TÜRKİYE’NİN MHP’YE, MHP’NİN “ÖZ”E DÖNÜŞE İHTİYACI VAR - H. Alperen BURAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKİYE’NİN MHP’YE, MHP’NİN “ÖZ”E DÖNÜŞE İHTİYACI VAR - H. Alperen BURAK
Tarih: 30.09.2012 > Kaç kez okundu? 2658

Paylaş


4 Kasımda MHP kongresine ilişkin birkaç yazı okurken, bir edebiyat sitesinde Mehmet Fuat Köprülü’nün AKINCI TÜRKÜLERİ şiirini kaydı gözüm. Şiiri okurken Milletimi ve bu millete hizmet etmek isteyen dava arkadaşlarımı ve elbette Büyük Kurultayı düşündüm.







Tuna boylarında sıra selviler



Tan yeli estikçe sessiz ağlarmış;



Gül bahçelerinde baykuşlar öter...



Şu viranelikler eski bağlarmış!



M.F.Köprülü







Bizim diriliş çağrımızdır bu şiir. Büyük Türk Milletini şaha kaldırmak zorundayız. Türk Milletinin ülkücülere ihtiyacı var. Çünkü bu millet son yıllarda hiç bu kadar köşeye sıkıştırılmamış hiç bu kadar kuşatılmamıştır. Bu kuşatmayı milletin fedaisi olan Türk Ülkücüleri yaracak ve Büyük Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturacaktır.







Namazgâh bir otluk: Kalmamış taşı;



Çeşmelerden akan: Kanlı gözyaşı...



Orda bir güzel var, çatılmış kaşı;



Ak alnına kara çatkı bağlarmış! (M.F.K)







Millet umudunu yitirmiş ve gelecekten umutsuz bir halde günü birlik yaşamaktadır. Her gün şehit haberleri kanıksanmış, Milletimiz terör sorunun çözümsüz olduğu, zam ve ekonomik bunalımdan kurtuluş olmadığına inanmaya başlamıştır. Türk Ordusu üzerinden yürütülen davalar, duruşmalar Milletin Peygamber Ocağına bakışını değiştirmek için büyük çaba gösteren toplum mühendisleri... Güçlünün haklıyı alt ettiği kötü örnekler...



Büyük Türk Milletini bu cenderen, milletini en çok seven ve milleti için her şeyi göze almış Türk Ülkücüleri çıkartacaktır.







Söğüt dallarında hasta serçeler



Eski akın destanını heceler..



Tuna ağlıyormuş bazı geceler:



Göğsünde kefensiz şehîdler varmış! (M.F.K.)







Hareketin teşkilat anlayışındaki değişimle birlikte bu değişimden nasibini alamayan Ocaklar, ülkücülerin kendi ocaklarından beklediğini bulamaması... Aslında en derin yara budur. Ülkücülüğün şanı ve şerefini yüreğinde yaşayanlar artık ocakların yeni bir vizyon ortaya koyamamasından endişeli. Bu nedenle 2023 Büyük Türkiye vizyonunun en önemli ayağı Ocaklar olmalı ve yeniden yapılandırılmalıdır.







Bozulan bağların üzümü acı;



Âsî köle kesmiş eski haracı;



Yine yedi kral giymişler tacı...



Şahin yuvasını kargalar sarmış! (.M.F.K)







İçeride bunca olumsuzluk sürerken, Türk Milletinin dünya devletleri arasında ki yeri de Emperyalizmin ileri karakolu olmaktan öteye geçememektedir. ABD politikalarına kayıtsız şartsız bağlı kalarak Suriye konusunda ki saldırgan tavrımız ve birden bire yapayalnız kalışımız, Arap baharında piyon olarak kullanıldığımızın delilidir. Tam bağımız ve milli bir dış politika için Türk Ülkücülerinin kesin iktidarı gerekmektedir.



Türk Milletinin; Türk Ülkücülerinin iktidarına ihtiyacı var. Türk Ülkücülerinin iktidarı ÖZ'e dönüşle mümkündür. Bugün "değişim" isteyen hemen herkes bu öze dönüşü gerçekleştirmek ve Türk Milletinin aydınlık yarınları imar etmek için çabalamaktadır.







Haydi eski ozan, al sazı ele,



Düşmanlar içine düşsün velvele.



De ki: Hor bakmayın bu durgun sele;



O, yetmiş bir kavme akın çıkarmış! (M.F.K)







Türk Ülkücüleri öze dönüşü gerçekleştirecek güç ve kararlılığı ortaya koyduğunda Büyük Türk Milleti bu çabayı karşılıksız koymayacak, kendisini böyle içten ve karşılıksız seven Gönül Hareketini muktedir kılacaktır.











Selam ve dua ile



Tanrı Türk'e Yar Olsun.









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1822
Toplam Tekil 4076603
IP 3.15.190.144






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu