DTSH Başkan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah : “ATATÜRK, TÜRK DÜNYASININ ORTAK REHBERİDİR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DTSH Başkan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah : “ATATÜRK, TÜRK DÜNYASININ ORTAK REHBERİDİR”
Tarih: 05.03.2013 > Kaç kez okundu? 3812

Paylaş


DTSH Başkan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah :



“ATATÜRK, TÜRK DÜNYASININ ORTAK REHBERİDİR”



Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Gayretullah, Antalya’da Düzenlenen Konferansta Atatürk’ü ve Bağımsızlığı Anlattı.







11 Kasım Derneği tarafından Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenen konferansta Gayretullah, Doğu Türkistan’daki bağımsızlık hareketlerinden bahsederek, Atatürk’ün yalnız Türkiye’nin değil, bütün Türk dünyasının ortak rehberlerinden biri olduğunu söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konferansta, Doğu Türkistan Türkleri’nin her zaman Türkiye’yi örnek aldığını, Mekke’den sonra en önemli kentin İstanbul olduğunu vurgulayan Hızırbek Gayretullah, dünya Türklerinin tek ümit kaynağı olarak Türkiye’yi gördüğünü söyleyerek şunları belirtti:



“Atatürk, sadece dünya Türklerinin lideri değildir. Bütün mazlum ve mağdur halkların ümit kaynağı olmuştur... Atatürk’ün devrimci lider özelliğin günümüzde Çin’de ve Doğu Türkistan’daki ders kitaplarında dahi söz edilmektedir. Hatta Çin’de Atatürk’ün hayatı zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Çin’de ve Doğu Türkistan’da Atatürk’ü bilmeyen lise öğrencisi hemen hemen yok gibidir. Ezilen milletler için örnek bir kahraman olarak nitelendirilen Mustafa Kemal Atatürk, Doğu Türkistan halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde en önemli rehberdir.. Doğu Türkistan halkı için iki Mustafa vardır: Biri İslam Birliği için mücadele eden Hz. Muhammed Mustafa, diğeri de Türk Birliği ülküsü için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’tür...”











Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti



Basın Yayın Tanıtım Müdürlüğü





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 428
Toplam Tekil 4068349
IP 18.188.252.23






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu