SİYASET Mİ GÜNLÜK YAŞAM GERÇEKLERİ Mİ? - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SİYASET Mİ GÜNLÜK YAŞAM GERÇEKLERİ Mİ? - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 25.05.2012 > Kaç kez okundu? 2651

Paylaş


Güncel konular; Parti yetkililerin açıklamaları, Silivri davaları, şike, din, Atatürk ve magazin haberleri. TV ekranları, gazete sayfaları bu konularla o kadar meşgul ki, insanların günlük yaşamını etkileyen temel konular gündemde yok. Oysa bakın her birimizi yakından ilgilendiren konularda ne gibi değişimler ve gelişmeler var?







Su İçmek Gençleştiriyor



Sağlık için suyun önemli bir faktör olduğunu belirten uzmanlar, yeterli su içmenin cildi güzelleştirip gençleştirdiğini, suyun kan hacmini korumasına yardım ettiğini açıklıyor.







Laptop Piliniz Daha Fazla Dayanabilir



Laptop'unuzu elektrik şebekesinden uzakta daha uzun süre kullanabilirsiniz







Cep telefonu ve bilgisayarsız yapamıyoruz



Intel Tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 16 ülkede gerçekleştirilen "Mobil Etiket Araştırması", mobil cihazların hayatımızı nasıl değiştirdiğini ve hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre kullanıcılar her sabah gözlerini cep telefonu veya dizüstü bilgisayarda açıyormuş.







220 bilim adamından ürküten rapor



220 bilim adamı tarafından 2 yılda tamamlanan 'Aşırı Hava Koşulları Özel Raporu'na göre, 21. yüzyılda aşırı soğukların görülme sıklığında azalma, aşırı sıcaklıkların görülme sıklığında ise yüzde 99-100 olasılıkla dünya çapında bir artış yaşanacakmış.







Yeşil Enerjinin Maliyeti Yüksek



Alternatif enerji türleri bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Yeşil enerjinin, tüketime adapte edilmesi, nakli ve depolanması milyarlık yatırımları gerektiriyormuş.







Sindirim sisteminize dikkat edin!



Tüm dünyada, en sık görülen ikinci ölüm nedeni olarak bilinen sindirim sistemi enfeksiyonları, gıdalarla ve su ile bulaşabiliyormuş







Diyabet, seyahate engel değil



Diyabet hastalığının seyahate engel olmadığı belirtiyor.







Her beş kişiden biri reflü



Mide asidinin yemek borusuna geri gitmesiyle oluşan Reflü hastalığı, Türkiye'de her beş kişiden birini tehdit ediyor







KLONOSKOPİ hayat kurtarıyor



Görülme sıklığı bakımından dünyada 3. sırada yer alan kolon kanseri kolonoskopi yöntemiyle erken teşhis edildiğinde tedavisi kolaylaşıyormuş.







Mars’ta Yaşam Merkezleri Kurulabilir



Mars’taki toprak yapısının dünyadaki toprak yapısına çok benzediği sanılıyormuş.







Uzayda ezan sesi duydum



Malezyalı astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, "Ramazan ayına denk gelen uzay seyahatinde Uzay İstasyonu'nun içerisinde ezan sesini duydum" demiş.







Google Earth'a Türk rakip



Türkiye'nin, RASAT'la uydu teknolojilerinde özellikle diğer ülkelerle ilgili veri toplamada dışa bağımlılığı en aza inecekmiş.







Uzayda Ameliyat Çok Yakında



Avrupa Uzay Ajansı, uzun vadede astronotların her türlü tıbbi ihtiyacına cevap vermek için geliştirilen zenginleştirilmiş gerçeklik sistemini tanıtmış.







20 Milyon Yıllık Buzulaltı Gölü Bulundu



Rus bilim adamları, Antarktika'da deniz seviyesinin yaklaşık 4 kilometre altında tarih öncesi döneme ait devasa bir buzulaltı gölünü ortaya çıkarmış.







İşte Türkün duruşu!



ABD, savunma sistemlerini delik deşik eden Can Yıldızlı’ya vatandaşlık teklif etmiş. Hayır ben Türküm cevabı Pentagon’u şoka uğratmış.







Büyük Tehlikeye Dikkat!



Gün geçtikçe kullanıcılardan daha fazla ilgi gören tablet bilgisayar pazarının mutlak hakimi şüphesiz Apple'ın iPad'inden başkası değil. Samsung, Asus gibi devler de, Androidli tebletleriyle Apple'ı bir hayli zorluyormuş.







Günün Sözü: Akıllı insan, okuyan, düşünen, anlayan ve uygulayan insan demektir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 417
Toplam Tekil 4077146
IP 3.136.26.20






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.813 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu