GÖPPİNGEN TÜRK KÜLTÜR MERKEZİN’DE DOĞAN TUFAN YENİDEN BAŞKAN - Doğan TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









GÖPPİNGEN TÜRK KÜLTÜR MERKEZİN’DE DOĞAN TUFAN YENİDEN BAŞKAN - Doğan TUFAN
Tarih: 18.03.2013 > Kaç kez okundu? 3024

Paylaş


Göppingen Türk Kültür Merkezi 23. Dönem Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda yeni yönetim belirlendi. ATİB’e bağlı derneğin başkanlığına yeniden Doğan Tufan seçildi.







Göppingen ve Çevresi ATİB üyesi Türk Kültür Merkezi delegelerinin yanısıra çevre dernek başkanları Plachingen Türk Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Dilsizoğlu, ATİB GENEL idare kurulu üyesi Davut Özyurt, bölge başkanı Abdülcelil Akyüz, , Araştırmacı yazar Hidazet Kayaalp, Türk Federasayon eski genclik kolları başkanı Doğan Bozkurt, ATB Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu,Göppingen Türk Dernekleri Birliği başkan yardımcısı Yüksel Özel, ATIB Güney Almanya Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Yıldırım, bölge iş adamlarımızla birlikte çok sayıda üyeler iştirak etti.







Genel kurula davetli olup katılamayanlardan ATİB kurucu genel başkanı Musa Serdar Çelebi, Doç.Dr. Ahmet Tevfik Ozan, Vehbi Okur, Mehmet Yalburdak, Hasan Kalimci, Nevzat Laleli, Prof. Dr. Ahmet Ayar, Oğuz Çetinoglu, Prof. Dr. Turan Güven, Doç Dr. Mehmet Güçlü, Zülfü Canpolat, Dr.Bahattin Ergezer, Şener Mete, Sıvas Beledize başkanı Doğan Ürgüp,Maraş Milletvekili Nevzat Pakdil, ATİB eski genelbaşkan yardımcılarından Cengiz Özdemir Türk Kültür Merkezine gönderdikleri mesjla genel kurulu ve yeni seçilen başkanı ve yönetim kurulunu kutlayan mesajları genel kurulda büyük alkış aldı.







Mahmut Yılmazel,in acılış konuşmasızla başlayan genel kurulda divan başkanlığı secimi yapıldı. Tek aday olarak Abdülcelül Akyüz, Yardımcılıklarına İlyas Cimen,Şeref Salgın aday olarak teklif edildi. Genel kurulun oy birliği ile Divan bu isimlerden oluştu.







Divan başkanı secilen Abdülcelil Akyüz, Gündem maddelerini ukuyarak delegelerin oyuna sundu. Oy birliği ile kabul edildi.Gümdem gereği Genel kurul Muhammed Durak , Kur’ân-ı Kerîm’den bir bölüm okudu. Toplu halde İstiklal marşımız söylendi.







Başkan Doğan Tufan, yaptığı konuşmasında,” Göppingen ve cevresinde 15 bin Türk vatandaşımız yaşamaktadır. Sadece içinde yaşadığımız Göppingen merkezinde 5 bin Türk vatandaşımız ikamet etmekdedir.



3 bin gencimiz orta öğretimde eğitim görmektedirler. Şehrimizde 11 Türk derneği 3 de camii bulunmaktadır. Derneklerimizin toplam üyesi 1000 gecmemektedir”dedi ve şöyle devam etti;



„ATİB Türk Kültür Merkezi Hacı Bayram Veli Derneğimiz 52.Yıl önce bu ülkeye göç etmiş, bu şehre yerleşmiş yarım asrı geride bırakmış olan Müslüman Türklerin, milli Kimliklerini koruma ve yaşatma, haklarına sahib çıkma, burada güçlü toplum haline gelme calışmaları içerisindedir.



Milli kimligimizin kazanılması ve korunması Çocuklarımıza anadilimiz Türkçe'nin, dinimiz islamın öğretilmesi ile mümkündür. Esasen Buradaki derneklerimizin yegane gayesi ve faaliyetleri bu olmalıdır.



Camilerimiz,Derneklerimiz burada bizlerin varlığının ve birliğinin sağlanmasında en önemli adreslerimizdir.



Güçlü bir toplum için Avrupadaki tüm insanlarımızın teşkilatlanması şarttır.







Türkler arasında yüzde 40'lara varan işsizlik geleceğimiz açısından bizleri üzmekte,burada güçlü olmamız,için çok çalışmamız, ekonomik yöndende gelişmemiz güclenmemiz gerekmektedir.







Sizlerde takdir edeceksiniz. Güçlü Toplum, siyasi gücü olan , bulunduğu yerde yönetime katılarak kendi geleceğimiz ile ilgili kararları etkileyen toplumdur.







Evvet güçlü toplum olmanın temel şartının "Eğitim" olduğu gerçeğini unutmayalım.Burdaki kalıcı olan biz Türkler için parlak bir gelecek istiyorsak, tüm dernekler,aileler bütün gücümüzü çocuklarımızın eğitimine harcamak zorundayız.







Geleceğimiz olan bu evlatlarımıza sahib olmak onları hem ülkemize ve içinde yaşadığımız ülkeye faydalı olarak yetişmelerine gayret etmeliyiz.



Çifte vatandaşlığa da değinen Tufan,



“1 Ocak 2000’den sonra ülkede doğan ve o tarihten önce 10 yaşından küçük olan göçmen kökenli çocuklar 18 yaşına gelene kadar çifte vatandaş sayılıyor.







Fakat bu gençler 18 yaşına geldiklerinde resmî bir mektup alıyorlar. 2008 yılından beri gönderilen bu mektuplarda, “18 yaşını doldurdunuz. Alman vatandaşı mı yoksa Türk vatandaşı mı olmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor” yazıyor ve gençlerden Alman vatandaşlığı ile Türk vatandaşlığı arasında seçim yapmaları isteniyor. Gençlere beş yıl, yani 23 yaşına gelene kadar düşünme süresi tanınıyor. Bu sürenin sonuna kadar Alman vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunmayan ve yabancı pasaportlarını iade ettiklerini beyan etmeyenler, otomatik olarak Alman vatandaşlığını kaybediyor.







Yasa, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarını kapsıyor. Mevcut durumdan en çok mağdur olanlar Türk, Fas, İran ve Afganistan vatandaşları. Ocak 2013’den beri yaklaşık çok sayıda gencin başvuruda geciktiği için Alman vatandaşlığını kaybettiği, hala cevap vermeyen 756 gencin aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.







İçişleri Bakanlığı verilerine göre bu yıl 3 bin 500, önümüzdeki yıl 7 bin, 2018 yılında itibaren ise yılda 40 bin gencin tercih zorunluluğuyla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.Gençlerin kanunu ciddiye alması gerekiyor.







ATİB üyesi Türk Kültür Merkezi, kurulduğu günden itibaren, birilerinin nerelerde olduklarına göre değil "Hak nerede ise biz oradayız" anlayışını kendisine şiar edinerek insanımıza hizmet etmekdedir.”dedi



Sekreter Ali Ihsan Duran Yılık faalıyet rapaorunu,Yakup Türkmen Muhasebe raporunu okuyarak ibra edildi. Secimler bölümünde Doğan Tufan tekrar tek aday olarak teklif edildi.Oy birliği yeniden secildi.Yönetim kurulu şu isimlerden oluşdu, Şeref Salgın,Yakup Türkmen,Caner Yavuz,Sonner Temur,Ali İhsan Duran,İsmail Doğru,Birol Ayhan,Haydar Örsel,Adıgüzel Özgül,Murat Ak,Nurü Güclü,Yahya Polat







Dilek ve temenilerden söz alan üyeler, yeni yönetim kuruluna başarı dileklerinde bulundular. Hidayet Kayaalp,de yaptığı konuşmada, Birlik ve beraberliğin önemine vurguladı.Doğan Tufan,da teşekkür konuşmasında; “sizin bu güveninize layik hizmetler yapmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sizlerin maddi ve manevi desteğinizle“dedi





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1229
Toplam Tekil 4069150
IP 3.149.27.202






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 6.914 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu