ÇEŞİTLEMELER: BİRİLERİ BİR ZAMAN DEMİŞ Kİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÇEŞİTLEMELER: BİRİLERİ BİR ZAMAN DEMİŞ Kİ - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 24.01.2013 > Kaç kez okundu? 2881

Paylaş


— İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için, ‘fırıldak’ olmaya gerek yok!



— Estetiğini kaybeden iman, sahibine de, çevresine de, gelecek kuşaklara da hayır getirmez!



─ Hiç ‘bitmeyecekmiş’ gibi yaşanan hayat, tespih gibidir; bazen ‘çekmek’ bazen de ‘sallamak’ gerekir.



— Ölüm, bu hayatın ‘en büyük kaybı’ değildir; asıl ‘büyük kayıp’, yaşarken insanların içinde ölenlerdir.



— Allah’ın verdiği aklı kullanarak ‘doğru’ bildiğin yolda, yalnız olsan bile; yürümekten asla vazgeçme!



— Çıkarcılar ve menfaatçiler ‘kuş’ gibidirler; yerde iken elinizde beslenirler; uçunca, üzerinize pislerler.



─ Utanmak bir meziyettir; dışarıda yerini kaybeden ‘dost’ değil; yanında yerini kaybeden ‘dost’ utansın.



— Bazı rüyâlar yorum gerektirmediği gibi, ‘yanlış’ sorunun ‘doğru’ cevabı da yoktur. Boşuna uğraşmayın!



— Bazılarının ipiyle kuyuya inilmez; evet, inilmez de, işte bunu, herkes kuyunun dibine inince anlar!



— İnsanoğlunun olaylar karşısında moralleri bozulabilir; ama Allah, hiç kimsenin karakterini bozmasın.



─ Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler ve cümleler, ağzına dolar insanın… Sussan acıtır, konuşsan kanatır.



— ‘Ucuz’ ve ‘sığ’ insanlar üzerine inşa edilen hayaller, inşaatçılarına ‘ağır bedel’ ödetir ve kendilerine pahalıya patlar…



─ Bazen fırtınalar iyi gelir insana… Tekneni biraz yıpratır, vücudunu biraz sarsar, ama güvertede hiç pas, kir ve pislik kalmaz.



— ‘Haklı’ olduğun kavgadan korkma; bilesin ki, atın iyisine ‘doru’, yiğidin iyisine de ‘deli’ derler. Varsınlar sana da ‘deli’ desinler.



─ Ne kervan kaldı ne de at… Hepsi silindi gitti; iyi insanlar, iyi atlara bindi de gitti… Kötüler de onların arkasından ağıtlar yaktı.



─ ‘Değişim’ adına yola çıktıklarını yolda buldukları ile değişenler, hem yolunu hem de dostlarını ve hem de insanlıklarını kaybederler.



— Yıllarca tanısan bile, kişinin gerçek yüzünü, eline güç, mevki, makam ya da fırsat geçtiğinde görürsün. Nice insanlar vardır ki, aldanmışsındır!



— ‘Kazanmak’ uğuruna etrafındakileri ‘harcayanların’ ömürleri boyunca elde edecekleri yegâne şey, kalabalıkların içinde yalnızlığa mahkûm olmaktır.



— Vampirler için kan, nasıl ki hayat kaynağı ise, binicisiz eşeklerin olması onların ‘varlıklarını yok’ haline getirir. Eşekler, binicileri ile bir anlam kazanır.



— Durup durup saatlerinize bakmayın… Saatlerinize baksanız da bakmasanız da, zaman nasıl olsa hükmünü icra edecek, sizin de ömrünüzü bitirecektir!



— Zordur, hem de çok zordur bazılarıyla yürümek… Dökülürler doğru yollarda sapıtmış vasiyette… Bazen satarlar arkadaşlarını ve dostlarını; sonra da masum havalara girerler, tıpkı süt dökmüş kediler gibi…



— Davranışları ‘medenî’ olmayanların nüfus cüzdanlarında ‘medenî hâl’ kısmına ‘bekâr’ veya ‘evli’ yazmaları bir anlam ifade etmez. ‘Evli’ veya ‘bekâr hâl’, ‘medenî’ olmadıktan sonra, yazılanların kıymeti harbiyesi yoktur.



— Bazı zevatı muhteremler, insanlarla ‘köprü kurmak’ yerine, onları ‘kullanılacak kişiler’ olarak görüp ‘duvar’ ördüklerinden, ömürleri boyunca yalnız yaşarlar; etrafında çok sayıda adam olsa bile…



— “Kapitalizm, insanı önce aç bırakır, sonra da en ‘yardımsever’ tavırlarıyla ölümü geciktirir… Ama asla ve asla hayat kurtarmaz !”. Ülkeler coğrafyasına şöyle bir bakın! Sözün ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz… Tabiî, bakmasını ve bakabilmesini becerebilirseniz…



— Kendini beğenmişlik (narsisizm) ciddî bir hastalıktır! Bu tür hastalar, kendi çıkarları için başkalarını çok iyi kullanırlar. Dinler görünüp, bildiklerini okurlar. Empati kurmazlar. Büyüklük ve güçlülük hissi bütün benliklerini kaplamıştır. İnsanlara değer vermez. Onları üzerlerine binilecek ve kullanılacak meta olarak görürler. Kıskançlık duygusu, hayatlarında çok önemli bir yer işgal eder. O kadar kendilerini donanımlı sayarlar ki, hiçbir şekilde başkalarından fikrî plânda yardıma ihtiyaç duymazlar ve almazlar. Yaptıkları işlere çoğu kez hiç kimse bir anlam veremez… Bu tür “nev’i şahsına münhasır” tiplere kesinlikle tevazu göstermemek gerekir. Hayatınızda bu tiplerle karşılaştığınızda, onun hasta olduğunu unutup üzülmeyeceksin!



Hâsılı vel kelâm:

İyi ki demişler. O kadar çok şey söylenmiş ki, daha fazla söylemeye gerek yok!

Daha söyleyecek sözü olanlar söylemeye ve yazmaya devam edebilirler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1246
Toplam Tekil 4069167
IP 18.218.254.122






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu