SURİYE BAHANE EDİLİP GERÇEĞİ GÖRMEMEK… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SURİYE BAHANE EDİLİP GERÇEĞİ GÖRMEMEK… - Necdet SİVASLI
Tarih: 23.08.2012 > Kaç kez okundu? 3781

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



SURİYE BAHANE EDİLİP



GERÇEĞİ GÖRMEMEK…



Gaziantep’teki patlama olayı, dikkat edilecek olursa “Suriye bağlantılı” deniliyor. Suriye bahane ediliyor. Bu ülkedeki El Muhaberat elamanları ile PKK’lıların ortaklaşa düzenledikleri bir sabotaj olayı olarak değerlendiriliyor. Dikkatler de Suriye üzerine çevriliyor. Suriye’ye müdahale etmek isteyen ve Türkiye’yi buraya itmek isteyen ülkelerin bir tuzağı mı işletiliyor bunun çok iyi analiz edilmesi gerektiği görüşündeyiz.



Suriye konusunda ortak hareket etmek için Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Büyükelçi Elizabeth Jones ile Türk yetkililerin yaptığı görüşmede Suriye için bir operasyonel mekanizma ele alınmıştı. Bu merkezde diplomat, asker ve istihbarat elamanları görev alacak. Büyükelçi Jones, hem istihbarat, hem askeri operasyonlar konusunda oldukça deneyim sahibi biri olarak tanınıyor.



ETRAFIMIZ YANGIN YERİNE DÖNDÜ



Her ne kadar Gaziantep’teki patlama ve buna kimlerin karıştığı tam olarak tespit edilemedi. Suriye bağlantılı terör örgütlerine gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Burada hedef, Suriye bahane edilerek, bu ülkeye operasyonlar düzenlemek, Türkiye’yi Suriye batağına sürüklemek olarak görüyoruz. Bu konuda daha önce yazdığımız yazılarda da bu tehlikeye sürekli olarak dikkat çekmiştik. Suriye’nin bölünmeye gitmesi, mezhep çatışmalarını alevlendirecek, bu alev bizi de içine çekecek biçimde büyüyecektir. Buna sürekli olarak dikkatleri çekmeye çalışıyoruz,uyarıyoruz…



Etrafımızdaki çember giderek daralıyor. Türkiye’yi daha da zor durumda bırakmak için iç ve dış düşmanlar durmadan çalışıyor. Biz, Suriye konusuna öylesine odaklandık ki, etrafımızı göremiyoruz. Bizi sıkı sıkıya saran tehlikenin farkında değiliz.



Bir yandan içerideki yangını söndürmeye çalışırken, diğer yandan Suriye’deki yangının ortasına doğru sürükleniyoruz. Bazı güçler bizi iteliyor. Türkiye’deki her olayın arkasında Suriye’nin var olduğu vurgulanıyor. Sanki yanlış adrese yönlendiriliyoruz. Bugün, PKK terör örgütünü kullanan güçler, istediği gibi oyun oynayabiliyor, Türkiye’yi köşeye sıkıştırıyor. Etrafımızda ve içimizde oynanan oyunların farkına varmak zorundayız. PKK eylemlerinin azması ve her gün terörle yatıp terörle kalkmamız bu oyunun bir halkasıdır.



GAZİANTEP BİLMECESİ



Konu ile ilgili olarak MHP Iğdır Milletvekili stratejist Dr. Sinan Oğan’ın, konuya yaklaşımını ve açıklamalarını çok yerinde buluyoruz. Oğan’ın önce Gaziantep saldırısı ile ilgili görüşlerini sizlerle paylaşalım:



“ Gaziantep’teki terör eylemini hemen Suriye’ye bağladılar. Akıllara şu soru geliyor: Suriye’ye müdahale edilmesini isteyen güçler de bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabilir mi? Esad’a bağlı güçler yapabilir. Ama Suriye’de sıkışan, müdahaleyi hızlandırmaya çalışan Özgür Suriye Ordusu’nun yapmadığı ne malum? Saldırının hemen ardından ( Suriye’ye müdahale edelim) denilmesi bu soruları akla getiriyor. Ama 36.paralelle nasıl Irak’ın Kuzeyinde Barzani’ye bir devlet bahşedildiyse, bu tampon bölge de PYD’ ye benzer bir yapılanma bahşedilecektir.”



Dr. Sinan Oğan’ın söyledikleri bu kadarla da sınırlı değil. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yaptıklarının yanlışlığına da değiniyor ve son gelişen olayları da şu şekilde değerlendiriyor:



TÜRKİYE ATEŞE ATILIYOR



“ Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun uzun sürerdir bir girişimi vardı. Suriye için bir mekanizma olsun ve bu mekanizma Suriye’yi takip etsin. Özellikle de geçtiğimiz günlerde artık Suriye’de bir tampon bölge kurulmasının zamanı geldiğini söylüyordu. Dolayısıyla bu operasyonel mekanizmanın görevi bu tampon bölge ile ilgilidir. Suriye’ye tampon bölge, uçuşa yasak bölge gibi kavramları söylemden eyleme geçirme noktasına geldiler. Böylece Türkiye’nin kolayca içinden çıkamayacak bir durum oluşturuluyor. Bunun tehlikesini her defasında söyledik, bugün yine söylüyoruz. “



Suriye konusunda atılacak adımlar, tampon bölge, uçuşa yasak bölge gibi eylemlerle PKK terörünün biteceğini sanmak büyük yanlışlık ve yanılgı olur. Belki de hiç ummadığımız ve içinden asla çıkamayacağımız bir çukurun içine de düşebiliriz. Bizce, bu konuda baştan bu yana yanlış yapılıyor. ABD, BOP çerçevesi içinde planını ustalıkla işletiyor. Bu plana uymaya da bizi mecbur ediyor. Belki de yaşanan terör olaylarının temelinde bu projenin hayata geçirilmesi yatıyor olabilir de bunu da görmezden gelmeyelim.



Şuna özellikle dikkat edelim:



Sürekli olarak Suriye bahane edilerek gerçeklerin görülmesi engelleniyor. Gaziantep’deki patlama olayı buna somut örnektir. Nitekim MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan’ın bu konudaki görüşlerini bu nedenle önemsiyoruz. Kaldı ki, Oğan, daha önceki açıklamalarında da bu konulara uzun uzadıya değinmiş, içinde bulunduğumuz Suriye bataklığına dikkatleri çekmişti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1669
Toplam Tekil 4067803
IP 18.227.161.226






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.694 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu