ABD’NİN KALBİNE SALDIRI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ABD’NİN KALBİNE SALDIRI - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 01.11.2012 > Kaç kez okundu? 2585

Paylaş


Karşı çıkan, direnen ülkeleri işgal eden, yakıp yıkan katleden ABD; bu kez kendisi saldırıya maruz kaldı. İleri teknolojisi uçakları, füzeleri, denizaltıları ile insansız hava uçakları dünyanı her bölgesinde saldırılar düzenleyen ABD, önleyemediği hava deniz kara saldırılarına savunma da aciz durumda.







Öylesine ki;



Ülke alarmda!



Birleşmiş Milletler kapatıldı!



Başkan Obama; acil afet bölgesi ilan ediyor!



14 bin uçak seferi iptal ediliyor!



Süper fırtına, yaşamı altüst ediyor!







Son 30 yılın en yıkıcı hasarına yol açan Sandy Kasırgası ABD’de paniğe yol açıyor.



Kasırga; York ve New Jersey bölgesinden başlayarak ABD'nin doğu bölgesi Phiadelphia, başkent Washington D.C., Baltimore ve Boston'a kadar uzanmış durumda.







ABD’nin batısından gelen kar fırtınası ve kuzeyden Kanada’dan gelecek olan dondurucu kutup havası ile birleşeceği için Frankenstorm adı verilen Sandy, etkisini sürdürüyor.







Karayipler’den sonra New Jersey ve New York sahillerine yönelen Sandy kasırgası, Atlantik sahillerindeki en az 50 milyon kişiyi tehdit ediyor.







BM'nin New York'taki Genel Merkezi'nin açıklamaya göre, Genel Merkez'in kapalı olacağını, bütün toplantıların iptal edildiği duyuruyor.







New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg; okulları tatil edip şehirden tahliye emrini veriyor. Tüm tren, metro ve otobüs seferleri durduruluyor. Uçak seferi de iptal ediliyor. New York Borsası'nın da kapalı olacağı bildiriliyor.







Birçok kentte halk, erzak stoklamak için süpermarketlere akın ediyor. Belediyelerin vatandaşları su ve temel gıdaları stoklama konusunda uyarmasının ardından halk süpermarketlere akın ediyor. Bu ürünlerin bulunduğu reyonlardaki raflar boş kalıyor.







Başkan Obama da kasırgayla ilgili gelişmeleri takip edebilmek için seçim mitinglerini iptal ediyor, ABD'lileri uyararak, “Bu, ciddi ve büyük bir kasırga. Ciddiye alın” diyor.







Sonuçta; ABD'lilerin korku içinde beklediği Sandy kasırgası, kırmız alarm verdiriyor.







New Jersey eyaleti’nin büyük bölümü sular altında kalıyor. Sahil kasabalarında sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Saatte 130 kilometreye varan hızla kıyılarına vuran ve giderek iç kesimlere ilerleyen fırtına, can almaya devam ediyor. Kasırganın vurduğu bölgede yaklaşık 6 milyon ev elektriksiz kalıyor. Birçok yerde internete erişim de sağlanamıyor.







1960 yılındaki Dona kasırgasından bugüne ilk defa Manhattan’ın sokaklarının birer nehre dönüştüğünü söylüyorlar. Köpek balıklarının sahildeki evlerin içine kadar girdiği öne sürülüyor. New York'ta metro tünelini ve altı otobüs garajını sel basıyor. Manhattan'ın inşaatı devam eden 90 katlı yeni gökdeleni One57'in tepesindeki vinç şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden çıkarak yan yatıyor.







Sandy Kasırgası, New Jersey'deki kumarhaneler şehri Atlantic City’i beklenenden daha önce, vuruyor. Pazar günü kumarhaneleri kapatan Atlantic City’nin sokakları tamamen okyanus suyuyla doluyor. Kumarhanelerin günlük zararı 5 milyon dolar.







Nükleer Düzenleme Komisyonu, ABD’nin en eski nükleer santrali olan New Jersey’deki Oyster Creek Santrali’nde “alarm” durumuna geçildiğini açıkladı. Su seviyesinin daha fazla yükselmesi halinde Oyster Creek’te kullanılmış uranyum yakıt çubuklarını soğutmak için acil durum tanklarında bulunan suyun devreye sokulabileceği belirtiliyor.







Ulusal meteoroloji tarafından New Jersey'de vatandaşlara yapılan uyarılarda; Eğer yetkililer sizden bulunduğunuz yerden ayrılmanızı istiyorsa, lütfen bunu yapın... Eğer bu konuda tereddütleriniz varsa, sevdiklerinizi düşünün. Kurtarma ekiplerinin sizi kurtarmaya geldiğini veya hayatta değilseniz sizden kalanları bulmaya geldiğini düşünün, deniliyor.







Irak’taki, Afganistan’daki, Yemen’deki, Sudan’da ki feryatlara ne kadar da benziyor. Değil mi?







Bombalar, katliamlarla saldırılar ABD ile özdeş haline gelirken, Sandy kasırgasının saldırısı düşünülmesi gereken ibret verici bir durumdur.







Günün Sözü: Haksızlık adaletsizlik yapanlar bir gün kendileri de bedel öder.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1634
Toplam Tekil 4067768
IP 18.189.2.122






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.478 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu