Amerika’nin Sesi” programına konuk olan TADF Başkanı Ali Çınar: “'Türk-Amerikan İlişkilerine Önem Verecek Bir Başkan Beklentimiz Var. - TADF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Amerika’nin Sesi” programına konuk olan TADF Başkanı Ali Çınar: “'Türk-Amerikan İlişkilerine Önem Verecek Bir Başkan Beklentimiz Var. - TADF
Tarih: 27.10.2012 > Kaç kez okundu? 2572

Paylaş


Washington’da yayın yapan haber programı “Amerika’nın Sesi”nde Selin Süer Ünlü’nün canlı yayın konuğu olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Amerika’daki Türk toplumunun yaklaşan başkanlık seçimlerinde adaylardan beklentilerinin ne olduğu sorusuna,

“ Amerika’daki Türkler, “Türk-Amerikan ilişkilerine önem veren, Türk toplumu ile yakinen ilgilenen bir başkanı Beyaz Saray’da görmek istiyorlar” dedi. “Amerika’daki Türk toplumu içerisinde yerel eyaletlerde seçilmiş temsilcilerimiz de var” diyen Çınar, “Türk toplumu olarak, Türk-Amerikan ilişkilerine önem veren, Türkiye lehine kararlarda imzasını atabilecek Amerikan Kongre üyeleri ile çalışmalarımız devam edecek” mesajını verdi.





Amerika’daki etnik Diasporalarin güçlü olmasının maddi olanaklar ve oy verecek nüfusun çokluğu ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Çınar, “Siyaset alanında Türk Diasporasında hareketlenmeler görmek artık mümkün” diye belirtti. TADF Başkanı Çınar, geçmiş dönemlerdeki tecrübelere dayanarak, Cumhuriyetçi Parti’nin Türkiye’ye daha yakın bir politika izlediğini ancak Başkan Obama döneminde de Türk-Amerikan ilişkilerinde memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.





Başkan Çınar “ Hangi başkan adayı seçilirse seçilsin, Türk-Amerikan ilişkilerinin bozulmayacağını, başta askeri, stratejik ve ticari olmak üzere birçok konuda ortak çalışmalarda daha somut gelişmeler olacağına inandıklarını belirtti.





Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak tüzük gereği destek kampanyaları yapmadıklarını ve politika içine girmediklerini belirten Çınar, “Turkish PAC'ler ve bu işe gönül vermiş bir ekip ile çeşitli kampanyalar yapiyoruz” dedi.





Amerikan Kongre’sinde şu anda 156 Kongre üyesinin Türk Dostluk Grubu üyesini olduğunu belirten Çınar, Amerikan Kongresi’nde etnik gruplar arasında sayı olarak en yüksek Dostluk Grubu unvanına sahip ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Vatan ve Bayrak sevgimizle, milli konular konusundaki hassasiyetimiz son derece önemli diyen Çınar, seçim öncesi yapılan çalışmaların araliksiz devam ettiğini dile getirdi.





“Amerika’daki Türk toplumu içinden bir vatandaşımızın Amerikan Kongresinde olması en büyük hedeflerimizden biridir” diyen Çınar, Türk’un sesini ve Türk’ün gücünü kongrede göstermek için toplumumuzu bilinclendirici eğitimlerin ve teşviklerin yapılması için uğraştıklarını belirtti.





Çınar’la Amerika’daki Türkler’in siyasetteki rolü, Başkan adaylarından beklentileri ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun hedeflerine dair söyleşi'nin tamamını aşağıdaki video dosyasından izleyebilirsiniz.





http://www.youtube.com/watch?v=VTeD3ViHw3w













- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu-

" Halkimizin Sesi ve Yüreği"



821 UN Plaza,



2ci Kat



New York NY 10017









Tel: 212-682-7688



Faks: 646-290-6171







www.tadf.org







24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı : 1-888-352-9886





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1235
Toplam Tekil 4074511
IP 3.133.131.168






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu