AVRUPA PKK’YI NERELERDE KULLANIYOR?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AVRUPA PKK’YI NERELERDE KULLANIYOR?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 24.01.2013 > Kaç kez okundu? 3591

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



AVRUPA PKK’YI NERELERDE



KULLANIYOR?..



Geçenlerde bu köşede “Avrupa PKK’ya zaten destek veriyor” başlığı altında bir yazı yazmıştık. Birçok okurumuzdan olumlu tepkiler aldık, almaya da devam ediyoruz. Çünkü 30 yıldır ayakta kalabilen bir örgütün, dış destek olmadan ayakta kalmasının mümkün olmadığını bizim kadar sizler de biliyorsunuz. Türkiye’nin bölgede büyümesinin önünün kesilmesi ve kafalardaki Bağımsız Kürdistan’ın hayata geçirilmesi için yıllar önce başlatılan projenin hayata geçirilebilmesi için de bu örgütün ayakta kalması ve kullanılması gerekiyor.



Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesinden sonra, Avrupa-PKK ilişkileri daha net olarak su yüzüne çıkmıştır. Hatta daha da ileri gidelim, başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin, ülkelerine sığınan PKK üst düzey yöneticilerini gizli servislerine hizmet için kullandıkları da görülmeye başlandı.



PKK-İSTİHBARAT İLİŞKİLERİ



Fransa’da 2007 yılında yapılan bir operasyonda PKK’nın üst düzey yöneticileri Ali Rıza Altun ve örgütün kasası olarak bilinen Nedim Seven’in de aralarında bulunduğu 14 yönetici yakalanmıştı. Bu yakalanan örgüt üyeleri Türkiye tarafından aranıyordu. Fransa’dan bunların iadelerini de istedik. Ama ne oldu, Fransa daha sonra yakalanan bu kişileri serbest bıraktı. Böylece Fransa-PKK istihbarat ilişkilerinin tartışmaları da başlamış oldu.



Bu, sadece Fransa’yı ilgilendiren bir konu da değildir. İngiltere de, Almanya’ya, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde de durum bundan farklı olmamıştır. Hemen her ülke, PKK’yı kullanmıştır. Geçmişte İtalya, Yunanistan, hatta Rusya’nın bile PKK’yı istihbarat başta olmak üzere çeşitli alanlarda kullandıklarını biliyoruz.



AB ülkelerinin PKK’ya karşı ortak yönü şudur:



PKK, bize bulaşmasın, ülkemizde olay çıkarmasın, biz de onlara her türlü serbestliği ve özgürlük ortamını sağlayalım. Böylece PKK’ nın adı geçen ülkelerdeki faaliyetleri de kontrol altına alınmış oluyor. Fransa bunu sağlamıştır. İngiltere’de PKK militanları işyerlerini, evleri haraca bağlamsına karşılık, İngiliz güvenlik güçleri bunlara göz yummuştur. Sadece Fransa’da PKK’nın topladığı haraç, yılda 4 milyon euro’yu geçiyor. Bunun çok önemli bir bölümünün de uyuşturucudan elde edildiği ifade ediliyor.



RAHATÇA HARAÇ TOPLUYORLAR



İngiltere’ye yerleşen, iş yeri açan birçok Türk, PKK’nın kendilerinden zorla haraç toplamaya çalıştığını, bunu İngiliz güvenlik birimlerine şikâyet etmelerine rağmen, bu konudaki rahatsızlıklarının giderilemediğini söylüyorlar. Fransa’da olduğu gibi İngiltere’de de PKK haraçtan çok önemli paralar elde ediyor.



Bunlar birer gerçek ve bu gerçekleri gösteren bilgilerin de devletin ilgili birimlerinin arşivlerinde olduğunu sanıyoruz. Avrupa yıllardır, PKK’yı başta istihbarat olmak üzere birçok alanda kullanmıştır ve kullanmaya da devam ediyor. Çünkü AB’nin bir hedefi vardır ve bu hedef de Türkiye’nin parçalanması, bölgede temelleri atılan bir Bağımsız Kürt Devleti’nin kurulmasıdır. AB’nin bu konuda Amerika ile de tam bir uyum içinde çalışma yürüttüğünün altını çizelim.



Yıllardır, her gelip geçen hükümetler, Avrupa ülkelerinin PKK’lılara kucak açtığından şikâyet etmiştir. Terör örgütü ile Avrupa bağlantılarını kesememiştir. Şimdi, olaylar geliştikçe bunun nedenlerini daha iyi anlayabilmekteyiz. Örneğin, Türkiye’nin Eski Büyükelçisi Uluç Özülker “PKK’lı Ali Rıza Altun’un bulunduğu adresi 7-8 kez elimle ilgili yerlere verdim ama yakalamadılar” diyor.



ARANANLAR NEDEN YAKALANMIYOR?



Fransa İstihbarat Servisi ( DST )’nin sürekli olarak ilişkide olduğu PKK’nın kasası olarak bilinen Nedim Seven, hakkında Interpol tarafından tutuklama kararı olmasına rağmen Fransa’da elini kolunu sallayarak nasıl gezebiliyor? Seven, aynı zamanda Türkiye’de 15 kişiyi öldürmekten de aranıyor. Örgütün Belçika’daki liderlerinden Canan Kurtyılmaz da Türkiye’de suikast düzenlemeleri nedeni ile aranan isimlerden biridir. Kurtyılmaz da Belçika’da elini kolunu sallayarak nasıl gezebiliyor? Dikkat ediniz, PKK’nın aktif militanları Avrupa’da çok rahat edebiliyorlarsa bunun bir nedeni yok mudur?



Burada şu noktaya da değinelim ve yazımızı şimdilik noktalayalım:



PKK’nın Avrupa’daki haraçları, uyuşturucudan elde ettiği paraların bir kısmı Kuzey Irak’ta yuvalanan PKK ve PKK’nın üst düzey yöneticilerine aktarılıyor. Türkiye’deki sivil hedefleri vurmak için kurulan Kürdistan Özgürlük Şahinleri ( TAK ) örgütünün finansmanı da bu yolla elde edilmiş oluyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 911
Toplam Tekil 4072838
IP 3.145.2.184






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu