ADA-KITA BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ADA-KITA BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ… - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.07.2012 > Kaç kez okundu? 2649

Paylaş


KKTC ve yavru vatanın geleceği için, sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevlerin düştüğü konusunda bu köşede çok yazdık. Bu işi de en iyi ve başarılı biçimde Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin gerçekleştiğini de vurguladık. Ekoavrasya, son olarak Ankara’da “Ada-Kıta Buluşması” adı altında bir dizi etkinliğe daha imza attı. Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği’nin üyelerinden oluşan bir grubu kucaklayan Ekoavrasya, aynı zamanda yavru vatana sahip çıkma konusunda örnek bir hareketi de başlatmış oldu.



İlk aşamada “Ada-Kıta Buluşmaları” 2012-2013 yılları boyunca yürütülecek. KKTC’nin kucaklanması, yalnızlığa itilmemesi, daha güçlü konuma getirilmesi açısından bu buluşmaların kısa zamanda meyvelerini vereceğini de düşünüyoruz. Bu buluşmalar aynı zamanda KKTC ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin artarak devam etmesini de hedefliyor.



EKOAVRASYA’NIN BAŞARISI



Konu sadece ekonomi alanındaki çalışmalarla sınırlı kalmayacak. “Ada-Kıta Buluşmaları” kapsamında Türkiye’ye gelen KTYD üyeleri program kapsamında ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Organize Sanayi Bölgeleri üst kurumunu da ziyaret ederek Türkiye’deki ekonomik uygulama ve yöntemler hakkında da bilgi sahibi olmuşlardır.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, bu buluşmaları değerlendirirken “ Türk insanının yakından tanıdığı ve Avrasya coğrafyasında ülkemizin sahip olduğu tüm değerlerle en güzel şekilde tanıtmak ve bölge ülkelerinin sahip olduğu güzel değerleri de ülkemize taşımak Avrasya Ekonomik ilişkiler Derneği’nin ana hedefi olmuştur” diyor. Gelecekte, bu çalışmaları Türk Dünyası’ndaki diğer ülkelere ve bölgelere taşıyabileceklerinin de mesajlarını veriyor.



Ekoavrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, yaptıkları bu etkinlikleri sürdüreceklerini ve KKTC’nin artık tanınma zamanın yakın olduğunu söylüyor. Eren” Biz, başlattığımız hareketin başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Bu nedenle de yavru vatanla olan bağlarımızı daha sıkı konuma getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz, KKTC üzerinde uygulanan ambargonun kaldırılması, adanın Akdeniz’in Singapur’u haline gelmesidir” diyor.



BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ ARTIRIYORLAR



KKTC’nde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yöneticilerin kurduğu Kıbrıs Türk Yöneticileri Derneği ( KTYD) üyelerinden oluşan bir heyet Ankara’ya gelerek Ekoavrasya’nın konuğu olarak bazı kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulundu. Burada önemli nokta, KKTC’ndeki sivil toplum kuruluşlarının daha aktif hale gelmesini sağlamak, bilgilerini artırmak ve dünyaya açılmalarında basamak oluşturmaktır. İşte, Ekoavrasya bunu yapıyor. Bu işi gerçek anlamda önemsemek gerektiği görüşündeyiz.



Ekoavrasya ile ilgili olarak daha önce bu köşede yazdığımız yazılarda, bu sivil toplum kuruluşunun Türk Dünyası’nı nasıl kucakladığını, yaptığı çalışmalarla özellikle KKTC’ni Türk Dünyası’na, topluluklarına nasıl taşıdığını vurgulamıştık. Şimdi, bunlara yeni halkalar ekleniyor. Biz, bu nedenle bu çalışmalara herkesin, her kesimin destek vermesi gerektiğini anımsatmak istiyoruz.



Türkiye’deki incelemeleri sırasında konuk ekip, TÜİK Strateji Geliştirme Başkanlığında Eğitim Araştırma Merkezi çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldular. Bu kurumun organizasyon yapısı ve istatistik üretim sürecinin işleyiş biçimini incelediler. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Kayıt dışı ekonomiyle Mücadele Müdürlüğü ziyaretinde ilginç diyaloglar da gerçekleştirildi.



KKTC’nde kayıt dışı ekonomi ve mücadele ile ilgili bilgi veren Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği Başkanı Ahmet Saydam’ın şu görüşlerinin altını çizmek istiyoruz.



“ İnsanlar, devletten korktuğu için değil, ülkesini sevdiği için vergisini vermelidir.”



ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILIYOR



Burada biraz da KTYD hakkında kısa bir bilgi notu verelim:



Üyeleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta bulunan kurum ve kuruluşların yöneticilerin yer aldığı KTYD, 19998 yılında Kuzey Kıbrıs’ta bir yöneticilik merkezini hayata geçirmek için kurulmuş olup, Ada Çapındaki İki Toplumlu Barış inisiyatifine destek vermiş, Sürdürülebilir Çevre Platformuna, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformuna ve Engelsiz inisiyatifine katkıda bulunmuştur. Dernek, Kuzey Kıbrıs’ta Avrasya Ekonomik İşbirliği Derneği ile ortak aktiviteler yürütmektedir.



“Ada-Kıta Buluşmaları” hiç kuşkusuz, KTYD’nin yeniden yapılanmasında, bilgi ve birikimlerini artırmasında ve daha geniş alanlarda hizmet vermeye başlamasında katkı sağlayacaktır. Temennimiz bu buluşmaların sürmesi ve yavru vatan için hayırlı ve uğurlu olmasıdır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 75
Toplam Tekil 4076804
IP 18.218.61.16






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.908 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu