Hayat Evleri Fanustan Olanlar...! - Emrah BEKCİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hayat Evleri Fanustan Olanlar...! - Emrah BEKCİ
Tarih: 25.12.2012 > Kaç kez okundu? 2598

Paylaş


İkametleri cam ile kaplı olanlar asla cesur işlere kalkmamalıdırlar.









Değerli bir büyüğümün istemeden şahit olduğum telefon konuşmasında ki şu cümleler hakikatin gerçeği ve köşeli tarafıydı, paylaşmak istedim.









''Cam fanusta oturanlar, kimseye taş atmasınlar.''









İşte hayatın tam kendisini anlatan, beraber yürünen yolda belli zamandan sonra yolunu değiştirmek zorunda kalan insanların, ruhsal ikametlerinin tasfiri ''Evlerin Camdan'' olması.









Çıkar ve menfaat hayatımızın kendisi oldu. Bol keseden slogan atıp tutan kesimler, yakinen görüp tanıdığınızda, tuzlarının kuru, sırtlarının ise bir sağlam yere yaslandığı bir gerçek.









Kısacası elin eşeği ile yol alan, bir grup kendinden bi haber şeklen aydın kesim. Şeklen aydınlık halleri, tavır ve duruşları dışarıdan bakanlar için ''İşte aradığımız ideal insan '' görüntüsü resmetmekte.









Biraz samimiyet ile fikriyat yürüyüşü esnasında, hakikat hemen tecelli ediyor, tavır koymalar, yol ayrılıkları, arayıp sormamalar başlıyor. Ülkemde milli siyaset erki ile ideolojik sistemde bu halde genelde, Ülke örnekler yığını halinde.









Hal böyle olunca, kaşıklanan cacık tad vermiyor.









Ülke, iletişim araçlarının teknolojik yarışında küresel aktörler arasındaki, dayak yiyen dublör değerinde. (Bu arada aklıma, rahmetli Kemal SUNAL geldi, -Şaba'ı getirin....(!) diye bir film de replik vardı) aynen bu misal.









Mevcut iktidar, verilen vazifeden fırça yiyince, muhalefetteki ''Şabanlar'' devreye giriyor (!)









Cam fanus evden, nereye geldik yazıda şaşılacak durum.









Kısacası, bir merfkure uğrunda, fikriyat uğrunda yürüyen, ideolojik mücadele veren kitle ve kitlelerin evleri (Yurtları) kalın duvarlar ile örülü gibi olmalı, ''Jeriko'' misali. İşte bu yol arkadaşları ile ancak doğru sonuçlar elde edilebilir, aksi halde 13 bölümlük televizyon dizisinden farksız olmaz birliktelik.









''Milli Ülkü'' uğrunda yüreyecek kişilerin geçmişten alacakları dersler, tarihin satır aralarının şerhlerinde ispatı ile dolu. Milli olup yolda yürüyenler, her daim taşlanmış, hain ilan edilmiş, dışlanmış, canlarını bile kayıp etmişler. Ama duvarlarını sağlam tutmuşlar, yıktırmamışlardır.









Çevremize bakalım, tanıdıklarımıza, kaç tane duvarı camdan olup taşlanınca kırılacak diye korkan titrek arkadaşımız, dava yolcusu sandığımız arkadaşımız var ?









Bunları belirleyelim, hayatımızdan çıkarmayalım. Sadece tedbir olarak kontrol altında tutalım, çünkü en zor zamnımızda bizlere en büyük kazığı bu arkadaşlarımız atacak, ruhsal çöküntümüze neden olacaklardır.









Ev, Can evi olmalı, Can evi olanın fanusu, Canı verendir...





















''CANDAN'' Evleri olanlara Selamlarımla....









Saygıyla









Emrah BEKCİ



Araştırmacı Yazar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1367
Toplam Tekil 4069289
IP 3.133.12.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu