DUYDUNUZ MU ? - ŞEN OZAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DUYDUNUZ MU ? - ŞEN OZAN
Tarih: 03.09.2009 > Kaç kez okundu? 4760

Paylaş


DUYDUNUZ MU ?



1) Siz, “ Uzaktaki düşmanını oyala, yakındaki düşmanını mahveyle ” şeklindeki Çin atasözünün ne demek olduğunu hiç düşündünüz mü?



2) Siz, Vatanı Doğu Türkistan, kızıl Çin tarafından işgal edilmiş, Uygur Türklerinin iç halini bir kez olsun düşündünüz mü?



3) Siz, Gökbayrağına kavuşmak için asırlardır çırpınan ve yüzbinlerce kurban veren Uygur Türklerinin ruh halini hayatınızda bir defa olsun merak ettiğiniz olmuş mudur?



4) Siz, İstiklâl marşına hasret gitmiş ve onu evlatlarına gizlice ezberlettiren bir milletin, Uygur Türklerinin ruh dünyasını düşünmeyi düşündünüz mü . . . ?



5) Siz, Kız evlatları ellerinden zorla alınan ve çinin iç bölgelerine yollanan ve oralarda mal gibi satılan ve bu rezil hayattan kurtulmak için intihar eden şeref li Uygur kızlarımızın çâresizliğini hiç düşündünüz mü, düşündük mü ?



6) Siz, Evlat sahibi olanlar, özellikle kız evlat sahibi olanlar böyle bir manzara ile karşı karşıya kalsak ne yapardık ne yapardınız?



7) Siz, Yaşı 18 olmadığı için evlatlarını camilere, mescitlere yollayamayan veya devlet memuru olacağı için veya devlet memuru olduğu için ibadethanelere girmesi komünist Çin tarafından yasaklanmış olan Doğu Türkistanlı anne ve babaların feci durumunu düşünmeyi bugüne kadar hiç akıl ettiniz mi ?



8) Siz, Çinli polislerin, Uygur Türkünü bir emirle yıllarca hapse attırmasının ne demek olduğunu tasavvur ettiğiniz olmuş mudur?



9) Siz, Doğu Türkistan da Çin polisinin veya askerinin alıp götürdüğü bir Türkü hiç kimsenin arayıp sormak gibi bir hakkı olmadığını bilir misiniz ?



!0) Siz, Doğu Türkistanlı çiftçilerin 28 çeşit vergiye mahkûm edildiğini ve bunlardan birinin de “ Güneşten faydalanma vergisi ” olduğunu duysanız

inanır mısınız ?



11) Siz, Doğu Türkistan da Uygur Türkçesinin okullardan kaldırıldığını, dede ile torunun ve hatta evlat ile anne ve babanın arasındaki dil köprüsünün dinamitlendiğini işittiğiniz olmuş mudur?



12) Siz, Doğu Türkistan da komünist Çin işgalinden beri 54 ila 55 bin cami ve mescidin yıkıldığından, meyhane yapıldığından, domuz ahırı yapıldığından, fuhuşhane yapıldığından haberdar mısınız?



13) Siz, Doğu Türkistandaki Uygur Türklerinin, Çin işgaline karşı bugüne kadar küçük ve büyük olmak üzere yüzlerce millî ayaklanma yaptığını duydunuz mu ?



14) Siz, Yapılan bu millî ayaklanmaların sonunda Uygur Türklerinin bir kaç kez millî ve bağımsız devletler kurduğunu ve hür dünyanın sağır; Türk Dünyasının da aksak ve ağır oluşundan yani sahipsizlikten dolayı bu devletleri Çinlilerin tekrar yıktığını hiç duydunuz mu ?



15) Siz, Tarih boyu sürüp gelen istiklâl mücadeleleri sebebiyle milyonlarca Uygur Türklerinin şehit, milyonlarcasının gazi ve milyonlarcasının da sürgün olduğunu biliyor musunuz ?



16) Siz, Doğu Türkistan da biri Peylo Kampı olmak üzere birçok zulüm ve ölüm kampları olduğunu adı geçen kamplarda bugüne kadar yüzbinlerce Türkün hayatının bitirildiğine ve bu kamplara Uygurların : “ölüm kampları” dediğine zira kamplarda sağ kalanların mutlak sakat kaldığına vakıf mısınız?



17) Siz, Çinlilerin insan eti yediğine dair fotoğrafları basında gördüğünüz ol du mu ? Bizde orijinalleri var . Görebilmeyi mideniz kabul eder mi?



18) Siz, Ayrıca Çinlilerin yılan, kurbağa, sıçan, çekirge, kedi, köpek, çakal, ayı, porsuk, sülük, salyangoz ve hareket eden ne varsa bütün canlıları yediğini bilir miydiniz?



19) Siz, Doğu Türkistan ın güney tarafında bulunan Taklamakan bölgesinde Çinlilerin uzun yıllardan beri atom denemeleri yaptığını duydunuz mu? Bu atom denemelerinden sonra Doğu Türkistan ın nükleer çöplüğe döndüğünü hiç takip ettiniz mi?



20) Siz, Uzun yıllar yapılan nükleer denemelerden sonra Uygur Türklerinin yüzde onundan fazlasının akciğer, karaciğer ve cilt kanseri olduğunu duyduğunuz olmuş mudur?



21) Siz, Belaya maruz kalmış bu garip insanlarımızı Doğu Türkistan da tedavi edecek kalitede hastanelerin olmadığına inanır mısınız?



22) Siz, Nükleer bela sebebiyle ağzı olmayan, burnu olmayan, tek gözlü, çift kafalı Uygur çocuklarını; Almanlar gidip görmüşler, tespit etmişler

ve yazmışlar, okudunuz mu? Stern.48.1997.



23) Siz, Atom denemeleri yüzünden bir milyonu aşan sahipsiz, garip, kimsesiz

Uygur Türkünün hayatını kaybettiğini bilir misiniz?



24) Siz, İdam edilen Uygurların bütün organları iç ve dış pazarlarda satılır hiç işittiniz mi? Focus . 10. 1998



25) Siz, Doğu Türkistan ın Hoten şehrinde 27 bin kadın ve erkeğin zorla kısırlaştırıldığını ve bugüne kadar birçok Doğu Türkistan şehirlerinde bu zulümün devam ettiğini ve edeceğini biliyor musunuz? Türkiye 12 . 02 . 1998



26) Siz, 35 ila 45 milyon arası olan Uygur Türklerinin nüfusunu, Çin devletinin sürekli düşük göstermesinin mânâsını ve bizdeki Enderun basınınında Çin ağzıyla yayın yapmasının sebebi derinliğinin hesabını kitabını yaptınız mı?



27) Siz, Doğu Türkistan da bir Uygurun bir şehirden diğer bir şehire giderken önce ilgili ve yetkili makamlardan izin almak zorunda olduğunu bilir misiniz?



28) Siz, Yurtdışına çıkan bir Uygur un gidip gelinceye kadar annesini, babasını, hanımını ve çocuklarını rehin bıraktığından haberiniz var mı?



29) Siz, “ Halk mahkemeleri ” tarafından mahkûm edilmiş Uygurların, yeni mezun olmuş Çinli hekimlere üzerlerinde denemeler yapması ve mesleğinde ilerleme sağlaması için teslim edildiğini ve bu mazlum insanlarımızın üzerlerinde denemeler yapıla yapıla öldürüldüğünü söylesek inanır mısınız?



30) Siz, Çinli polislerin lüzum gördüğünde Uygur Türklerini meydanlarda açıktan açığa kurşuna dizmek yetkisi vardır ve bunu aynen bu şekilde de yaparlar duydunuz mu, gördünüz mü, okudunuz mu? ai-Journal 04. 1996



31) Siz, Mahkûm edilen Uygurların bir kısmı ayaklarından asılarak öylece ölüme terk edilir, inanır mısınız?



32) Siz, Tutuklular veya mahkûmlar kuyulara canlı canlı doldurulur ve öylece ölüme terk edilir, ne dersiniz?



33) Siz, Şehit edilen Uygurların kanlarının diğer Uygur mahkûmlara zorla içirildiğini hiç duydunuz mu?



34) Siz, Boğaz hizasındaki b.klu su kuyularının içinde elleri arkadan bağlı olarak ölüme terk edilmenin ne demek olduğunu anlayabilir misiniz?



35) Siz, Mahkûm veya tutukluların tenasül uzuvlarının, burun ve kulaklarının kesilip ağızlarına tıkandığının canlı şahitlerini hiç dinlediniz mi?



36) Siz, Bel hizasındaki su içinde ayakları ve elleri bağlı olarak, aç bırakılmış yılanlarla baş başa ölüme yollanan Uygurların yakınlarını dinleme fırsatınız oldu mu, dinlediniz mi?



37) Siz, Uzun yıllar gün ışığı görmeden hücrelerde ömür bitirmiş, yuvası dağıtılmış uzaktaki Müslüman Uygur kardeşlerinizi düşünecek vakit bulabildiniz mi?



38) Siz, Uygur mahkûmların küçük sandıklara iki büklüm yapılarak sıkıştırılıp ve kapağının kapatılıp kilitlendikten sonra öylece ölüme bırakıldığından haberdar mısınız?



39) Siz, İşkencelerin tamamında kadın ve erkek eşitliğine dikkat edilir. . .Yani, aynı işkencelerden kadınlarda nasibini alırlar… Doğu Türkistandan gelen Uygurlarla hiç selâmlaştınız mı, bir kere olsun merhaba dediniz mi, onları hiç dinlediniz mi?



40) Siz, Şerefsizliği taç etmiş bir düzende, şereflice yaşamanın mukaddes müca delesini vere vere ömür bitirmiş Müslüman Uygur soydaşlarımız için ne yapmayı düşünüyorsunuz. Bir fikri, bir planı, bir projesi olan biri misiniz ?



41) Siz, Doğu Türkistana gidip Çin lokantasında Çin ördeği yiyip, Türkiyeye dönerken ucuz Çin ipeği alıp sonrada televizyonlarda millî kahramanlık satan gündüz tezbih savurması gece koyun kavurması kahramanlarından mısınız ???



42) Siz, Tarih bilgisi ayrıdır, Tarih şuuru ayrıdır. . . Çin, kendisine Çin seddini yaptıran Türk Milletinden soykırım yaparak intikam almaktadır farkında mısınız, not ettiniz mi ??? ??? ???



43) Siz, Bugün meydanlara çıkan Türk Milletinin (All.h cümlesinden razı olsun) hadise biraz soğuyunca kabuğuna çekileceğini, dâvâda esaslardan biride sürekliliktir kuralını unutacağını şimdiden görüyorum.

Saman alevine benzeyen hâlimiz yüzümüzü kızartmalı mı, kızart mamalı mı, ne dersiniz ???



















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1187
Toplam Tekil 4069108
IP 18.118.193.232






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu