TÜRKİYE TURİZMİ YENİ BİR YÜZE KAVUŞUYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKİYE TURİZMİ YENİ BİR YÜZE KAVUŞUYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 07.11.2012 > Kaç kez okundu? 2627

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



TÜRKİYE TURİZMİ YENİ BİR



YÜZE KAVUŞUYOR…



Uzun zamandır bekliyorduk, nihayet gerçekleşti. Türkiye’nin en geniş ve kapsamlı Turizm TV programı Magellan Travel Club yayın hayatına başlıyor. Programın yapımcısı Medisa Film& Entertainment Ceo’su ve aynı zamanda 22 yıllık turizm duayeni M. Sait Yardımcı, programların 25 Kasım Pazar günü saat 13.30’de Kanal T’de başlayacağını duyuruyor ve “Bugüne kadar yapılmamış ve beklenen bir programla Türk turizmine ve gezip görmeyi sevenlere hizmet için geliyoruz”diyor.



Dünyanın gelişmiş ülkelerinde çeşitli sektörlere hizmet için yayın yapan televizyon kanalları bulunuyor. Müzik, sağlık, spor, haber, magazin, sinema, turizm bunların başında yer alıyor. Bizde uzun zamandır eksikliği görülen böyle bir programın hizmete girmesi hiç kuşkusuz bir aşama olacaktır. Böyle bir programa ve yapımcılığa soyunmanın da cesurca bir iş olduğunu söylemeliyiz.



ÇOK FARKLI BİR PROGRAM



Magellan Travel Club, içerik ve farklı konuları ile Türkiye’nin sahip olduğu diğer tüm turizm ve tatil içerikli televizyon programlarından farklı olarak Türk ve yabancı izleyicilere aylık yurt içi ve yurt dışı turlar ile tatil seçenekleri, otel ve tatil köyü tanıtımları, evlilik ve balayına dair yurt içi ve yurt dışında tüm mekânları, havayolları, araç kiralama şirketleri ve havaalanlarında özel karşılama hizmetlerine kadar birçok deyatı içeriyor.



Çok farklı, bugüne kadar alışıla gelmişin ötesine taşan bir turizm programının Türk ve Dünya izleyicisinin beğenisine sunulması hiç kuşkusuz hem televizyonculuk, hem turizmcilik açısından önemlidir.



Birçok farklı ülkeden hem teknik, hem içerik anlamında destekler alınmış. Türkiye’nin en büyük eksikliklerinden biri olan televizyon yoluyla tanıtımı ve yüksek kalite ile hizmet sorunu da böylece giderilmiş olacak. Program, sadece Türkiye’de değil, dünyada da daha önce görmediğiniz tarihi ve turistik yerleri bizlerle sizlerle buluşturacak. Programın her bölümünde bir ülkenin tanıtımı yapılacak. Ülkelerin efsaneleri, sıra dışı yetenekleri de programlar içinde ekranlara taşınacak.



TÜRK TURİZMİNE BÜYÜK HİZMET



Programın yapımcısı Medisa Film& Entertainment Ceo’su M. Sait Yardımcı çalışmaları ile ilgili bakınız neler söylüyor, kendisini dinleyelim:



“ Dünya’yı gezerek keşfeden ve daha iyi anlayabilen bir turizmci olarak Türkiye’nin ve birçok ülkenin yanlış tanıtıldığını fark ettim. Yıllardır yanlış yapılan turizm programlarından ve tanıtımlardan mağdur olan çok önemli tarihi ve turistik şehir ve bölgeler turizmden yeteri kadar pay alamamış ve iyi projeler üretememiş olması bizlere yol gösterici olmuştur. Çünkü değişen dünyada niteliği ve niceliği yüksek turizm planları ve projeleri her zamankinden daha fazla önem kazanmış durumdadır. Bu nedenle kendi insanımızın ve özellikle de Türkiye’ye turizm amaçlı gelen yabancı turistlerin tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayacak bir program yaparsak nasıl olur diye hayal ettim. Şimdi, gerçekleştirdiğimiz bu program, bir hayalin gerçeğe dönüşmesidir. “



Bize göre de olumlu bir adım atılıyor. Türk turizmine, gezip görmeyi sevenlere hizmet için yapılan ve televizyonlarımızda bir ilk olmayı hedefleyen bu programı M. Sait Yardımcı ile Bahar Özyılmaz birlikte ekranlara taşıyıp, sunacaklar.



HEM İDDİALI, HEM HEDEFİ BÜYÜK



Dilerseniz, biraz da programın hedeflerinden söz edelim:



Türkiye’de ve dünyada ilgi çekici destinasyonları, kültürleri ve otelleri tanıtılarak insanlar bilgilendirilecek. Kültürleri, medeniyetleri ve tabiatları tanıtılacak. Turizm ve tabiatla iç içe olan spor dalları ( rafting, dalgıçlık vb.) insanlara tanıtılacak ve sevdirilecek. Türkiye’nin turizmine katkıda bulunulacak. Toplumlararası sevgi ve kardeşlik bağları güçlendirilecek. Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerdeki tabiat güzellikleri, tarihi güzellikler ve doğal yaşamları gözler önüne serilecek.



Nerede olursanız olun, bir ilki gerçekleştirmek zordur. Ancak, deneyim sahibi arkadaşlarımızın bu deneyimlerini ortaya koymak için gösterdikleri çabanın hem iddialı, hem de hedefinin büyük oluşu önemsenmelidir. Hiçbir zaman risk ve iddia olmaz ise, kazanım elde edilemez. Biz, eksikliği görülen bir turizm kanalının iddialı ve hedefini büyüterek seyirci ile buluşmasını destekliyoruz. Türk turizmine, gezmeyi, görmeyi sevenlere hizmet edeceği inancındayız. Arkadaşlarımızı da şimdiden kutlarız.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 359
Toplam Tekil 4072287
IP 18.117.196.217






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu