SINIRLARI ORTADAN KALDIRIRSANIZ - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SINIRLARI ORTADAN KALDIRIRSANIZ - Necdet SİVASLI
Tarih: 13.05.2013 > Kaç kez okundu? 2329

Paylaş


Sınırları ortadan kaldırırsanız…



NECDET SİVASLI







Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen patlamaların yankıları sürüyor. Bugünkü AKP iktidarının, Suriye’de uyguladığı yanlış politikalarla Türkiye’yi ne hale getirdiği, bu son olaylarla bir kez daha ortaya çıktı. Şurası bir gerçek ki, patlamayı kim veya kimler gerçekleştirmişse de, bu tabloyu yaratan bugünkü Hükümetin ta kendisidir.



Bizi takip eden okurlarımız anımsayacaklardır. Suriye ile ilgili olarak yazdığımız yazılarda, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun uyguladıkları yanlı ve yanlış politikalarla Türkiye’yi Suriye batağına sapladıklarını hep vurguladık. Sınırların ortadan kaldırıldığı, aşırı dinci grupların cirit attığı topraklarımızda 200 binin üzerinde Suriyeli sığınmacının da bulunduğunu söylersek, yaşanan ve yaşanacak bu tür olayların kaçınılmaz olduğu da görülecektir.



NUSAYRİ’LER EL KAİDE’NİN HEDEFİNDE



Önce kendimize bakalım ve kendimizi eleştirelim. Türkiye, Esad rejimini düşürmek için sınırları ortadan kaldırmış ve bu ülkeye terör ihraç etmeye başlamıştır. Eğer, siz kalkar terör ihraç ederseniz, günün birinde bu terör gelir sizi vurur. Bugün, Reyhanlı’da yaşanan bu korkunç patlama ve olaylar işte bunun bir sonucu olarak karşımızda duruyor. Bu noktada, suçlu aramanın da bir anlamı yoktur.



Hatay’daki Nusayri’lerin Suriye’deki iç savaş ve sonrası gelen sığınmacılardan son derece rahatsız oldukları aylardır biliniyor. Kaldı ki, Türk vatandaşı olan bu Nusayri’ler sayıları 2 bini bulan El Kaide militanları tarafından hedefe oturtulmuştur. Her ne kadar hükümet olanlar Hatay’da El Kaide ve hiçbir terör örgütünün olmadığını söylüyorlarsa da, bunun tamamen yanıltıcı olduğu da ortaya çıkmıştır.



HATAY, AŞIRI DİNCİ MİLİTAN KAYNIYOR



Yukarıya bir fotoğraf koyduk. Dikkatlice bakınız. Bu fotoğraflar Hatay’daki sığınmacılar arasında çekilmiştir. Bunların sığınmacılara benzer tarafı var mı? Kim kimi kandırıyor? Çeşitli aşırı dinci grupların cirit attığı, sınırların ortadan kalktığı, Amerikan, İsrail ve Batılı ajanların buluştuğu bu noktaların her an patlamaya hazır bir bomba olduğunu biz defalarda dile getirdik. Türkiye’de, dış basında Hatay’da 2 binin üzerine El Kaide militanının olduğu defalarca yazıldı, Hükümet uyarıldı. Yabancı basında da bu endişeler yer buldu. Muhalefet partileri CHP ve MHP’den de Hükümet olanlara uyarı üzerine uyarı geldi. Ama sonuç değişmedi.



Bizim bir başka endişemiz de şu olmuştur:



Suriye’deki iç savaş, günün birinde mezhep çatışmasına dönecek ve bu çatışmalar Türkiye’yi de içine alarak büyüyecektir. Amerika, İsrail ve Batı zaten böyle çatışmaların olmasını hem destekliyor, hem de seyrediyor. Çünkü bu bölgede ne kadar istikrarsızlık sürerse bu onların işine geliyor. Dikkat edin, dış güçler geçmişte Irak’ta, Libya’da, Mısır’da ne yapmışlarsa Türkiye’de de onu yapmaktadırlar. Asıl hedeflerinin bölgede geniş kapsamlı bir mezhep çatışmasının yayılması olan dış güçlerin buna odaklanmış olduğunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Oyun, bunun üzerinde oynanıyor.



TEK SORUMLU HÜKÜMETTİR



Suriye Devlet Başkanı Esad’ı devirmek için yola çıkanlar, öyle görülüyor ki, bu yanlışlıklarında israr ederlerse, Esad’dan önce devrileceklerdir. Hatay’daki halk ayaklanması ve yurdun her tarafından gelen tepkiler bunu gösteriyor. Türkiye, hiçbir dönemde düşmediği bir sıkıntının göbeğinde bulunuyor.



Şimdi yazımızın başına dönelim:



Bu ülkede her olaydan tek sorumlu olan Hükümet olanlardır. Saldırı nereden gelirse gelsin, bu saldırı önlenemiyorsa, bunun da sorumluğu bizi yönetenlerdedir. Sınırlar yolgeçen haline getirilmiş. Buradan giriş-çıkışlar Suriye tarafından muhaliflerin, Türkiye tarafından bizimkilerin kontrolündedir. Hükümet olanlar tarafından söylendiği gibi araçlar Suriye’den gelmişse, Reyhanlı’ya kadar götürülmüş patlatılmışsa, bunun istihbaratı alınmamış mıdır? Alınmışsa neden önlenememiştir? Bu bomba yüklü araçlar sıkı kontrol edildiği ifade edilen sınırlardan nasıl geçirilmiştir? Eğer olaylar doğru analiz edilirse bu işin altında başka şeylerin çıkacağı gün gibi biliniyor. Türkiye üzerinde oynanmakta olan oyunun büyüklüğünü artık hepimiz görmeliyiz.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1255
Toplam Tekil 4074531
IP 18.119.131.72






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu