Bir Mıh Bir Nalı Kurtarır - Cengiz Şavaşeri - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Bir Mıh Bir Nalı Kurtarır - Cengiz Şavaşeri
Tarih: 19.04.2009 > Kaç kez okundu? 18608

Paylaş


Timur , “Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır” demiş. Çocukluğumuzda büyükler “tabağındaki yemeği bitir, arkandan ağlar” derlerdi, gerçekten yemeğin ağlamadığını bilirdik ama yine etkilenir bitirirdik.

Ekmeğin atılması günah sayılır, artan ekmekler unlu yumurtaya bulanır, akşamüstü kahvaltısı olurdu.

Ayakkabılara pençe yapıldığı günler, işçilerin 2-3 kat sefertası ile fabrikaya gittiği günler sanki siyah beyaz film gibi gerilerde kaldı.

Çeyiz hazırlığı için dantel, örgü ören, kilim dokuyan kaç genç kız var, gazete eklerindeki patronlara göre modeller çıkarıp dikiş diken kaldı mı ?, veya kaç evde dikiş makinesi sesi var.

Kıyafetlere uygun buluzlar, gömlekler takılar almak için çarşıları dolaşmayan var mı?

Pahalı arabalara binip, boş zaman buldukça benzin yakanlara ne demeli.

Piyasaya sürülen her yeni model cep telefonunu alanlar, yabancı marka sigara içenler, köpeklerine ithal mama yedirenler bu ülkeyi çok seven bizim burjuvamız değil mi?

Araştırmalara göre, Türkiye’nin dış borcunun 260 milyon dolar olduğu, eldeki döviz rezervinin bile borç ödemeye yetmeyip 145 milyar dolar açık verildiği, iç borcunun 263.400 milyon T.L olduğu günümüzde, İthalat ve İhracat farkının 50 milyon doları bulduğunu halkımız biliyor mu?.

Her yıl bütçenin tutturulamayıp 40 milyon dolar seviyelerinde açık verildiği, ödenmeyen çek ve senetlerin toplamının, yeni T.L ile 36 milyarı geçtiği kaç kişinin umurunda.

Kazanıp vergi kaçıran vatanperverler ile vergileri otomatik kesilen bordroluların arasındaki haksızlığı görebilen kaç vatandaş var.

Her şeyi devletten bekleyip, her fırsatta devleti suçlayarak sorumluluktan kaçamayız.

Devlet bizler değimliyiz, devletin kurumlarında bizler yok muyuz?, Ailemizin, komşularımızın, mahallemizin sorunları bizi nasıl rahatsız ediyorsa, ülkemizin, milletimizin ve devletimizin sorunları da rahatsız etmeli.

Bu çılgın harcama alışkanlığından kurtulup, savurganlıkları terk edip, tüketmek yerine üretmeye yönelmekten başka çare bilen varsa bize de öğretsin.

Şimdi sultan Timur’un bir mıh misali ile, her Türk’ün bir mıh çakması ile neler olmaz ki.

Yarından itibaren bütün kıraathanelerde oturanlar ağaç dikmeye gitse, veya elimizde kaldıysa milli sermayeli bir fabrikada 1 saat çalışsa neler ortaya çıkardı, hayal edelim mi?.

Artık gerçekleri görüp, atalarımızın canları pahasına miras bıraktıkları ülkemizi düşünüp, çok çalışıp üretme zamanı.

Bindiğimiz dalı kesmeden, testi kırılmadan.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1360
Toplam Tekil 4067494
IP 18.224.30.118






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu