumlu turizmciler, bazı bağlantılara da imza attılar. Artık, Bodrum otellerinde, sokaklarında Çinli turistlerle karşılaşmak sürpriz olmuyor. İşte Bodrum Sağlık Vakfı da “Merhaba Çin” ile bu çalışmalara katkı sağlamayı hedeflemiş bulunuyor.



Bilindiği gibi geçen yıl Türkiye’de “Çin Yılı” kutlandı. Bu yıl da Çin’de “Türk Yılı” kutlanıyor. Bodrum’da gerçekleştirilen “Merhaba Çin” gecesi ile bir anlamda bu yıla ve dostluğa da destek verilmiş oldu. Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Bay Yu Jian’ın da katıldığı gecede Çin Schiuan Konservatuarı Geleneksel Çin Müzik Orkestrası’nın 16kişilik sanatçı kadrosu Bodrum’lulara unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.



Anadolu Ajansı Pekin Temsilciliği yaptığı dönemde TRT, NTV, BBC serbest muhabirliği de yapan Kamil Aydoğdu’nun Çin’deki anılarını dile getirdiği gecede, uluslararası alanda fotoğraf sergileri ve gösterileri gerçekleştirmiş olan fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza, Çin’de çektiği ilginç fotoğraflarını bir slâyt gösterisi ile izleyicilerle paylaştı. Biz, meslakdaşımız Kamil Aydoğdu&rsq uo;nun küresel bir güç olan, ekonomide dünyada hızla büyüyen Çin’de Türk medyasından temsilciliklerin bulunmamasının çok büyük eksiklik olduğu görüşüne aynen katıldığımızı da burada ifade edelim.



HEDEF BODRUM’U DAHA İYİ TANITMAK



Hiç kuşkusuz böylesin etkinliklerde sponsor olarak destek de çok önemlidir. Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet S. Biçer, kendilerini destekleyen kuruluşlar konusunda kısaca şu bilgileri de veriyor:



“ Bu etkinliği oluşturmak için yola çıktığımızda sponsorlukları ile bizi yalnız bırakmayan Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Via Turizm, THY Bodrum, Chinese İnn Oasis, Gala Müzik, Oğuz&Özay Ajans ve Boytav’ın yanı sıra gönülden destek olan Bodrum Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine, Denizciler Derneği’ne, Ada Digital’e, Bodrum Müze Müdürlüğüne, teşekkürlerimizi sunarız.”



Bu tür etkinlikler Bodrum’un tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Uzun süre Ankara’da görev yapan, değerli dostumuz Çin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Yu Jian ile birlikte 4 Çinli gazeteci de Bodrum’a geldiler. Bodrum’u ve turizmi Çin’deki gazete ve dergilerinde tanıtacaklar. Burada yaptıkları röportajları ve izlenimlerini de köşelerine taşıyacaklar. Etkinli k sonrası kendileri ile görüştük. “Bodrum, Çinli turistler için bir cazibe merkezi olabilir. Çok güzel, çekici ve dinlendirici bir yer. Tarihi eserlerle de dikkatleri çekiyor” görüşünde birleşiyorlar. Bu tür tanıtım ve dostluk ilişkilerinin sürekliliğinde de fayda gördüğümüzün altını çizelim.



Daha önce BOYTAV ve Bodrum Belediyesi Çin’deki Turizm Fuarı’na katılmış, Bodrum’u burada kurulan bir stant ile tanıtmışlardı. Şimdi, Bodrum’da Çince broşürler ve tanıtım kitapçıkları ile bu hizmet destekleniyor. Bodrum Sağlık Vakfı gibi kuruluşların da böylesi etkinliklerle bu hizmet kervanına katılmış olmaları hiçbir zaman küçümsenmemeli dir. Biz, bu nedenle tüm Bodrum Sağlık Vakfı yöneticilerini yürekten kutluyoruz.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1196
Toplam Tekil 4075977
IP 3.17.186.218






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap