ALMANYA-HOLLANDA VE DANİMARKA'YA VİZESİZ SEYAHAT BAŞLADI... - Kerim ÖZBEKLER - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ALMANYA-HOLLANDA VE DANİMARKA'YA VİZESİZ SEYAHAT BAŞLADI... - Kerim ÖZBEKLER
Tarih: 26.01.2013 > Kaç kez okundu? 3598

Paylaş


ALMANYA-HOLLANDA VE DANİMARKA'YA VİZESİZ SEYAHAT BAŞLADI...





KERİM ÖZBEKLER

GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR





Avrupa Komisyonu, Schengen el kitapçığının yenilenmesiyle ilgili üye ülkelere gönderdiği yazıda, hizmet sunan Türk vatandaşlarının, Almanya, Hollanda ve Danimarka’ya gerçekleştirecekleri ziyaretlerde vize şartı aranmamasını istemiştir.

Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın 19 Şubat 2009 tarihli Soysal Kararı ile, hizmet sağlayan Türk vatandaşlarından vize istenmeyeceğine hükmetmiş, bunun üzerine Hollanda Danıştayı 14 Mart 2012’de verdiği kararla bu durumu onaylamıştır.

Avrupa Birliği Adalet Divanı 19 Şubat 2009 tarihinde Katma Protokol’ün yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Mart 1973’de Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin, o tarihten sonra Türk vatandaşlarına vize uygulaması getiremeyeceğine karar vermiştir.

Kararın özeti ise şöyledir: “Türkiye ile dönemin AET’si, yani bugünün AB’si

arasında imzalanan Ortaklık Anlaşmaları’nın katma protokolları uyarınca bir

Türk vatandaşına vize uygulanamaz…”

Adalet Divanı, Katma Protokol’ün 41′inci Maddesinin birinci fıkrası (standstill hükmü) uyarınca, üye devletler tarafından hizmet sunmak, almak veya iş kurmak amacıyla AB ülkelerine giden Türk vatandaşlarına şartların

ağırlaştırılamayacağını açıkça ifade etmiştir.

Komisyon, hizmet sunan Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin 26 Schengen ülkesinden sadece Almanya, Hollanda ve Danimarka’yı kapsadığını belirtmektedir.

Adı geçen 3 ülkeye hizmet sunmak için karayoluyla giden Türk vatandaşlarının transit geçecekleri ülkelerden vize almaları ve istisnai şartlarda sınır güvenliğinin karar vermesi gerektiği belirtmiştir.

Almanya, Hollanda ve Danimarka’da Türk vatandaşlarına vize muafiyeti, ticari taşıtların sürücülerini, satılan bir mal ya da imzalanan bir sözleşme sebebiyle kurulum, bakım ya da onarım yapacak şirket çalışanlarını, ücret karşılığında sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunan Türk vatandaşlarını kapsamaktadır.

Hizmet sunan Türk vatandaşları bu durumu sınır kapılarında ispatlamaları gerekmektedir.





YUKARIDA Kİ BİLGİLER IŞIĞINDA ALMANYA-HOLLANDA-DANİMARKA'DA İŞİ OLANLAR VEYA BU ÜLKELERDE İŞ KURMAK İSTEYENLER DURUMDAN FAYDALANABİLİRLER.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1732
Toplam Tekil 4067866
IP 3.129.13.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu