BU ÇOCUKLAR SİZLERE EMANET BEYLER… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BU ÇOCUKLAR SİZLERE EMANET BEYLER… - Necdet SİVASLI
Tarih: 19.09.2012 > Kaç kez okundu? 2663

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



BU ÇOCUKLAR SİZLERE



EMANET BEYLER…



İşte o fotoğraf:









Önce yukarıya aldığımız fotoğraf konusuna değinelim:



Bu fotoğraf Gazeteci Özden Erkuş tarafından çekildi. Çatışma bölgesine gönderilen ana yavruları Doğu ve Güneydoğu’daki birliklerine teslim olmadan önce Kabul Toplama Merkezleri’ne geliyorlar. Fotoğraf, nakil bekleyen askerlerin durumunu çok açık biçimde ortaya koyması bakımından dikkat çekiyor. Devlete emanet edilen, her biri ana yavrusu bu çocuklar böyle bir toplanma şekline yakışıyor mu? Bu, bir skandal, bir rezalet değil de nedir?



Bu çocukların her biri ana yavrusudur. Devlete emanet edilmişlerdir. Yatacak bir yerlerinin bile olmadığı, yorgunluktan her birinin her tarafa savrulduğu bu yavruları bu duruma sokmaya ve getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Eğer, bu çocuklar askere alınmış, vatan uğruna canlarını feda etmeye hazır hale gelmişlerse, bu yavrulara sahip çıkmak, kucak açmak, onlara evlerindeki rahatlıklarını aratmamak da bu devletin ana görevi olmalıdır.



Bingöl-Muş karayolunda meydana gelen son olayda 200 sivil askerin otobüslerle taşınması sırasında PKK’lıların baskınına uğraması, taranması sonucu bu satırlar yazılırken 10 şehit, 37 yaralı yavrumuz vardır. Bu, bir ihmal, vurdumduymazlık, sorumsuzluk değil de nedir? Bu çocuklar bu kadar değersiz mi? Türkiye, bugüne kadar yaşamadıkları yaşıyor.



BU ÇOCUKLAR YEM Mİ?



İşte, yukarıya aldığımız fotoğraftaki yorgun, bitkin askerlerimiz sivil olarak otobüslere bindiriliyor, birliklerine sevk ediliyorlar. Bu nasıl bir sevk işlemidir ki, bu devlet bu çocuklarını koruyamıyor, teröristlere kurban ediyor? Biz, bunu sormayacak mıyız? Bunu sormayacaksak, neyi soracağız? Bunları sorduğumuz zaman da ilk başta Başbakan Erdoğan, bu soruyu soranları “hain” olmakla suçluyor.



Şimdi yeniden soruyoruz:



Bu kaçıncı ihmal? Bu kaçıncı baskın yeme? Bu kaçıncı istihbarat zafiyeti? Biz, bu soruların hiç birine bugüne kadar doyurucu bir yanıt alamadık.



Zaten, bu fotoğraf çok şey anlatmıyor mu? Sayfalarca yazı belki de bu fotoğraftaki görüntüyü anlatmaya yetmez. Günahtır, yazıktır, bu çocukların her biri sizlere emanettir beyler. Bu emanet çocuklara en iyi şekilde bakmak, barındırmak, güvenliğini sağlamak sizin görevinizdir. Biz, son olaylarda bu görevlerin yerine getirilmediği kanısına vardık.



Fotoğraf, sanki toplama kamplarını anımsatıyor. Bu ana yavruları, bu vatan evlatları bu şekilde toplanmamalıdır. Bu bir ihmaldir, bu bir sorumsuzluktur. Başka şeyler yazacağız ama dilimiz varmıyor, bize yakışmayacak.



Ülkeyi çok iyi yönettiklerini söyleyen ve sananlar, bu toprakları kan gölüne çevirdiler. Her gün onlarca şehit geliyor. Akan kan durmuyor. Sanki ortada hiçbir şey yokmuş gibi de hareket ediliyor. İç ve dış düşmanlar altımızı oyuyor. Bizi yönetenler ise hala başka işlerle uğraşıyorlar. Biraz etrafımızı görelim, kendimize gelelim.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1159
Toplam Tekil 4067293
IP 3.147.104.248






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu