GELENEKSEL EL SANATLARINI GELECEKLE BULUŞTURDULAR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









GELENEKSEL EL SANATLARINI GELECEKLE BULUŞTURDULAR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 17.05.2013 > Kaç kez okundu? 2327

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



GELENEKSEL EL SANATLARINI GELECEKLE



BULUŞTURDULAR…



Geçenlerde Konacık Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde son derece anlamlı, zengin içerikli ve ses getirici bir sergi açıldı. Konacık Belediyesi ile Bodrum İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile açılan sergi geleneksel el sanatlarımızı gelecekle buluşturması açısından da sezona damgasını vurdu.



Sergi açılışına geçmeden önce, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’dan kısaca söz edelim. Tosun, beldeye getirdiği çağdaş belediyecilik anlayışı ile Bodrum’da kısa zaman içinde “Çok kısa zamanda çok iş Yapılabileceği”ni göstermiştir. Sadece belediyecilik çalışmaları ile değil, esnaf ile halk ile, sanattan eğitime, sağlıktan sosyal yardımlaşmaya kadar ver diği bir dizi çalışma ile de bir belediye başkanının elinin nerelere kadar uzanabileceğini gösterebilen bir yapılaşmanın içine girmiştir. Muğla’nın Büyükşehir olması ile, belde belediyelerin kapanması ile, bugün Bodrum Belediye Başkanlığı’na en yakıştırılan isim olarak öne çıkmış olmasında da Konacık’ta gösterdiği başarı rol oynamaktadır.



BODRUM HALK EĞİTİMİ’NİN BAŞARISI



Bodrum Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün el sanatları çalışmalarına verdiği ağırlığı da görmezden gelemeyiz. Özveri ile çalışan Okul Müdür Vekili Serkan Öztemel, Müdür Yardımcıları Sevilay Gödekmerdan, Serpil Erzen bir yılın çalışma yorgunluğunu bu serginin açılışı ve sergideki eserlerin güzelliği ile öyle sanıyoruz ki az da olsa üzerlerinden atmışlardır. Müdür Vekili Serkan Öztemel, serginin açılış konuşmasında, açılan tüm kurslara desteğini esirgemeyen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’a teşekkür ettikten sonra “Kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize de bu güzel günü bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum” demiştir.



Bodrum Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde birçok dalda kurs düzenleniyor. Genellikle el sanatları üzerindeki çalışmalar daha ilgi görüyor. Bodrum Merkez dışında birçok beldede de faaliyetlerini gösteren kursların bu yıl, geçen yıllara oranla daha da başarılı biçimde geçtiği ifade ediliyor.



TOSUN” KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ KORUMALIYIZ”



Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, geleneklerimizin geleceğe taşınmasındaki öneme dikkat çekiyor. El emeği, göz nuru ile meydana gelen eserlerin toplumumuzun birleşip, bütünleşmesinde çok önemli rol oynadığını da söylüyor. Kültürel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini, bunları gelecek nesillere aktarmak için daha çok çaba göstermemiz gerektiğine de işaret ediyor. Kendisini dinleyelim:







“Geçen sene görkemli bir açılışla bu binayı hizmete açmıştık. Bugün bu kalabalıktan da anlaşılıyor ki binamız amacına ulaşmış. Özellikle bayanlarımızın yoğun ilgisi var. Burada El Sanatları ile İngilizce ve Bilgisayar Kurslarımızda 350 kursiyerimiz eğitim görmüştür. Konacık Belediyesi olarak altyapı-üstyapı belediyeciliğin ötesinde sosyal ve kültürel belediyeciliğe de çok önem veriyoruz. Bu bina da onun bir eseridir ve el birliği ile yapılmıştır. Birazdan sizlerle birlikte birbirinden güzel el emeği göz nuru ile yapılan eserlerin sergisini gezeceğiz. Özellikle Konacık’ta ki bayanlarımıza ve Bodrum Yarımadası’nın dört bir yanından gelen bayanlarımıza kurslarımıza göstermiş oldukları ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Gelenek göreneklerimizi kültürel mirasımızı yaşatmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz tarihi ve kültürel değerlerimizi geleceğe aktaramazsak geleceğimizin teminat altında olması mümkün değil, bu yüzden de tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmalıy� �z. Bu binada El Sanatları Kurslarımızın haricinde küçük yaştaki çocuklarımız burada tiyatro kursu görüyorlar. Bizler Konacık Belediyesi olarak var olduğumuz sürece özellikle çocuklarımızın, bayanlarımızın ve yaşlılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Belediyemiz Halkla İlişkiler Birimi Müdiresi Selma Hanıma ve çok değerli personeline çok teşekkür ediyorum”



ÇİÇEKLERLE TEŞEKKÜR







Yapılan konuşmaların ardından Konacık Belediyesi El Sanatları Kurs Öğretmenlerine Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Bodrum İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcıları Sevilay Gödekmerdan ve Serpil Erzen tarafından teşekkür çiçek leri takdim edildi.







Daha sonra Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, El Sanatları Kurslarının düzenlenmesinde emeği geçen Bodrum İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcıları Sevilay Gödekmerdan ve Serpil Erzen’e birer çiçek takdim etti.







Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Serkan Öntemel ve Müdür Yardımcıları Sevilay Gödekmerdan ve Serpil Erzen, Bodrum İlçe Müftüsü Emin Geçin, Bodrum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Manav ve Emin Geçin ve El Sanatları Kurs Hocaları hep birlikte açılış kurdelesini kestiler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1119
Toplam Tekil 4069040
IP 3.12.162.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 6.914 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu