AVRUPA ZATEN PKK’YA DESTEK VERİYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AVRUPA ZATEN PKK’YA DESTEK VERİYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.01.2013 > Kaç kez okundu? 2460

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



AVRUPA ZATEN PKK’YA



DESTEK VERİYOR…



Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesinden sonra, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande bir açıklama yapmış “Öldürülen kadınlardan biriyle görüşüyordum” demişti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Fransa’yı hedef alan konuşmasında “Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, bir terör örgütü ile nasıl konuşur, kırmızı bülten ile aranan biriyle nasıl bir araya gelir bunun cevabını versinler” demişti.



Bunda garipsenecek bir şey yok. PKK’ya yıllardır destek veren, onların barınmasını sağlayan, dernek kurmalarına izin veren, gazete ve dergi yayınlarını destekleyenler zaten Avrupa ülkeleri değil mi? Bugün, Fransa başta olmak üzere, birçok Avrupa ülkesinde PKK’nın üst düzey yöneticileri krallar gibi hayat sürüyor. Avrupa Parlamentosu’nda konuşmalar yaptırılıyor.



AVRUPA KUÇAK AÇTI



Fransa’nın PKK’ya destek verdiği yeni değil ki. Kaldı ki, üst düzey yöneticileri de bunu açık açık dile getiriyorlar. Onların gösterilerine, açıklamalarına, Türkiye aleyhindeki her hareketlerine kucak açıyorlar, destek veriyorlar. Paris’te öldürülen PKK’lı kadınlardan birinin de sürekli olarak Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşüp, ona raporlar verdiği bile ortaya çıktı.



PKK’nın sadece Almanya’da 200’e yakın dernek, federasyon, kulüp gibi sosyal oluşumu var. Bunların adresleri belli, telefonları belli, kurucuları belli, bugüne kadar niye bunlar önlenmedi? Fransa’da her türlü aktiviteye yeşil ışık yakılıyor. İngiltere’deki PKK’lıların haraç toplamalarının bile İngiliz Hükümeti önüne geçemiyor, daha doğrusu geçmiyor.



Daha nice Avrupa ülkelerinde de durum bu saydıklarımızdan farklı değil. Avusturya, Belçika, İsviçre, İtalya, Yunanistan ve İspanya PKK’ya destek vermiyor mu? Yunanistan’da bu terör örgütünün eğitim kampları yok mu? Bütün bunlar, zaten Avrupa ülkelerinin PKK ile iç içe olduğunu gösteriyor. Biz, bu gerçekleri neden görmezden geliyoruz?



HEDEF BAĞIMSIZ KÜRT DEVLETİ



Buradaki bütün hedef, bölgede bir bağımsız Kürt Devleti’nin kurulması projesidir. Bu proje, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçasıdır ve bu Avrupa ülkeleri de baştan bu yana bu projeye destek vermektedirler. Yıllardır Bağımsız Kürt Devleti haritaları hasalarda dolaşıyor.”Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar büyük bir topraktır” anlayışı ile ülkemizi bölme çalışmaları hız kazanmıştır. Biz, bu gerçekleri görmüyoruz, çözümü başka yerlerde arıyoruz.



Şimdi dikkat:



PKK’nın elinde çok gelişmiş silahlar var. BU silahları bu örgüte kimler veriyor? Örgütte iki adet pasif radar sisteminin olduğu da ortaya çıkarıldı. Bilinen klasik radarlardan daha ileri olan bu pasif radarların yerini tespit etmenin çok zor olduğu söyleniyor. Bu radarların sadece Amerika, İngiltere ve İsrail tarafından üretildiğini söylersek, siz bunu nasıl yorumlarsınız, bunun yorumunu da sizlere bırakıyoruz.



ÖRGÜTE AVRUPA’DAN SİLAH YAĞIYOR



Amerika’nın PKK’yı her zaman desteklediği, bu örgütü de sürekli olarak Türkiye’ye karşı kullandığını biliyoruz. Başbakan, altımızı, üstümüz oyan bu oyunu oynayan Amerika’ya karşı acaba neden sessiz, acaba niye sesini yükseltmiyor? Kandil’e kapsamlı bir operasyonun önünü kim kesiyor? Buna neden sessiz kalınıyor?



Geçmişte, Irak’a karşı Türkiye’de konuşlandırılan Çekiç Güç’te, Amerikan helikopterlerince dağdaki PKK’lılara çeşitli kolilerin atıldığı, desteklendiği ne çabuk unutuldu? Bunlar tespit edilmiş, raporlar da devletin arşivlerine işlenmiştir? Bunlar neden görmezden geliniyor?



Aslında bizi Öcalan ile ilgilendirip, Kuzey Irak’ta Barzani’nin şemsiyesi altında Bağımsız Kürt Devleti’nin kurulması aşamasının sonuna geldiler. Öcalan “Federasyondan vaz geçtik” diyor ama asıl çalışma Kuzey Irak’ta yapılıyor. Bu konuda geniş bir yazıyı sizlere yakında sunacağız.



PKK ile mücadele güvenlik güçlerimiz tarafından ele geçirilen silahlara baktığımızda Avrupa ile PKK’nın nasıl iç içe olduğunu görürüz. Son olarak ele geçirilen ve menşei tam olarak tespit edilen 2885 tabanca ve makineli tüfekten yüzde 21,9’u eski Çekoslovakya’dan, yüzde 19,8’i İtalya orijinli çıktı. 3490 el bombasından yüzde 19,8’inin ABD, yüzde 8’inin ise Almanya meşeli olduğu görüldü. PKK’dan ele geçirilen 11 binden fazla mayından yüzde 60,8’i İtalya, yüzde 6,2’si Almanya kaynaklı çıktı. Özetleyecek olursak Amerika, İsrail ve Avrupa’dan terör örgütü PKK’ya adeta silah yağıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1224
Toplam Tekil 4067358
IP 18.119.253.93






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu