PKK İLE PAZARLIK YOKSA BU İSTENENLER NEDİR?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PKK İLE PAZARLIK YOKSA BU İSTENENLER NEDİR?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 22.03.2013 > Kaç kez okundu? 2358

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



PKK İLE PAZARLIK YOKSA BU



İSTENENLER NEDİR?..



Gerek Başbakan Erdoğan, gerekse hükümet yetkilileri açıklama yapıyor ve “PKK ile pazarlık içinde değiliz” diyorlar. Başbakan da her gittiği yerde “Tek bayrak, tek vatan, tek dil” den söz ediyor. Bizim de temennimiz bu söylenenlerdir. Daha önce konu ile ilgili olarak yazdığımız yazılarda Başbakan’a, devleti temsil eden yetkililere inanmak istediğimiz vurgulamıştık. Ancak, PKK’ya silah bıraktırma çalışmaları ve müzakere süreci öylesine karmaşık bir hal adı ki, bir söylenen bir söyleneni tutmuyor ve kafalar da giderek karışıyor.



PKK ile pazarlık yapılmıyorsa, İmralı tutanaklarında Öcalan’ın talepleri nedir? Bu tutanaklar medyaya yansıyınca neden kıyamet koparılmıştır? Başbakan ortaya çıkıp “Bunların hepsi yalan, bizim bunlarla bir ilişkimiz yoktur” dememiştir. Bu tutanaklar yalanlanmadığına göre “PKK ile pazarlık içinde değiliz” sözleri inandırıcı olabilir mi? Kaldı ki ortada bilgi kirliliği vardır, iddialar vardır, ama resmi olarak açıklanan hiçbir şey yoktur.



PKK’NIN NE İSTEDİĞİ BELLİ



İmralı’da Öcalan ile yapılan görüşmelerde terörist başı’ndan mektuplar geliyor. Görüş alış verişi yapılıyor. PKK, Öcalan’a özgürlük, Kürtlere özerklik istiyor. Öcalan silah bırakmaktan söz ediyor. Bu is tekler karşısında PKK’ya vaat edilen bir şeyler var ki bu gelişler oluyor. Yoksa durup dururken 30 yıldır dağlarda olan eli silahlı kanlı örgüt neden silah bıraksın? Neden bir başka ülkeye gitsin? Ortada bir şeyler dönüyor ama bunlardan ne muhalefetin, ne de milletin haberi olmuyor. Her şeyin kapalı kapılarda ardında olması kuşkuları da artırıyor.



Meydan, PKK ve İmralı canisine bırakılmıştır. PKK’nın siyasi uzantıları BDP milletvekilleri nevruz bayramı nedeni ile bölgelerinde meydan okuyorlar. İsteklerini teker teker sıralıyorlar. Ard arda tehditler savuruyor “Öcalan’sız yaşam istemiyoruz” diye haykırıyorlar. Ö calan posterleri, sözde Kürdistan bayrakları meydanlarda dalgalanıyor.



Batman’da Nevruz kutlamalarında konuşan BDP milletvekili Ayla Akat bakını neler söylüyor:



“ Özgürlük ve ana dilimizi istiyoruz. Devletin gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Kürtler mücadelelerine devam edecekler. Halkımız, Öcalan’sız bir yaşam istemiyor. “



HEDEFLERİ ÖZERK KÜRDİSTAN



Bitmedi, Şırnak’ta Nevruz kutlamalarına katılan Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk da yaptığı konuşmada “Kürt sorununun çözümünü istiyorlarsa Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak durumundadırlar. Biz, Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Barışı bize hiç kimse altın tepside sunmayacak. Barışı da mücadele ederek getireceğiz. Bakın Kürt hareketi, Öcalan’ın çağrısıyla yanında bulunan tutukluları, esirleri serbest bıraktı. Silahları bırakıp gitmelerini istiyorlar. Milyonlarca Kürt insanlar, siyasetçiler cezaevlerinde ömür tüketiyor. PKK’dan silahları bırakıp gitmek isteyenler, cezaevlerindeki Kürtleri de özgürlüğüne kavuşturmalıdır. “ diyor.



Tuğluk’un konuşmasının sonundaki şu cümlelerin, PKK’lıların ve İmralı canisinin ne istediğini açık biçimde ortaya koymaktadır.



“ Ta ki Öcalan özgürleşinceye kadar, ta ki Özerk Kürdistan’ı kuruncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Bunun sözünü veriyorum. Şehitlerimize sözümüz budur. Geriye adım atmamızı da kimse bizden beklemesin.”



İSTEKLERİ BİTMEK BİLMİYOR



Kendimizi kandırmayalım. Hedefleri belli, istekleri bellidir. Bunu da açık biçimde dillendiriyorlar, meydan okuyorlar. Başbakan’ın söylediği gibi, PKK’lıların silahlarını bırakıp, bir çırpıda başka bir ülkeye gitmeleri mümkün olabilir mi? İstekleri karşılanmadan böyle bir adım atılır m� �? O zaman Erdoğan’ın “Tek millet, tek bayrak ve tek dil” sözleri havada kalmış olmuyor mu?



Medyaya yansıyan İmralı tutanaklarında Öcalan açıklamalarında yakında kendisi dahil, tüm Kürtlerin, KCK tutuklularının serbest kalacağı mesajını da vermişti. Bunlar boşuna ortaya atılan iddialar değildir. Nitekim BDP milletvekilleri de bunları meydanlarda aç ık biçimde dile getiriyorlar. İsteklerinin yerine getirilmemesi halinde de güçlü olduklarını, savaşarak hedeflerine ulaşacaklarının tehdidini savuruyorlar.



Şimdi ister istemez hepimiz “Madem Hükümet kanadı PKK ile pazarlık yapmıyor, peki PKK, İmralı ve BDP milletvekillerinin bu istekleri nedir?” demiyor muyuz? Kafalarımız daha da karışmıyor mu? Bu tablo karşısında doğru olanı bulmak olanaksız hale gelmiyor mu?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1133
Toplam Tekil 4074409
IP 18.191.228.88






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu