ŞEHİT DENİZ ÖZDEMİR’İN ÖĞRETTİKLERİ - Prof. Dr. Mustafa E. ERKAL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ŞEHİT DENİZ ÖZDEMİR’İN ÖĞRETTİKLERİ - Prof. Dr. Mustafa E. ERKAL
Tarih: 21.07.2012 > Kaç kez okundu? 2700

Paylaş


Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazanınızı tebrik ediyor; ülkemiz , Türk Milleti , Türk ve İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyoruz. Yaşadığımız bu mübarek günlerde Vatan, Bayrak ve Türk Devletinin bölünmez bütünlüğü için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmış asker , güvenlik görevlisi ve korucularımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz.

Geçenlerde iki şehidimizi toprağa vermiştik. Bunlardan Şehit Uzman Çavuş C.Deniz Özdemir gaziler yurdu Gaziantep’te , aynı gün Piyade Uzm.Çavuş Hasan Erzi’de Osmaniye’nin Issızca köyünde vatan toprağına verildiler.

Şehit Uzman Çavuş Deniz Özdemir’in sosyal paylaşım sitesinde yazdığı satırlar tekrar tekrar okunup düşünülmesi gereken satırlardır. Bu satırlar herkese birer ders niteliğindedir. Terörle hem mücadele ve hem de müzakere yapılamayacağını, açılım adı altında gayri ciddi taviz ve sözde çözümler ve çelişkilerle dolu politika izleyenlerin nasıl tarihi bir yanlış içinde olduklarını haykıran bu aziz şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Vatanı , bayrağı , ülkesinin birlik ve bütünlüğü için toprağa düşen bu genç insanımız ve diğerleri, şehitlik gibi yüksek bir mertebeye ulaşmışlardır. Şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu , onların yüzü hürmetine ve onların sayesinde ayakta durabildiğimizi ve varlığımızı koruyabildiğimizi biliyoruz. Onların aileleri , eş ve çocukları da Türk Milletine emanettir.

Şehit evindeki üzüntüyü paylaşmak yerine 50-60 metre ileride bir ilkokulun bahçesinde düğün yapanların vurdumduymazlığı, saygısızlığı, hassasiyet eksikliği kabul edilebilecek bir şey değildir. İnsanî, milli ve dini değerlerimizden bu ölçüde uzaklaşmış, bize yabancılaşmış olanlardan ancak utanç duyarız.

Şehit Deniz Özdemir’in sosyal paylaşım sitesine yazdıkları şöyledir:

“Susuşumuz merminin namluda duruşu gibidir.” “Benim ödediğim vergilerle, lüks arabalarla gezip benim ölmeme göz kapatıp öldürmeme izin vermeyen zevatlar artık uyanın. Sen rahat uyuyasın diye sırtımda 40kg yük, aklımda vatanım, dağlarda geziyorum.”

Sırtında kilolarca yük ve teçhizat ile vatan görevini yılmadan ve şerefle yapan dıştan kumandalı ırkçı ve bölücü terörist ve işbirlikçilerine karşı yürütülen ihanete karşı görev yapanlar, bu ülkenin en değerli varlıklarıdır. Onlara imrenmemek ve saygı duymamak mümkün mü?

Suriye’den sığınmacıların sayısı 43.000’e çıkmıştır. Yangın çıkaranlar ve polise saldıranlar iade edilmelidir. 4.000 civarında Suriye Türkmeni ülkemize sığınmış, bunların yarısı da öğrendiğimize göre akrabalarının yanına sığınmıştır. 1500 civarında Türkmen’in Esad güçleri tarafından şehit edildiği ifade edilmektedir. Şam’da bombalanan mahallelerde yarı yarıya Türk nüfus yaşamaktadır.

Türkiye olarak üstünde durmamız gereken nokta, rejim değiştikten sonra Türkmenlerin statülerinin ne olacağıdır. Biz güdümlü politika izlediğimizden sadece ABD , Rusya , Çin ve AB’nin görüşlerini tartışıyoruz. Oysa Barzani Suriye’nin kuzeyinde Batı kürdistan’ın yolunu açıyor. Türkiye Türkmenlerle daha yakından ilgilenmeli ve Irak’taki yanlışlara düşülmemelidir. Suriye’de rejim yıkıldıktan sonra çıkabilecek Nasturi – Sünni çatışmalarında hedef Türkmenlerdir. Asi Nehri boyunca yerleşmiş Türk köylerine sahip çıkılmalıdır. Daha da önemlisi basın ve TV’ler olayların içinde yaşamış olanların görüşlerine yer vermelidirler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1035
Toplam Tekil 4075816
IP 3.22.181.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu