Zaman Bitti….! - Emrah BEKCİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Zaman Bitti….! - Emrah BEKCİ
Tarih: 21.08.2012 > Kaç kez okundu? 2711

Paylaş


Türkiye’nin dış siyasetinin ‘’Stratejik traji vahim Derinlik’’ kazanması ile birlikte, Ortadoğu da değişen dengelerin olumsuz yansımaları, ülke içerisindeki terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıp. Türkiye çerisinde kaosun ve mevcut iktidarın güçsüzleştirilmesi, vatandaşın hafızasında, güvensiz bir devlet yapısının oluşmasına neden olmaktadır.



Ülkemiz dış siyasetine endeksli olarak, değişim gösteren yönetimler ve sermaye uzantıları, değişime destek veren, hükümeti ve hükümetin icra kuvveti devlet kurumlarına karşı eylem yaptırmak için, ülke içerisindeki illegal silahlı örgütleri desteklemektedirler.



Ülkemizde, illegal örgütlerin silahlı eylemlerinin olmadan, meydana gelmeden, terör eylemi yapılanmalarının daha düşünsel aşamada, bilinmesini sağlayıp, operasyonel faaliyetle bertaraf etmekle görevli olan kurumlar, haber alma (İstihbarat) kurumlarıdır.



Bir ülke düşünün ki, terör olayları vuku bulduktan sonra, failleri kim, nerede, nasıl yapmışlar diye, iş işten geçtikten sonra araştırma yapan birimlerin çoğunlukta olduğu.

Böyle bir çalışma ancak ve ancak komplo teorilerinin masa başında haritalar ile üretildiği, olasılık hesaplarının bolca hafızada olduğu, alan çalışması yerine, teknolojik takiple yetinildiği, kayıpların gün geçtikçe arttığı-artmasına vesile olunduğu, işin başında ehillerin olmadığını gösteren bir tablodan öte değildir.



Devletlerin haber alma örgütlerinin çalışma prensibi, ülke içerisinde bulunan vatandaşlarının, etnolojik-kültürel-sosyolojik-ekonomik-inanç ve örf adetlerine göre, toplumun hücrelerine kadar nüfus edip, rüzgardan titreyen bir yapraktan dahi haberi olan ve somut değerlendirmeler yapan, iletişim biliminin gerekliliğini harfiyen uygulayan, millet ile bütünleşerek çalışan kurum ve kurum elemanlarıdır.



Milletin fertlerinin güvenmediği devlet yapılanmalarında, alınan istihbaratlar aksayacak, istihbarat elde etmek için kurum ve kurum yetkilileri paraya ağırlık verecek, parayla satın aldıkları bilgileri, alan çalışmaları ile sorgulamadan, gerçek bilgilermiş gibi yetkili karar alıcılara servis edip, gereksiz yere devletin zamanını harcayarak, milletin güvenliğini tehlikeye düşüreceklerdir.



Hal böyle olunca, istihbaratı alan kurum ve kurum yetkilileri, devlet tarafından alınan tedbirleri haber kaynaklarının yönlendirmesi ile şekillendirip, asıl eylemin yapılacağı alanı göremeyeceklerdir. Kısacası Avcı yerine av olacaklardır.



Ülkemizde, haber alma kurumlarında görevli personel, son günlerde yaşanan hadiselerin işaret ettiğine göre, vazifelerini tam manası ile yapamamakta, devletimizin güvenlik güçleri ile vatandaşlarımızdan kayıplar vermekteyiz. Bu konuya ülke yönetimdeki idareci kesimlerin derhal el atması acilen gerekmektedir.



Bir diğer konu,Türkiye ile en uzun sınırları bulunan Suriye devleti yönetimi, Türk Siyasetinin Suriye’nin yönetimsel değişiminin her alanda değişmesi gerektiğini dillendirip, uluslar arası düzeyde kamu oyu oluşturulması neticesi ile, Esad rejimi yıllardır koynun beslediği terör örgütünü her türlü destekleyip, Türkiye içerisinde kaos güvensizlik, ‘’düşmanımın düşmanı dostumdur’’ anlayışı ile, büyük darbeler yiyen örgütü uluslar arası düzeyde maddi ve silahlı olarak desteklediği artık apaçık ortadadır.



Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkileri, ülke içerisindeki devlete olan güvenin daha pekiştirilmesi, asker ve güvenlik kuvvetlerimizin morallerinin daha iyi olması için, zaman kaybetmeden en kısa zamanda, Irak’ın Kuzeyi ve Suriye’ye ‘’HANÇER’’ gibi girip, Türk Devletinin şefkatini ve sevgisini bu coğrafyada tesis etmeli, uluslar arası alanda da düşmanlara görsel bir şekilde endişe sevk edip, Türkiye İle içerde ve dışarıda uğraşanların hadlerini bilmesi gerektiği mesajını fikirlerine kazımalıdır.



Türkiye’nin Adil ve Milli güçleri, Irak’ın Kuzeyi ve Suriye’ye, Kardeşliği ve barışı tesis için ivedi bir şekilde girmeli.



Hedef; Irak’ın Kuzeyi ve Suriye…!



Emrah BEKCİ

Araştırmacı Yazar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1160
Toplam Tekil 4075941
IP 3.141.30.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.193 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu