CİLVEGÖZ BİLMECESİNDE KAFALAR KARIŞIK… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









CİLVEGÖZ BİLMECESİNDE KAFALAR KARIŞIK… - Necdet SİVASLI
Tarih: 15.02.2013 > Kaç kez okundu? 3372

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



CİLVEGÖZ BİLMECESİNDE



KAFALAR KARIŞIK…



Türkiye-Suriye sınırındaki Cilvegöz Sınır Kapısında bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi ve 14 kişinin hayatını yitirmesi ile ilgili olayın yankıları sürüyor. Ancak, patlama ile ilgili olarak kafaların karışık olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar Dışişleri Bakanı Davutoğlu, konu ile ilgili ba zı açıklamalarda bulundu ama bu açıklamaların kamuoyunu tam olarak tatmin etmediğini biliyoruz. Konunun bilmeceye döndüğü, karanlık yüzünün bulunduğu, pis kokuların geldiği de çeşitli kanallarca ifade ediliyor.



Sınır kapısına 4,5 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye’nin Bab El Have, şu anda Esad muhaliflerinin kontrolünde bulunuyor. Ticari geçişler için kullanılan Cilvegöz Sınır Kapısı’nın sivil geçişlere yasak olduğu biliniyor. Ancak, kapının “yolgeçen hanı” gibi olduğunu da söylemeye gerek var mı bilmiyoruz? Kaldı ki, Cilvegöz sınır kapısı Türkiye ile Suriyeli muhaliflerin kontrolünde çalışıyor.



GÖRÜNTÜLER NEDEN SAKLANIYOR?



İşin bir başka yönü de, sınırın kameralarla gözlendiği ve her hareketliliğin kontrol edilmesidir. Olaydan sonra bölgeye giden MHP ve CHP’li milletvekilleri, olayın nasıl meydana geldiğini araştırmak için, yetkililerden görüntü istemelerine rağmen, bu görüntülerin milletvekill erine verilmemesi de bir başka karanlık nokta olarak karşımızda duruyor.



Görüntülerin neden milletvekillerine verilmediği yine aynı milletvekillerince şu cümlelerle dile getiriliyor:



“ 30 Ocak tarihinde BBC’de bir haber yayınlandı. Haberde, Türkiye’de Hatay’da bir bomba imalathanesinde bir mülakat yer aldı. Yine aynı şekilde Belen’de 300 kilo patlayıcı ele geçirildi. Bu bölgede bomba imalathanesi olduğu ortada. Bunun yanı sıra Esad muhaliflerinin Gaziantep yakınlarında da bir bomba imalathanesi kurmalarına müsaade edildi. Bu bombalar, nerede, kimlerin kontrolü altında? Bu gümrük kapısı açık mı kapalı mı? Kapalı olduğu söylenen bir yerde bu araç nasıl oluyor da kapımıza kadar girip gelebiliyor? Olayın aydınlatılması gerekiyor, kapatılması değil. Bize, istediğimiz bilgilerin ve görüntülerin verilmemesi soru işaretlerini çoğaltıyor. Bilgiler gizlenmeye çalışılıyor. Bölgeye gelen 3 Bakan, görüntüleri görebiliyor, ama bu milletin diğer milletvekillerinden bu görüntüler kaçırılıyor, neden? Bu görüntülerde ne var? Bomba yüklü bir araç ama ne tür bir bomba? Bombanın ne türde olduğu çok önemli, çünkü nerede yapıldığını anlayabiliriz. ”



YANIT BEKLEYEN SORULAR



Kafaların karışık, olayda pis kokuların olduğunu söylemiştik. Yanıt bekleyen bazı soruları da sıralayıp, sizlerle paylaşmak istiyoruz. Aslına bakılacak olursa, Türkiye, Suriye batağına öylesine saplandı ki, çırpındıkça da batıyor. Yanıt bekleyen bazı sorular ise havada kalıyor:



Esad muhaliflerinin Gaziantep ve bölgede patlayıcı madde üretim merkezleri kurduğu, bunlara Türkiye’nin de destek verdiği biliniyor. Bugünkü hükümet, neden bu muhaliflerin patlayıcı madde üreten merkezlere göz yumduğunun yanıtı var mı? Cilvegöz kapısının sivillere kapalı olduğu söylenmesine rağmen, o sivillerin kapıda ne işi vardı?



Çok önemsenmesi gereken bir başka ayrıntıda, patlamanın gerçekleştiği aracın Suriye’ye insani yardım taşıyan araçların arasında yer aldığı belirtiliyor. Şimdi şu soruya yanıt aranıyor: Bu araçtaki patlayıcılar muhaliflere bomba mı taşıyordu? < /p>



KAMUOYUNUN BEKLENTİSİ



Yandaş medyanın olayı her zamanki gibi yine çarpıtmaya çalıştığı, kamuoyunu yanıltma yoluna gittiği görülüyor. Patlamayı Suriye gizli servisi El Muhaberat’ın yaptığı iddia ediliyor. Eylemcilerin iki sinin Suriye’ye, birinin ise Türkiye’ye kaçtığı iddia ediliyor. Suriyeli istihbaratçı niçin Türkiye’ye kaçsın ki? Kaçmış olsa bile niye yakalanamıyor?



Kamuoyu şimdi bekleyiş içinde. Bu konu mutlaka açıklanmalı ve neler oluyor, neler bitiyor herkes bilmelidir. Bomba yüklü araç gidiyor muydu, geliyor muydu? Bu araç kimlere aitti? Sur iye plakalı olması, arcın Esad yanlılarına ait olduğunu göstermez. Çünkü sınır Esad muhaliflerinin kontrolünde ve Suriye plakalı araçları da hiç kuşkusuz muhalifler kullanıyor.



Biz, konu ile ilgili açıklık bekliyoruz. Baştan bu yana izlenen Suriye politikalarının Türkiye’yi batağa biraz daha saplandığını gösteriyor. hiçbir şey karanlıkta kalmasın. Herşey



Hiçbir şey karanlıkta kalmasın. Esad’ın bir Türkiye düşmanlığı varsa bunun da karşı tarafa yanıtı sert biçimde verilsin. Türkiye, artık Suriye politikalarında daha şeffaf ve açık olmak durumundadır. Milletin beklentisinin de bu yönde olduğunun altını çizmek istiyoruz.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1218
Toplam Tekil 4067352
IP 3.128.79.88






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu