“ERMENİLER İHANET ETTİ, OSMANLI KENDİNİ KORUDU…” - - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“ERMENİLER İHANET ETTİ, OSMANLI KENDİNİ KORUDU…” -
Tarih: 01.05.2013 > Kaç kez okundu? 2599

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



“ERMENİLER İHANET ETTİ, OSMANLI



KENDİNİ KORUDU…”



Ermeniler yıllardır, kendilerinin Osmanlı döneminde soykırıma uğradıkları, bu nedenle Türkiye’nin bu soykırım nedeni ile kendilerinden özür dilemesi gerektiğini söylüyorlar. Amerika, Rusya ve Batı’nın da desteğini alarak bu konuda Türkiye’ye baskı yapıp, topraklarının da işgal altında olduğu iddiasında bulunuyorlar. Yine Ermeniler, siyası çıkarlar nedeni ile bazı ülkelere bu sözde soykırımı da kabul ettirdiler. Bazı ülkeler de yine siyasi rant nedeni ile sözde soykırım anıtlarını diktiler.



Türkiye, bu konuda konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini her zaman söylemiştir. Bugün, Ermeni lobisinin çalışmaları ile birçok ülke, Ermeni oylarını alabilmek için siyasi manevralar yapabiliyor, inanmasalar da sözde soykırımı kabullenmek, ya da soykırımı sembolize eden heykelleri dikmek zorunda kalıyorlar. Her yıl, Amerikan Başkanı’nın ağzına bakıyoru z. “Başkan soykırım” diyecek mi, demeyecek mi diye uykularımız kaçıyor.



ERMENİ İDDİLARI ÇÜRÜTÜLÜYOR



Hiç şüphesiz, bu iş tarihçilerin işidir. Bırakınız bu işi tarihçiler çözsün. Gerçekleri de kamuoyu görsün. Türkiye’nin bugün “Hodri m eydan, gelin bu işi tarihçilere bırakalım” çağrılarına Ermeniler niye hep karşı çıkıyor? Çünkü yalanları ortaya çıkacak. Tarihler, Ermeni iddialarının yalan olduğunu ortaya koyacak. Ermeniler bundan kaçıyorlar.



Geçenlerde Ermeni iddialarını çürütecek bir açıklama daha geldi. ABD Eski Başkanı Reagan’ın Hukuk Danışmanı Bruce Fein, Beyaz Saray’ın, Ermenilerin iddia ettiği soykırım ile ilgili bir araştırma yaptığını, bu araştırma sonunda Ermenilerin 2 milyon Osmanlı’yı öldürdüğünü, Osmanlı’nın ise kendisini korumak zorunda kaldığını, bu koruma sırasında da 500 bin Ermeni’nin öldürüldüğünü söyledi. Fein ayrıca “Bu gerçekler arşivlerde de var. Ermeniler bu nedenle gerçeklerin ortaya çıkmaması için tarihçilerin araştırma yapmasını, arşivlerin açılmasını istemiyor” dedi.



2 MİLYON OSMANLI KATLEDİLDİ



Reagan 1981 yılında Amerikan Başkanlığı görevine getirilmişti. Ermeni iddialarını içeren geniş bir araştırma da bu dönemde yapıldı. Ortaya da asılsız iddialar çıktı. Bunu Amerika biliyor, buna rağmen bu gerçekler bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak, hiçbir şey gizli kalmıyor. İşte Eski Başkan Reagan’ın Danışmanı Fein, bu raporları ve gerçekleri açık yüreklilikle kamuoyu ile paylaşmasını bildi.



Ermenilerin sözde soykırım iddiaları ile ilgili Fein’in açıklamalarına kısaca göz atalım:



“ Osmanlı İmparatorluğu’nun azınlıklara karşı müthiş sayılabilecek bir hoşgörüsü ve kucaklaması vardı, bu özeni unutmamak gerekiyor. Azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini yaşar, hayatlarını son derece rahat şekilde geçirirlerdi. Ermeni terör çeteleri 1.Dünya Savaşı sırasında Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlıları öldürdü. Bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçek. Ermeni kayıplarının ise 500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı. Burada asıl önemli konu, Ermenilerin ihanetidir. Osmanlı da kendini savundu. Özellikle ABD’de yaşayan Ermeniler soykırım yalanı ile büyük getiri sağlıyor. ABD yönetimi de büyük paralar döndüğü için Ermenileri karşısına almak istemiyor. Ermeniler ısrarla kendi arşivlerini açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen getirimi kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak.”



ERMENİLER YALAN SÖYLÜYOR



Beyaz Saray’da böyle bir araştırma raporunun bulunması, bu rapordan bazı kısımların da Eski Başkan Reagan’ın Hukuk Danışmanı Fein’in açıklaması önemlidir. Türkiye’nin bu konuda daha aktif ve daha ısrarcı bir politika izleyip, Ermenistan’ı köşeye sıkıştırması gerekiyor. Yoğun gündem nedeni ile bu konular rafa kalkmasın. Çünkü Ermenilerin özellikle içinde bulunduğumuz şu aşamada sinsi planlarla Türkiye karşıtı çalışmalar içinde olduğunu biliyoruz.



Başbakan Erdoğan Mayıs ayı ortalarında Amerika’yı ziyaret edecek, Başkan Obama ile görüşecek. Bu önemli konuyu gündeme getirebilecek mi? Bir hak arayışı içinde olabilecek mi? Bizi ve Türk dünyasını yakından ilgilendiren bu konu gündemdeki yerini alabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.



Kaldı ki, Ermeniler en son olarak 20 yıl önce Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ’ını işgal etmişler, burada Türk soykırımını da gerçekleştirmişlerdir. Hem soykırım yapıp, hem toprak işgal eden Ermenistan arkasına aldığı emperyalist devletlerle dünya kamuoyunda haklılığa oynuyor. Artık, bu pis oyunu bozmak, Ermenilere haddini bildirmek ve haklılığını ortaya koymak Türkiye için şart olmuştur. Fein’in açıklamaları da bu konuda yol gösterici olacaktır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1881
Toplam Tekil 4076663
IP 3.133.87.156






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu