TADF’den Batı Yakasına Çıkartma - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TADF’den Batı Yakasına Çıkartma
Tarih: 14.04.2013 > Kaç kez okundu? 2456

Paylaş


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, kendisine bağlı üye dernekler ile Kaliforniya, Las Vegas ve Seattle eyaletlerindeki Türk-Amerikan toplumu temsilcileriyle biraraya geldi.



TADF Başkanı Ali Çınar, ziyaretlerine öncelikle Kuzey Kaliforniya’dan başlayarak, TAACA- Kaliforniya Türk Amerikan Derneği Başkanı Berk Evrensel ve İcra Kurulu Üyeleri ile görüştüklerini söyledi. Görüşmede San Franscisco ve çevre bölgelerde olmak üzere yerleşik hayatı olan Türkler hakkında bilgi alan Ali Çınar, network geliştirme ve yardımlaşma konusunda fikir alışverişinde bulundular.



Daha sonra Türk-Amerikan iş adamlarını biraraya getiren ve aktif çalışmalar yapan TABC Başkanı Efe Orhun ile görüşen Başkan Çınar, New York’ta yakın zamanda yapılan Kariyer Fuarı’nın, Kaliforniya’da da ortak yapılabileceği konusunda çalışmalara başladıklarını belirtti. TABC Başkanı Orhun, kuruluşları hakkında bilgi verirken, Slikon Vadisi ile en yakın çalışan organizasyonunun kendileri olduğunu da söyledi.



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a Türk Günü Yürüyüşü Daveti



Los Angeles Başkonsolosluğu`nda verilen resepsiyon esnasında, Türk Amerikan Dernekleri Başkanı Ali Çınar, Başkan Yardımcıları Cahit Oktay ve Ahmet Atahan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile biraraya geldi. Ayaküstü gerçekleşen sohbette, TADF ekibi, AB ile ABD arasında yapılması planlanan ve gerçekleşmesi durumunda Türkiye için çok kötü sonuçlar doğurması muhtemel Trans Atlantic ticaret Antlaşması öncesinde Türkiye'nin haklarını koruma adına ABD bünyesinde yürütülecek lobi faaliyetler için, ABD'de bir çatı kuruluş olarak ve bünyesindeki 50'ye yakın dernek ile birlikte her türlü çalışmada yardıma hazır oldukları mesajını Bakan Çağlayan'a iletti. Ayrıca TADF Başkanı Çınar ve heyeti, Bakan Çağlayan’ı 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirecekleri 32. Türk Günü Yürüyüş ve Festivaline davet etti.



TADF Heyeti, Las Vegas Türk Amerikan Derneği ( ATA-Nevada) ve Seattle merkezli Washington Türk Amerikan Derneği (TACAWA) ve Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Batı Yakası Başkanları ve temsilcileri ile de görüşerek, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konusunda anlaşma yaptılar.



Los Angeles Başkonsolosu Topçu “ TADF’nin Çalışmalarını Takip Ediyoruz”



Los Angeles ziyareti sırasında başarılı çalışmalar yapan Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu’yu da ziyaret eden TADF Başkanı Ali Çınar ve Başkan Yardımcılarından Ahmet Atahan, TADF’nin yaptığı çalışmalar hakkında Başkonsolos Aydın’a bilgiler verdi. Bilhassa New York’ta yapılan faaliyetlerin, Batı Yakasında yapılması ve sürekli iletişimde kalınması için ortak karar çıkar alınırken, Batı Yakasındaki derneklere daha çok yardımcı olunması konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.



Work& Travel konusunda yapılan çalışmaları da aktaran Başkan Çınar, bu sene W&T ile gelecek öğrencilerin minimum sorunla karşılaşmalarını beklediklerini belirtti



ATASC’ye Tam Destek



TADF Başkanı Ali Çınar ve Başkan Yardımcılarından Ahmet Atahan, Güney Kaliforniya’daki 5 bölge derneğinin çatısı altında toplayan ve Federasyon üye derneklerinden Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği Başkanı Hafize Turgut ve heyeti ile görüştü. Toplantıda ATASC’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Çınar, dağınık bir yapıya rağmen ortak sinerjiyi gördüğünü belirtti. ATASC, Güney Kaliforniya’da Türk nüfusunun ciddi şekilde artmaya başladığını aktarırken, network bağının daha da güçlenmesi için çalışacaklarını söyledi.



TADF Başkanı Çınar, vatandaşlar ile bütünleşmek için dernek temsilcilerinin vatandaşların bulunduğu yerlere gitmelerinin önemine vurgu yaparak, ‘ne kadar birlik ve beraberlik olursa, o kadar gücümüz artacaktır’ mesajını verdi. Toplantıya ayrıca Los Angeles Türk Amerikan Derneği Başkanı Ahmet Önerbay, Ventura Merkezli VATAN Derneği Temsilcilerinden Leyla Çoğen, ATASC Gelecek Dönem Başkanı Burcu Tansu, Türk Amerikan Bayanlar Ligi Derneği (TALL) Başkanı Jasmin Döker katıldı.



ATAA Başkanı Ergun Kirlikovali ve Pax Turcica Başkanı Javid Huseynov ile Buluşma



TADF Başkanı Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Kurulu Başkanı Ergun Kirlikovali ile ATASC’ye bağlı olan Orange Bölgesi Türk Amerikan Derneği Başkanı/Pax Turcica Kurucusu Javid Huseynov ile biraraya geldi. Türk Dünyasının son yıllarda yaptığı çalışmalar ve projeler konusunda detaylı fikir alışverişinde bulunulurken, Orange Bölgesi’nde yapılan faaliyetler konusunda da Hüseyinov Çınar’a bilgi verdi.



San Diego’daki Türkler Güçleniyor



San Diego Türk Amerikan Cemiyeti Başkanı Sarp Şekeroğlu ve Türkevi (House of Turkey) Temsilcileriden Ali Kıran, Nur Sinanoğlu, Berke Çetinöneri ile görüşen TADF Başkanı Çınar, San Diego’daki Türkler hakkında detaylı bilgi aldı. Milli günlerde yapılan faaliyetlerde biraraya geldiklerini söyleyen Şekeroğlu, Türk nüfusu hakkında kesin bir rakamanın belli olmadığını dile getirdi. Ahıska Türkleri ile yakın çalıştıklarını belirten Şekeroğlu, TADF’nin yapacağı faaliyetlere gelen grupların kendi bölgelerinde görmek istediklerini dile getirdi.



Sonbahar’da Brooklyn Nets’de NBA Şovu



TADF Başkanı Çınar, Batı Yakasında başarılı organizasyonlara imza atan ve NBA’de Türk programlarını organize eden Salih Eroğlu ile de görüştü. Görüşmede,Eylül veye Ekim ayında, Brooklyn Nets takımı ile Ömer Aşık’ın oynadığı Houston Rockets veya Ersan İlyasova’nın oynadığı Milwauee Bucks takımlarından birinin Brooklyn’deki maça geldiğinde Türk Programı olması için ortak çalışmalar yapılacağını açıkladı.



Eroğlu, Brooklyn Nets'in yıldızı Deron Williams'ın da Türkleri çok sevdiğini hatırlatarak, ‘Kaliforniya'ya geldiğinde çok yakın ilişkilerimiz olmuştu ‘ dedi.



Cuma Günü Türk Öğrenciler ile Buluşma



Çalışmalarına ara vermeksizin devam eden TADF Başkanı Çınar, bu akşam da USC( Güney Kaliforniya Üniversitesi) Türk Öğrenci Derneği’nin Türk gecesine katılarak, Türk öğrenciler ile biraraya gelecek.











Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu



" Halkimizin Sesi ve Yüreği"



821 UN Plaza,



2ci Kat



New York NY 10017







Tel: 212-682-7688



Faks: 646-290-6171







24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886







www.tadf.org





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1572
Toplam Tekil 4067706
IP 3.144.113.30






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu