Doğu Türkistan meselesi Çin in iç meselesi değildir - Zeynure isa - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Doğu Türkistan meselesi Çin in iç meselesi değildir - Zeynure isa
Tarih: 06.09.2009 > Kaç kez okundu? 4735

Paylaş


1) Uygurlar dünyada akrabaları en çok olan bir millet, cümleden Doğu Türkistan Avrasya ve başka yerlerdeki çok sayıdaki halkın baba ocağıdır.

11 bin sene öncesindeki dünya iklimindeki büyük değişiklikten sonra (kuraklık baş gösteriyor, Teklimekan çölü ortaya çıkıyor), o zamanki dünyanın en gelişmiş bölgesinden (Tenridağ boyları şu anki Doğu Türkistan) halk Dünyanın dört bir tarafına göç ediyor. Endonezya, Hindistan (ki, Hindistan’daki Racalar “Biz Uygur neslindeniz” diyorlar), Japonya, Kore, Sibirya, Karadeniz, Dicle, Fırat nehir boylarına… göç etmişler ve Kuzey Avrupa, Finlandiya, Macaristan, Avusturya, İsveç gibi ülkelerin olduğu yere yerleşmişler. Alman alimleri tarihçileri hem kendi uzak tarihteki dedelerinin Pamir dağlarından (Doğu Türkistan’ın güneyinden) Avrupa’ya geldiğini anlatıyor.



2) 1949 Stalin ile Mao gizli anlaşarak, Doğu Türkistan’ın bağımsız devletini cehenneme ittirdi.

Stalin ile Mao komünist cellattır. Şu an Dünyada komünizm yok olduğuna göre, Doğu Türkistan’ı Çin’e bağlayan anlaşma çoktan gücünden kalması, yok edilmesi lazım.



Ondan önceki 1860’lardaki birinci Mancu Han, ikinci Mancu Han geldi. “Şinjing” diye isim taktı.. demeleri ağza almaya gerek yok. Çünkü Mancu diye bir millet yok, onu Hanzu (kızıl ejderha) çoktan yiyip bitirdi.

1949’da devlet marşı, devlet girbi, sınırı, hatta 40 bin kişilik ordusu olan (süvarileri çok muntazamdı) Doğu Türkistan devletiydik.

Komünizm yok olduğuna göre, komunistik anlaşmalar bekar (iptal) edildiğine göre, Doğu Türkistan bağımsızdır.

Çin askerlerini Çin’e götürmesi lazım. Bunun iç in NATO ordusuna ihtiyacımız var.

Soykırımcı Çin ile soyukırılan Uygurlar arasında NATO tampon bölge uyuşturması lazım.

4) Çin’in dosyası kabarık, bazı suçları dünya çapında. Dünyanın havasını, toprağını zehirledi. Doğu Türkistan’da 46 defa başarılı (başarısızlıkları da pek çok), atom bombası denedi. Zehirlenme oranı Çernobil’inkinden 10 misli fazla… Bir atom Hiroşima’ya atılan atomdan 6 misli büyük. Onbinlerce çocuk kör, felç oldu.

5) Amerikan Alim Tomson: “Dünya medeniyet tarihi sırrının anahtarı Teklimekan altında gömülüdür” demişti. Alman alimleri Uygur’a ait Mısır piramitlerinden daha da büyük piramit buldu. Çin bunu gizli tutuyor, üstünü toprakla kapattı.

Demekteyiz ki, orada bütün Dünya halkını ilgilendiren harikalar var, tarih var, kültür var, en önemlisi açılmamış sır var…

Bu sebepten Doğu Türkistan işi Dünyayı ilgilendiren büyük bir iştir.

Çin, Birleşik Milletler’de konsey üyesi olduktan bu yana Dünyanın adaleti çiğnendi.

Yakın yüzyılda 35 milyon Uygur’u öldüren soykırımcı Çin, zerre kadar utanmadan, “Uygur terörist” diye Cihana ilan etmeyi başardı.

Konsey üyelik görevini kötüye kullanarak, bir sürü ülkeye “Uygur’a yardım edersen onu yapacağım, bunu yapacağım, seni böyle zarara uğratacağım” diye tehdit savurup duruyor.

Birleşik Milletler teşkilatının Çin’i hemen konsey üyelikten kaldırmasını istiyoruz.



Çin yetkililerinin (60 yıldan hiç değişmeyen müstebit komünist parti yönetiminin) soykırım suçundan cezalandırılmasını istiyoruz.

6) Bütün dünya halkının Çin’in yalanlarına inanmamasını istiyoruz.

7) Birleşik Devletler’in, Uygur’un bağımsızlığını tanımasını ve kendilerine bizzat bağlı devlet yapıp yardım etmesini istiyoruz.

8) NATO askerlerinin hemen Doğu Türkistan’a gelmesini istiyor, Çin askerleri kendi ülkesine gidene kadar NATO’nun Uygur halkı yanında kalmasını istiyoruz.



Doğu Türkistan meselesi hiçbir zaman Çin’in iç meselesi değildir!



Zeynure İsa















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 22
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 682
Toplam Tekil 4066816
IP 3.145.12.1






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu