TOPLUMSAL TEPKİLER KÂBUSA DÖNÜŞÜYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TOPLUMSAL TEPKİLER KÂBUSA DÖNÜŞÜYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.04.2013 > Kaç kez okundu? 2383

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



TOPLUMSAL TEPKİLER KÂBUSA



DÖNÜŞÜYOR…







Başbakan Erdoğan, son günlerde terör örgütü PKK’yı bir kenara bıraktı, Milliyetçi Hareket Partisi ile uğraşmaya başladı. Diğer yandan da hedefindeki parti CHP olarak görülüyor. Terör örgütü ile masaya oturulmasının karşısında kim varsa, Başbakan’ın hedefinde de onlar oluyor. Kim Türklüğü, ülke bütünlüğünü, Türk bayrağını savunuyorsa, Başbakan bunları düşman gibi görüyor. Ancak, PKK’nın şovlarına, bez parçalarına, terörist başının posterlerine, Türk milletine ve devletine saldırılara ses çıkarılmıyor.



AKP kurmayları, yaptıkları açıklamalarda sık sık kamuoyu araştırması yaptırdıklarını, barış sürecine olan desteğin de % 50’nin üzerinde olduğunu vurguluyorlar. Başbakan da açıklamalarında “Yaptığımız işte destek görüyoruz” ifadelerini kullanıyor.



SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAK



Biz, bir kez daha yineleyelim:



Barış isteyenlerin sayısı tahminlerin üstündedir. Kimse savaş istemiyor. Kimse şehitlerin gelmesini alkışlamıyor. Kimse kardeşlik ortamının bozulmasının karşısında değil. Bunlar başka şeyler. Siz kalkar, kamuoyu araştırmalarını bunlar üzerine yaptırırsanız, hiç kuşkusuz desteğin fazla olduğunu görürsünüz.



Millet, terörist başı Öcalan ile müzakere masasına oturulmasından, anayasadan Atatürk ve Türk adının çıkarılmasından, ülkenin bölünüp parçalanmasından endişe ediyor. Siz, eğer yaptırdığınız kamuoyu araştırmalarında deneklere bunları sorun, bakalım karşınıza nasıl bir tablo çıkacak?



Fazla uzağa gitmeye gerek görmüyoruz. Sosyal paylayışım sitelerinde bugünkü hükümetin yaptıkları karşısında milletin tepkisini iyi okuduğunuzda ortaya çıkan tablo çok şeyi ortaya koymaya yetiyor. Yapılan istatistiklere göre sosyal paylaşım sitelerinde 9 milyon kişi adlarının başına T.C eklemiş, tepkisini ortaya koymuştur. İşte, size gerçekleri yansıtan kamuoy u araştırmasının sonuçları budur.



TOPLUMSAL TEPKİLER ÇOĞALIYOR



Konu bu kadarla da sınırlı değil:



Şehit aileleri ardı ardına açıklama yapıyor. “Kimse şehit analarından halellik alamaz” diye bağırıyorlar. Başbakan Erdoğan’ın ortaya koyduğu barış sürecine tepkilerini ortaya koyuyorlar. “Bug ün bu noktaya gelinecekti de 30 yıldır binlerce gencimiz niye şehit oldu?” diyorlar. Özellikle de terörist başı Öcalan ile yapılmakta olan görüşmelere ve müzakerelere şiddetle karşı çıkıyorlar.



Bir diğer konu da, AKP’nin oylarında yaşanan düşüştür. Siz bakmayın AKP kurmaylarının “Oylarımız %50’nin üzerinde” dediklerine. İktidar partisinin oylarındaki düşüş devam ediyor. Oyunu en fazla artıran parti o larak da MHP görülüyor. Oyu %25’lere çıkan MHP’nin Başbakan’ın neden bu kadar hedefinde olduğunu başka yerlerde araştırmaya da gerek yoktur.



İKTİDAR PARTİSİ YANILGI İÇİNDE



Şu noktaya da dikkatlerinizi çekelim:



Artık tepkiler, birleşmeyi, bütünleşmeyi ve sokaklara taşmayı gündeme getiriyor. Cumhuriyet Bayramı nedeni ile başlayan, Silivri ile devam eden toplumsal tepkilerin bundan sonra da çığ gibi büyüyerek süreceği görülüyor. Millet, geleceğine sahip çıkıyor. Haksızlıklara isyan ediyor. Türk ve Atatürk’e saldırılara tepki veriyor. İktidar tarafından yapılan tüm tehditlere de meydan okuyor. Bütün bunlar da toplumsal ayrışmayı hızlandırıyor. Bundan endişe ettiğimiz belirtelim.



Bütün bu gelişmeler ışığı altında iktidar partisi ortaya çıkıp “Bizim yaptıklarımıza destek var” diyorsa yanılıyor demektir. Yaptırılan kamuoyu araştırmaları da çöpe atılmalıdır. Kaldı ki, AKP tarafından yaptırılan birçok kamuyu araştırmasında da AKP’nin oy kaybettiği, MHP’de yükselişin başladığı da görülüyor. Elimizde SONAR’ın yaptığı son anket bulunuyor. Buna göre AKP’nin oyu %45’de görünüyor. CHP %26, MHP %17 oy alırken, BDP’nin oyu %7’de kalıyor. Gezici anketinde ise AKP %42,9, CHP %28,4, MHP %19,6 ve BDP ise %7 oy alıyor.



Başbakan, tüm gelişmelerden son derece rahatsız ve aşırı hırçınlığının ve tepkilerinin nedeni de bizce bunlardan kaynaklanıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 18
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 627
Toplam Tekil 4064834
IP 3.15.219.64






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap