PKK ÇEKİLSE BİLE SİLAH BIRAKMIYACAK… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PKK ÇEKİLSE BİLE SİLAH BIRAKMIYACAK… - Necdet SİVASLI
Tarih: 26.03.2013 > Kaç kez okundu? 2305

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



PKK ÇEKİLSE BİLE SİLAH



BIRAKMIYACAK…











21 Mart Nevruz kutlamalarında terörist başı Öcalan’ın mektubunda, Kandil’e gönderilmesi mesajda, eylemsizlik ve şartların oluştuğunda geri çekilme isteğinin var olduğunu gördük. Ancak, “silahları bırakın” çağrısı olmadı.



“SİLAH BIRAKACAĞIZ” DENİLMİYOR



Öcalan’ın mesajının ardından, Kandil’deki PKK elebaşlarından Murat Karayılan bir açıklamada bulundu. Öcalan’ın çağrısı üzerine 21 Mart tarihinden itibaren ateşkes ilan ettiklerini söyleyip “Parlamento ve Hükümet komisyon oluşturup, yasal zemini hazırlarsa ge ri çekilme olabilir” dedi. Dikkat ediniz, Karayılan da “Silah bırakacağız” dememiştir.



Biz, konu ile ilgili daha önce yazdığımız yazılarda, PKK’nın silah bırakma gibi bir eyleme girmeyeceğini yazmıştık. Çünkü 30 yıldır silahlı mücadele veren bir terör örgütünün, birdenbire hiçbir şey elde etmeden “Silahları bırakıyoruz” deme noktasına gelmesini mümkün görmüyoruz. Zaten daha önce de Karayılan bu konuda bir açıklama yapmış “Biz dağlara piknik yapmak için çıkmadık” demişti. Ellerinde silahlar, bir adım geri çekilmenin adı “Barış adına”olacak öyle mi? Kandil’den Kuzey Irak’ın Erbil’ine ya da bir başka bölgesine çekilme demek, işi bitirmiş mi olacak?



SİLAHLI GRUPLAR NEREYE GİDECEK?



Kendimizi ve milletimizi kandırmayalım. Ortada bir büyük oyun oynanıyor. Bu oyunda Türkiye, masa başında paylaşılıyor. Bu oyunda Amerika ve AB ülkeleri yine sahnedeler ve BOP çerçevesinde yapılması ve uygulanması gerekenleri uygulatıyorlar.



Yapılan açıklamalara baktığımızda PKK’nın silah bırakmayacağını görüyoruz. Eylemsizlik kararı uygulanabilir. Çekilme olsa bile silahları ile çekilecekler. Nereye? Yine yapılan açıklamalara göre bazıları Kuzey Irak’ta daha güvenli bir bölgeye, bazıl arı da Suriye’deki Güney bölgelerine geçecekler. Oynanan oyuna bir bakar mısınız? Kuzey Irak’ta Barzani, böylece PKK’lılarla silahlı gücüne güç katmış olacak. Suriye’nin kuzeyi PKK’nın uzantısı PYD’lilerin kontrolünde, bu gücün katı böylece ikiye katlanacak. Dikkat edin, kuzeyden ve güneyden etrafımız çevrilmiş olmuyor mu?



“Ateşkes” ilan ettiklerini söylüyorlar. Yenilir yutulur gibi değil. Sanki karşımızda bir devletin silahlı gücü var, biz bu devletin silahlı gücü ile savaşmışız havası veriliyor. Türkiye’yi ne duruma düşürüyorlar, biz açık söyleyelim bunları kabul edemiyoruz. Şu yaşananlar tam bir rezaletten başka bir şey değildir. Karayılan’ın şu açıklamaları da zaten her şeyi açık biçimde ortaya koyuyor:



KARAYILAN’IN MESAJI



“ Mesajın açıklandığı gün 21 Mart’tan bu yana ve bundan sonra biz hareket olarak KCK, PKK ve HPG olarak resmi ve açık bir şekilde ateşkes ilan ediyoruz. Türkiye sınırında olan askeri faaliyetleri, ateşkes çerçevesinde planlanacaktır. Ame, eğer güçlerimize saldırı olursa elbette güçlerimiz bu saldırılar karşısında kendilerini koruyacaklardır. Bir kere daha saldırılara karşı misilleme hakkımız olacaktır. Yok, eğer kimse güçlerimize saldırmazsa güçlerimiz de hiçbir askeri eylem yapmayacaktır. Şimdilik kesinleşen kararımız budur.”



Burada iki nokta dikkatlerimiz çekiyor: Birincisi PKK hala tehdit etmekten vaz geçmiyor, ikincisi de silah bırakmamakta kararlı görünüyor. Halbuki Başbakan’ın da hükümetin de ana hedefi PKK’yı tehdit olmaktan çıkarıp silah bıraktırmak değil miydi? “Bir an önce silahları bırakıp, başka bir ülkeye geçsinler, bunun garantisini veriyoruz” diyen Başbakan Erdoğan değil miydi?



Kanlı terör örgütü PKK silahı nasıl ve ne zaman bırakır biliyor musunuz? Ya gırtlağına sarılacaksınız hunları bitireceksiniz, ya da bunu yapamıyorsanız istediğini elde ettiği zaman. Bugünkü Hükümet, PKK’ya teslim olmuştur. Terör örgütü istediklerini elde etmenin peşindedir ve bunlar elde edil meden de silahı bırakmasını kimse beklemesin. Peki, şimdi soruyoruz bu millet neye seviniyor? PKK, silahlı eylemleri ve dış güçlerin de desteği ile bölünme sürecini istediği aşamaya getirmiş, devletle muhatap olmuş, istediği pazarlıkları da teker teker yapmış ve yapacağını da ilan etmiştir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1610
Toplam Tekil 4067744
IP 3.21.248.47






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu