UYANIN, HEDEFLERİNDE KÜRDİSTAN VAR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









UYANIN, HEDEFLERİNDE KÜRDİSTAN VAR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 26.03.2013 > Kaç kez okundu? 3157

Paylaş








BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



UYANIN, HEDEFLERİNDE



KÜRDİSTAN VAR…



PKK’ya silah bıraktırma ile başlatılan barış süreci, Nevruz’da İmralı canisinin Diyarbakır’da okunan mektubu ile sürdürülüyor. Ancak, bakıyoruz herkes işin boyası ve cilası ile uğraşıyor. İşin aslına bakan, gelecekte ne gibi gelişmelerle karşı karşıya kalacağımızı hesap edenleri göremiyoruz. Çünkü barıştan, kardeşlikten, demokrasiden söz edenlerin hedefinde Öcalan’ın serbest bırakılması, Kürt Dünyasının lideri olması, Bağımsız bir Kürdistan’ın hayata geçirilmesi bulunuyor.



Yukarıdaki fotoğrafa çok dikkatlice bakınız, size çok şey ifade edecektir. Sayfalara sımayacak yazıların dile getiremeyeceği bu tablo, “Tek millet, tek bayrak, tek toprak” diyenlere ders olmalıdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamalarında Çanakkale’de milletin bölünmez bütünlüğünden dem vuran Başbakan Erdoğan, Nevruz kutlamalarında meydanlarda tek bir Türk bayrağının olmaması ile şok geçirmiştir.



Öcalan’ın mektubunun Amerika’dan ve AB’den destek alması, bu emperyalist ülkelerin çizgilerine uygunluğunu da gösteriyor. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Amerika ve AB, işlerine gelmeyen hiçbir şeye destek vermezler. Zaten yıllar önce bölgede Bağımsız Kürdistan’ın kurulması için çaba gösteren, PKK’yı bugünkü çizgiye getirenler bunlar değil mi? Bağımsız Kürdistan’ın haritalarını yıllar önce çizen ve bugün Erdoğan’ı kullanarak bu hedeflerine ulaşmaya çalışanlar hiç kuşkusuz, Türkiye’nin bölünmesi yönünde yapılacak her çalışmanın da içinde olacaklardır.



Bakınız, Murat Algel adlı bir kardeşimiz, bugün yaşanan tabloyu nasıl değerlendiriyor, kendisini dinleyelim:







“ İşte o Ergenekon diye adlandırılan paşaların askerlerin toplanma sureci bu günler içindi. Sen ben halk sandık hariç neye kime karşı gelsin ama içeri tıkılan askerler bugünde “ihtilal yapabilir” korkusuyla önceden hazırlanmış oyunlarla askerlerimizi tepeden tırnağa içeri soktular ve böyle bir günde sahipsiz kaldık. Kimlere emanet ettik sahip çıksın diye bu muydu yani? Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yoktu PKK terör örgütü ile vardı. Gittiler tüm PKK yi kurt halkına mal ettiler yapay bir düşmanlık çıkardılar. Ben Kürtlerle düşman olduğumuzu bu son o n beş günde öğrendim hepsi yalan dolan. Barıştık mı yani simdi e bu kadar kolay mıydı? Neden 30 senedir vatan evlatlarımıza pusular kurulup şehit ediliyordu Bu muydu yani bitti mi hayır asil simdi başlıyor. Bu böyle basit birsey değil ne verdiler karşılığında daha kimse bilmiyor. PKK’nın yıllık geliri milyar dolar neye karşılık bu gelirler hiçe sayılıp bırakıldı bu resimden de anlaşılıyor adamlar forma bile yapmış hersey ortada”



Haluk Şinasi Taran adlı okurumuzun görüşü de şöyle:



“ Ülkeyi emperyalist güçlerin oyuncağı yapanlar utansın. Kürdistan zaten gayrı resmi olarak kuruldu. Suriye’nin Güneyi PYD’nin elinde. Kuzey Irak Barzani’de. İkisini birleştirin, alın size Kürdistan. PKK’yı da çekin Türkiye’den alın size silahlı güç. Var olsun küresel devletler.”



Yağmur gibi tepki geliyor. Sizlerle paylaşmaya kalkarsak, sayfalara sığmayacak. Bugünkü yazımızı Belmondo Çakır’ın şu gönderisi ile sonlandıralım:



“ Türkiye’de yaşa, elektrik kaçak, su kaçak, vergi verme, uyuşturucu sat, kaçakçılık yap, mafya takıl, her şey beleş ve “Ben Kürdistan’da yaşıyorum” de. “









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 864
Toplam Tekil 4065071
IP 3.139.236.89






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu