BUNUN ADI BARIŞ MI, KİRLİ BİR İŞBİRLİĞİ Mİ?... - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BUNUN ADI BARIŞ MI, KİRLİ BİR İŞBİRLİĞİ Mİ?... - Necdet SİVASLI
Tarih: 21.04.2013 > Kaç kez okundu? 2322

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



BUNUN ADI BARIŞ MI, KİRLİ



BİR İŞBİRLİĞİ Mİ?...



Terör örgütü PKK ile masaya oturan ve İmralı’daki terörist Başı ile müzakere eden AKP iktidarı bunun adına “Barış süreci”diyor. Aylardan bu yana neredeyse Türkiye’deki siyaseti Öcalan yönetiyor. PKK’nın siyasi uzantıları ise zafer kazanmış kumandan edaları ile geziniyor, açıklamalar yapıyor.



Bizim bir türlü anlayamadığımız, barış iki ülke arasında yapılır. Terör örgütü ile ancak mücadele edilir, silah bıraktırılır ve devlet varlığını, ağırlığını gösterir. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Kandil’den sesler yükseliyor ve “Biz, silah gücümüzle AKP Hükümetine diz çöktürdük” deniliyor. Silahl ı mücadeleden galip gelen taraf olarak PKK kendisini gösteriyor. İstekler de bu doğrultuda oluyor.



“BARIŞ” ADI ALTINDA YIKICILIK



AKP Hükümeti tarafından oluşturulan akil adamların isimlerinin önemli bir bölümünün Öcalan tarafından verildiğini BDP milletvekilleri bizzat söylüyorlar. Bu adamlar da gittikleri yerde “Barış” adı altında bölücü örgütün propagandasını yapıyor, özerklikten söz ediyorlar. Barışın, ancak özerklikten geçeceği anlatılıyor. Millet de bunlara tepkisini koyuyor. Hükümet olanlar ise, hala PKK’ya silah bıraktırmanın neyin karşılığı olduğunu söylemiyorlar.



Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de açıklama üzerine açıklama yapıyor. Türk, son açıklamasında yine büyük tartışma yaratacak şeyler söyledi. PKK’nın savaşta kazandığını, siyasette de kazanacağını söyledi. AKP Hükümeti’ne de tehdit gibi gözdağı verdi ve “Eğer bu saatten sonra Hükü met geri adım atmaya kalkarsa çok daha kötü şeyler olur, eskiyi ararız” dedi.



AKP’nin Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner bile “PKK silahla Bağımsız Kürdistan’ı kurabilecek güçtedir” demedi mi? Bunların hedeflerinin ne olduğunu bu millet bilmiyor mu?



BDP milletvekillerinin açıklamaları ve istekleri zaten biliniyor, bunları yinelemeye gerek görmüyoruz.



DOĞRUYU KİM SÖYLÜYOR?



Amerika’dan ve Avrupa’dan da çatlak sesler yükselmeye başladı. Dikkat ediniz, İmralı canisi terörist başı için özgürlük isteniyor. Gelecekte bu konuda da Türkiye’ye baskı yapılacak. Bu kirli ve çirkin işbirliğine karşı gelenler ise Başbakan ve tayfası tarafından “hainlikle” suçlanıyor. < strong style="mso-bidi-font-weight: normal;">“Barış sürecini provoke ediyorlar” deniliyor. Teröristleri baş tacı yapanlar, Türkiye’nin üniter yapısını, birlik ve bütünlüğümüzü, Atatürk’ü, bayrağımızı savunanları düşman gibi görüyorlar.



Geçenlerde bir yazı yazmış ve “Biz devletimize güvenmek istiyoruz” demiştik. Bütün bu olup bitenler karşısında sessiz kalan, meydanı teröristlere ve yandaşlarına bırakan, ülkesini savunanlara karşı savaş açan bir anlayışa karşı milletin güven duyması mümkün müdür? Biz, Başbakan&rsquo ;ın “Teröristlerle asla pazarlık yapmadık” sözlerine nasıl inanabiliriz?



Dikkat ediniz, akil adamlar dahil, BDP milletvekilleri, PKK terör örgütü yandaşları Öcalan’ın serbest kalacağını, Kürt Federe Devletinin kurulacağını, Anayasa’daki değişikliklerin istekleri doğrultunda olacağını, tüm tutuklu KCK ve PKK’lıların serbest bırakılacağını söylüyorlar. Başbakan, bunlara yanıt vermesi gerekirken, bölücülere karşı ülkesini, bayrağını, geleceğini savunanları hedef alıyor. Şim di bütün bunları alt alta koyduğumuzda ortada kirli bir işbirliğinin, yıkıcılığın, fesat ve fitnenin var olduğunu görmüş oluyoruz.



Akil adam Doğu Ergil çıkmış ortaya “Kürt sorununu çözmeye kalktık, şimdi de karşımızda Türk sorunu bulduk.”diyor. Kin kusuyor, ayrımcılık yapıyor, Türk’lere ve Türklüğe adeta hakaret ediyor. Bu adam milletten tepki görmez mi, gittiği yerde yuhalanmaz mı?



MİLLETİN TEPKİSİ BÜYÜYOR



Burada bir noktaya daha değinelim:



Akil adamlar protesto ediliyor, çok yerde tepki görüyor. Çünkü millet bu akil denilen adamların kim olduğunu çok iyi biliyor. Çokları PKK sempatizanı, maddi ve manevi destekçisi. Resmen kin kusuyorlar...



Çoklarının Türkiye’nin yıkımından yana olduğunu biliyor. Yapılmak istenilenler Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Türk ve Türkiye lehine atılan sloganlarla karşılık buluyor. Şehit ailelerinin tepkileri giderek büyüyor. Milletin, ülkesini, bayrağını, Atatürk’ünün koruması, teröristlere karşı tepki göstermesi neden iktidar olanları bu kadar rahatsız ediyor?



Türkiye’de çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Millet psikolojik bir hareketle sindirilmeye, uyutulmaya çalışılıyor. Milliyetçilik ayaklar altına alınıyor. Milletin tepkisi bunlaradır. Milletin tepkisi Öcalan ile yapılan müzakereleredir. Bunlar dile getirilirken, hiç kimse kırıp dökmüyor, devletin güvenlik güçler i ile çatışmıyor. Hiç kimse ellerinde silah, kesici, delici alet ile gezmiyor. Görüşler, endişeler dile getiriliyor. Neredeyse bunlar bile suç sayılacak.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1792
Toplam Tekil 4076574
IP 3.134.102.182






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu