IRKÇI PROVOKASYONLARIN ARKA PLANI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









IRKÇI PROVOKASYONLARIN ARKA PLANI - Yakup TUFAN
Tarih: 31.05.2012 > Kaç kez okundu? 3569

Paylaş


Almanya, anayasa ve sistemiyle demokratik bir ükledir ve bir hukuk devletletidir. Uygulamada da öyle olması lazımdır ve bütün görüşler, düşünceler ve anlayışlar bu ölçü üzerinden hayat bulması gerekir. Barış, huzur ve güven içerisinde yanyana yaşamanın düsturu da budur. Maalesef demokratik düşünce ve anlayışı içine sindiremeyenler, özellikle de ıkçı ve İslam düşmanı anlayışlar, -her yolu mübah sayarak- Almanya’da Müslümanlara karşı düşmanca tutum ve davranışlarına devam etmekteler. En son Kuzey Ren- Vestfalya (NRW) seçimlerinde olduğu gibi.

Irkçı ve İslam düşmanı Pro-NRW, eyalet seçimlerini bir fırsat bilerek cadde ve meydanlara astığı afiş ve panolarla, İslam ve Müslümanlara karşı kin ve nefretini bir kez daha ortaya koydu. Aynı zamanda Pro-NRW, “İslam Yerine Hürriyet, İslam’a Geçit Yok/Camiye Geçit Yok, Almanya’da Minare Yasağı” gibi afiş ve panolarla Müslümanları da rencide etti. Bununla da kalmayarak bir çok cami önünde gösteri yapma cüreti göstererek, İslam ve İslam peygamberi ve Müslümanlar eleyhine sloganlar attı ve pankartlar açtı. Maksat Almanya’da İslam düşmanlığı konusunda kamuoyu oluşturmak ve aynı zamanda Müslümanları açıktan açığa provake etmekti. Bu noktada ırkçı ve aşırı Pro-NRW, kendi hesabına hedefine ulaşmış sayılır. Zira, Almanya’da İslam ve Müslümanların varlığını bir türlü kabul edemeyen ve bir çok kesimden oluşan bildik koro, yüksek perdeden yine çalmaya başladı.

Bu ülkede; Müslümanların varlığını, İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu bir türlü kabullenmeyen, yabancılara, özellikle de Türk ve Arap göçmenlere hiç mi hiç tahammülü olmayan gizli ve açık ırkçıların olduğu aşikardır. Bunlar siyasetten medyaya kadar bir çok alanda kümelenmişlerdir.

Bir düşünelim; yıllarca Solingen ve Mölln gibi bir çok yerde insanların diri diri yakılmasının v e yok edilmesinin arkasında bu zihniyet yok mu? On yıl boyunca, sistematik olarak 8’i Türk 10 kişiyi katleden ve kamuoyuna “Döner Cinayetleri” diye lanse edilen vahşetin arkasında da yine bu ırkçı zihniyet yok mu? Yine yüzlerce ve hatta binlerce insanın, özellikle de Türk ve Müslümanın isminin yer aldığı (ölüm) listeleri hazırlayanlar yine bu ırkçı zihniyet değil mi?

Öteyandan kamuoyunun meşgul edildiği olup bitenlere, Bonn olayları ve benzer provokasyonlara bakınca, insan kendi kendine sormaktan duramıyor; acaba birileri tarafından ırkçı vahşet, Zwickau Terör Hücresi ( Der Nationalsozialistische Untergrund -Zwickauer Terrorzelle) ve onun perde arkası unutturulmak mı istenmekte? Yoksa “tavşana kaç tazıya tut” demenin altında esas yatan nedir?

Barış ve huzur dini olan İslam, her türlü aşırılığı, terör ve tehamülsüzlüğü kökten ret eder. İslam; orta yolu ve “hoşgörü”yü öğütler ve dinde zorlama tanımaz.

“O halde sizin dininiz size, benim dinim bana”(Kur’an- Kerim:119/6)

İslam Peygamberi Muhammed Mustafa (sav) ise bir rahmet ve merhamet numunesidir ve ümmet için bir rehberdir.

"Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır." (Hadîs-i Şerif)

O halde Almanya’da Müslümanlar hisleriyle değil aklı-selim hareket etmek zorundadırlar. Hiç bir zaman hukuk devleti ölçülerinde mücadele elden bırakılmamamlı ve asla provakasyonlara gelinmemelidir.

Yaradılanı Severiz Yaradan’dan Ötürü” (Yunus Emre)

Allah ve peygamber sevgisi; insanlık, İslam ve Müslümanlara hizmetin yolu aklı- selim tavır, düşünce ve fiiliyattan geçer. Özellikle Müslüman gençler, bu düsturu asla terk etmemeli ve gaza gelmemeli. Kim olduğu ve neye hizmet ettiği belli olmayan yol ve düşüncenin peşinden gitmemeli. Orta yolu kendine düstur edinen cami ve cemaat anyaşışından ayrılmamalı. İslam’ın ruhuna aykırı aşırı akımlara asla kapılmamalı.

Hukuk dışı tavır ve anyayış ile İslami mücadele olmaz. Peygamber sevgisi ise hiç olmaz. Olsa olsa provokatörlerin, kötü niyetlilerin veya karanlık güçlerin ekmeğine -Bonn’da olduğu gibi- yağ sürülmüş olur. Bunun içindir ki neye ve niye hizmet edildiği iyi bilmelidir ve asla insanlıktan nasibini almamış ırkçı ve İslam düşmanlarının oyununa gelinmemelidir...

Dinslaken, 27 Mayıs 2012





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 349
Toplam Tekil 4064556
IP 3.15.5.183






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu