“Avrupa başkenti Ankara bu mu?” - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Avrupa başkenti Ankara bu mu?” - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 11.01.2013 > Kaç kez okundu? 2567

Paylaş


MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, 4.5 milyar lira borç yaparken, seçime bir yıl kala 250 milyon lira ile yapılması planlanan acil proje ne olduğunu çok merak ettiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Yönetimini suçladı.



Çetinkaya, “Bu plan, olsa olsa tamamen seçim yılını ekonomik sıkıntı yaşamadan, Ankaralı hemşehrilerimizin sırtına yükleyerek, kurumların geleceğini bankaların ipoteğine teslim ederek geçirmek için kullanılacak bir kredidir” dedi.







ANKARA (Haber Merkezi) - Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara’nın geleceğine dair atılan ve atılacak her adımın yakın takipçisi olduklarını bildirdi. Çetinkaya, “MHP Ankara İl Başkanlığı olarak, Başkent Ankara’nın ekonomiden, fiziki gelişimine, nüfustan tutun da geleceğini ipotek altına alan kararlara varana dek hiçbir detayı göz ardı etmeden takip etmekte, her fırsatta vatandaşlarımızı haberdar etmek adına toplantılar, seminerler, basın toplantıları düzenliyoruz” dedi. Başkentin geleceği açısından kıymet arzeden ve vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğine inandıkları bir konu için basın toplantısı yaptıklarını ifade eden MHP İl Başkanı Çetinkaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkenti borç batağı içinde bıraktığını, şimdi de alelacele kararlarla kredi ve ipotek peşinde koşulduğunu söyledi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“ALELACELE KARAR ALINDI”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığımız 2012 yılını tamamladığımız günlerde, 30 Aralık 2012’de Büyükşehir Meclisini olağanüstü toplayarak, diğer siyasi partilere mensup meclis üyelerinin muhalefetine rağmen alelacele bir karar aldı.

Alınan karar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bankalardan talep ettiği 250 milyon liraya karşılık, ASKİ ve EGO gelirlerine bankalarca temlik konulmasını sağlayan, bağlayıcı, ileriye yönelik borç yükü bırakan, kamu gelirlerini ipotek altına alan bir o kadar da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bankalar nezdinde hiç bir kredibilitesinin kalmadığını gözler önüne seren vahim bir karardı.

AVRUPA BAŞKENTİ BU MU?

Her fırsatta ‘Avrupa Başkenti’ diye övgülerle söze başladığımız, Kurtuluş destanıyla kurulmuş Türkiye Cumhuriyetinin şanlı tarihinde iz bırakmış, içerisinde yaşayan, havasını teneffüs eden bizlerin gurur kaynağı olmuş Başkent Ankara’yı yöneten kurumun düştüğü acziyet, maalesef yürek yaralayacak kadar acı bir hal aldı.

Geldiğimiz noktada 4.5 milyar dolar borç yükü ile Türkiye’nin ikinci en borçlu belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanamamaktadır. Ne yazık ki milletin parasını atıl projelerle çarçur etmekte de rekorlara imza atmaktadırlar.

Kamulaştırma ve yapım bedeli astronomik rakamları bulmasına rağmen hiçbir şekilde kullanılmayan ‘Kızılırmak suyu’ projesinden tutunda, yüzlerce milyon lirayla belediyenin zarar hanesini dolduran ‘Demir kafes, Gökkuşağı, Mevlanakapı, METRO...’ projeleri, hemen hemen her vatandaşımızın ilk aklına gelen hayal kırıklıklarıdır.

“ANCAK BU KADAR KOLAY HARCANIR”

Bir milletin parası ancak bu kadar kolay harcanır; bir kamu kaynağı ancak bu kadar sebepsizce hiç edilir ve bir Başkentin geleceği ancak bu kadar hayali projelerle borçlandırılıp karartılabilir.

Büyükşehir belediyesinin iş bilmezlik karnesi elbette sadece atıl projelerden ibaret değil.

Ta ilk toplantısında Belediyeye ait ne kadar lojman, arsa ve kentsel dönüşümden gelen konutların satış yetkisini alan Büyükşehir Belediyesinin idarecileri, takriben 20 milyon metrekareyi bulan arsalarından ne kadarını sattı, buradan gelen kaynakları nasıl kullanamadı ki, hala kredi alabilmek için belediye gelirlerini temlik etmek durumunda kalmaktadır?

KAYNAKLAR HEDER EDİLİYOR?

Bir yandan kaynak arayan Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bir yandan onca kaynağı heder ediyor. Kamu bu yüzden milyonlarca lira zarara uğruyor. Büyükşehir Belediyesi, sadece “otopark” ve “hafriyat döküm” işlerinde yılda yaklaşık 350 milyon lira maddi kayıp yaşıyor.

Hem ne büyük acziyettir ki, koskoca Ankara Büyükşehir Belediyesi bankalar nezdinde hiçbir itibarı kalmamış, tüm kredibilitesini yitirmiş ki,

250 trilyon borç için EGO ve ASKİ’nin gelirlerini temlik ettirip, ipotek altına sokmaktadır.

Bunun bir örneği daha var mıdır?

Bugün en küçük ilçe belediyeleri bile kredi kullanırken kurumsal itibarlarını muhafaza edip, böyle bir gelir temlikine ihtiyaç duymazken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düştüğü bu hal nedir?

BU ACİL PROJE NEDİR?

Üzerinde önemle durmamız gereken bir detay daha var.

4.5 milyar lira borç yaparken tamamlayamayıp da, seçime neredeyse bir yıl kala 250 milyon lira ile yapılması planlanan bu acil proje ne olabilir ki?

Bu plan, olsa olsa tamamen seçim yılını ekonomik sıkıntı yaşamadan, Ankaralı hemşehrilerimizin sırtına yükleyerek, kurumların geleceğini bankaların ipoteğine teslim ederek geçirmek için kullanılacak bir kredidir. Bu kredi, maalesef yetim hakkı üzerinden sürdürülecek iktidarın finans kaynağından öte birşey değildir.

Yok, öyle değilse, bu kaynağın nerede kullanılacağının, Başkentin kangrene dönmüş hangi derdine şifa olacağını bizler de, Başkentli hemşehrilerimiz de bilmek durumundayız.

BORÇ BATAĞINA DİKKAT

• Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu borç batağına,

• Milletin üzerine yük edilmiş 4.5 milyar liranın hangi atıl projelere, ne kadar hoyratça harcandığına,

• Kamu kaynaklarının ne kadar verimsiz kullanıldığına,

• Koskoca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bankalar nezdinde ne denli itibarsızlaştığına,

• Yangından mal kaçırır gibi olağanüstü meclis toplantılarıyla alınan 250 milyonluk kredinin nasılda kamu gelirlerini ipotek altına aldığına,

• Seçime çok az bir zaman kala bu paraların nerelere kullanılacağına dikkat çekmek, sürekli cambaza bak oyunlarıyla algısı yanıltılan yüce milletimize doğruları ifade etmek için bu toplantıyı düzenledik.”

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, basın toplantısında ilk günlerini yaşadığımız 2013 yılının, Türk milletine sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini temenni ettiğini bildirdi.

Çok sayıda basın mensubunun iştirak ettiği kahvaltılı basın toplantısında Başkan Yardımcılarından Mesut Çelik, Oğuzhan Kara ve Umut Ertürk ile Yönetim Kurulu üyesi Hasan Şahin de hazır bulundu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1442
Toplam Tekil 4067576
IP 18.189.170.17






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu