TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VE FESTİVAL AYI HAZIRLIKLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR - TADF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VE FESTİVAL AYI HAZIRLIKLARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR - TADF
Tarih: 31.03.2013 > Kaç kez okundu? 2408

Paylaş


Türkiye dışında, dünyanın en büyük ‘Türk Kültür Festivali ve Yürüyüşü’nü organize eden Amerika’nın en eski ve en köklü Türk Amerikan çatı kuruluşu, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Mayıs ayında yapılacak etkinliklere yoğun bir şekilde hazırlanıyor.









Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, bu seneki yürüyüş ve festivale çok ciddi bir talebin olduğunu belirtti. Mayıs ayının ilk haftası başlayacak olan Türk Festivali’nin Mayıs’ın son haftasına kadar devam edeceğini söyleyen Başkan Çınar, Türkiye’de vizyona yeni girmiş filmlerin gösterimi dışında, 1 haftalık ‘Türk Restoranı’ haftası yapacaklarını da açıkladı.









TADF Başkanı Çınar, Türk Dünyası ile ilgili Mayıs ayında iki ayrı program olacağını belirtirken, Columbia Üniversitesi’nde yapılacak panelin konusunun “Sürgündeki Türkler” olduğunu söyledi.









14 MAYIS KAPALI ÇARŞI, GRAND CENTRAL’A GELİYOR









Dünyanın en çok turist çeken 6’ncı yeri olan Grand Central istasyonunda 14 Mayıs’ta Türk Festivali organize edeceklerini söyleyen Çınar, ünlü sanatçı Tulayhan Uğurlu başta olmak üzere kültür ve geleneğimizi yansıtan dans gösterilerinin de gün boyu yapılacağını belirtti.Kapalıçarşı Esnafları Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) ortak projesinin ABD konserinde Uğurlu, müzik ve görüntülerle İstanbul ve Kapalıçarşı'yı anlatacak.









16 MAYIS BROOKLYN BELEDİYE SARAYI’NDA TÜRK FESTİVALİ









16 Mayıs günü Wall Street’te Türk Bayrağı’nın göndere çekilme töreni olacağını söyleyen Çınar, New York’un önemli şehirlerinden olan Brooklyn’de, Belediye Sarayı’nda Türkiye tanıtımının yapılacağı bir festival düzenleyeceklerini söyledi.









TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VE FESTİVALİNDE SÜRPRiZ SANATÇI: SERDAR ORTAÇ









17 Mayıs günü Türk Günü Yürüyüş ve Festivali resepsiyonu yapacaklarını belirten TADF Başkanı Çınar 18 Mayıs günü Türk Günü Yürüyüşü’nün Madison Caddesi üzerinde başlayıp, Birleşmiş Milletler Binası’nın karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı’ndaki düzenlenecek festivalle devam edeceğini söyledi.









Ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ın bu yıl Türk Günü Yürüyüşü için New York’a geleceğini belirten Çınar, Türkiye’den ve Amerika’dan çok büyük dans gruplarının da festivale katılacağı müjdesini verdi. Çınar, ‘Her yeri kırmızı beyaz yaparak, hem toplumumuzu bir araya getirmek için hem de ulkemizn tanıtımına katkıda bulunmak için’ Türk Günü Yürüyüş ve Festivali’nin çok önemli olduğunun altını çizdi. Çocuklara yönelik faaliyetlerin de olacağını söyleyen Çınar, ‘tüm Türk Dünyası’nı ve soydaşlarımızı festivale bekliyoruz. Festivalin kalabalıklığı, Amerika’daki gücümüzü göstermemiz açısından önemli bir fırsat’ dedi.









Çok güçlü bir ekiple birlikte hazırlıklara devam edildiğini söyleyen Çınar, faaliyetlerinin Amerikalılara ve turistlere yönelikte olduğunu belirterek,Amerika içinde büyüyen yerel bazdaki kültür,sanat ve dans gruplarından da istifade edeceklerini belirtti.









32. Türk Günü Yürüyüş ve Festivalinin teması "New York City goes Turkish" olarak anket sonucu belirlendiğini belirten Çınar, sanatçı seçiminde de yine anket usulü halkımızın çoğunlukla istediği sanatçılar arasından seçildiğini dile getirdi.







TADF Başkanı Çınar Mayıs ayı içinde birçok program daha düzenleyeceklerini ve ana sponsorlari da açıklayarak detaylı takvimin kamuoyu ile yakın zamanda paylaşılacağını dile getirdi.











Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

" Halkımızın Sesi ve Yüreği"

821 UN Plaza,

2. Kat

New York, NY ,10017



Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171



24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352- 9886





www.tadf.org







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1299
Toplam Tekil 4074575
IP 13.58.82.79






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu