SURİYELİ SIĞINMACILARIN YÜKÜ ÜZERİMİZDE KALDI - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SURİYELİ SIĞINMACILARIN YÜKÜ ÜZERİMİZDE KALDI - Necdet SİVASLI
Tarih: 28.10.2012 > Kaç kez okundu? 3620

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



SURİYELİ SIĞINMACILARIN



YÜKÜ ÜZERİMİZDE KALDI



Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay açıkladı. Suriye krizi ile ilgili olarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 105 bin olmuş. Daha çok sığınmacı Türkiye’ye gelmek istiyor, ancak bunlar sınırda bekletiliyor. Eğer, bu işin uçu kaçarsa, bu sığınmacıları artık kucaklayacak, koruyacak halimiz kalmayacak. Çünkü bugüne kadar sırtımızı sıvazlayan ülkelerin hiçbiri artık ortada yok ve biz kaderimizle baş başa kalmış durumdayız.



Sığınmacılarla birlikte gelen siyasi ve ekonomik çıkmazdan şimdi nasıl ve ne şekilde çıkacağız, bunların hesabını yapıyoruz ama, şu ana kadar da bir çözüm bulabilmiş değiliz.



Aslına bakılacak olursa, Suriyeli sığınmacılar konusu bizim için çok önemli bir sorun ve biz bu sorunun şu anda içinden çıkamayacak konuma doğru sürükleniyoruz. Bu konuda hükümet olanlar kamuoyunu yeterince aydınlatmıyorlar. Ne oluyor, ne bitiyor kimsenin haberi yok. Konu ile ilgili olarak bir süre ana muhalefet partisi CHP sesini çıkardı, sonra onlar da bu işi bıraktı. Suriyeli sığınmacılar konusunda en cesur adımları şimdi MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan atıyor. Konuyu sürekli sıcak tutuyor. Gerçekleri ve yaşananları çok açık biçimde ifade ediyor, kamuoyu ile paylaşıyor.



“YÜKÜMÜZ GİDEREK ARTIYOR”



Biz, Suriyeli sığınmacılarla ilgili Sinan Oğan’ı dinlerken, gerçeklerle biraz daha kucaklaşıyoruz. İstekleri bir türlü bitmeyen, güvenlik güçlerine saldıran, olay çıkaran, yöre halkını rahatsız eden ve gerçekten artık Türkiye’ye yük olan bu sığınmacıların bu yükünü kaldırmanın sıkıntılarını da tüm vatandaşlarımızın çekmeye başladığını da artık daha net olarak görebiliyoruz.



Nasıl mı? Sinan Oğan’ı dinleyelim:



“ Kapımıza gelen insana sahip çıkacağız. Bu, bizim inancımız gereğidir. Bizim mensubu bulunduğumuz milletin töresi gereğidir. Ancak, oradaki mültecinin daha fazla gelmesi için AKP Hükümeti adeta Suriye’deki iç savaşı daha da körüklüyor. Şimdi Amerikalısı durmuş bir kenarda, seçim derdiyle uğraşıyor. Avrupa’sı durmuş bir kenarda kendi ekonomik sorunlarıyla boğuşuyor. Şimdi emin olun ki, son günlerde üst üste gelen zamların hepsinin temelinde mültecilerin devlet bütçesine getirdiği yük bulunuyor. Mülteciler, artık kendileri ile fatura getiriyor bize. Mülteciye harcanan para Recep Tayyip Erdoğan’ın cebinden çıkmıyor, hepimizden çıkıyor. “



“AKP AYIRIM YAPIYOR”



MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın Suriyeli sığınmacılarla ilgili söyledikleri bunlarla sınırlı değil. Daha sıkıntılı günlerin kapıda olduğunu, AKP’nin gözünün sadece Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’ta olduğuna dikkat çekiyor ve daha sonra şu vurguyu yapıyor:



“ Bu iş, uluslar arası alanda çözülmesi gereken bir iştir. Mülteci konusunu bize ihale ettiler. Amerika, BOP’ un peşinde, hiçbir zaman elini taşın altına koymuyor. Fransa’ya bakıyorsun, 30 tane çadır gönderiyor, dalga geçer gibi. Peki, ben soruyorum, Kars’taki vatandaşlarımız mülteci değil mi? Veyahut Suriye’den gelen Türkmenler mülteci değil mi? Yani bu mültecilerin illa Arap yahut Kürt mü olması lazım? Kaldı ki, bu mülteciler arasında güneş kremi isteyen, burada ifade edemeyeceğim şeyleri isteyenler de var. İsteklerin sonu gelmiyor. Her türlü ihtiyaçları da karşılanıyor. Kars’ta mülteci konumunda yaşayan bir sürü insanımız başka yerlerde de var. Evsiz barksız bir sürü insanımız var. Kış gününde yardıma muhtaç o kadar insanımız var ki bunların niye ihtiyaçları giderilmiyor? Iğdır’da sel felaketinden zarar görmüş insanlarımız var. Biz, bu gerçekleri de kaç kez dile getirdik. Ancak AKP’nin gözü bunları görmüyor. AKP’nin gözü sadece Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayata geçirilmesinde.



“MİLLİ DEĞERLERİMİZ YOK EDİLİYOR”



MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, bugünkü AKP Hükümeti’nin, milli değerlerimizi birer birer yok etmeye çalıştığını, bayramlarımızı bayram olmaktan çıkardığını ve milletimizi kamplara böldüğüne de dikkat çekiyor. Bu konudaki açılmalarında da şunları söylüyor, kendisini dinleyelim:



“ Kendi milletinin adından utanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Bu millet için vatan, millet, bayrak, asker her zaman kutsal sayılmıştır. AKP Hükümeti Türk adını silme peşindedir. Şimdi Anayasadan da bunu çıkarmaya çalışıyorlar. Teröriste “sayın”, şehide “kelle” diyen bir anlayıştan ne beklenir? Şimdi önümüzde Büyükşehir yasası var. Büyükşehir Yasası, bu ülke bölme yasasıdır. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu konu bölücülerle AKP arasındaki pazarlıklarda Oslo görüşmelerinde ele alınmış ve karara bağlanmıştır. Bu karar doğrultusunda da bu yasanın çıkması için çalışılıyor. Bu konudaki görüşlerimizi de her yerde söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Büyükşehir Yasası Türkiye’de eyalet sisteminin hayata geçirilmesi için milletin önüne konulmuş bir tuzaktan başka bir şey değildir.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1218
Toplam Tekil 4067352
IP 3.137.172.68






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu