“Türkçülük-Turancılık davası Türk milliyetçilerinin zaferi oldu” - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkçülük-Turancılık davası Türk milliyetçilerinin zaferi oldu” - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 21.05.2012 > Kaç kez okundu? 3226

Paylaş


HABER MERKEZLERİNİN DİKKATİNE







Çankaya Ülkü Ocağı ve Gölbaşı Ülkü Ocağı’nın ortaklaşa düzenlediği şölende konuşan Çankaya Ülkü Ocağı Başkanı Ozan Özdemir, 3 Mayıs 1944 Türkçülük davası ile Türk dünyasının sorunları konusunda açıklamalarda bulundu.





ANKARA (Haber Merkezi) - Çankaya Ülkü Ocağı ve Gölbaşı Ülkü Ocağı birlikte Türk dünyası başta olmak üzere 3 Mayıs 1944 Türkçülük Günü ve 1944 Kırım sürgününü konu alan bir şölen düzenledi. Gölbaşı Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan şölenin açılışında konuşan Çankaya Ülkü Ocağı Başkanı Ozan Özdemir ile Gölbaşı Ülkü Ocağı Başkanı Ersin Pehlivan, 3 Mayıs 1944 Türkçülük davası ile Türk dünyasının sorunları konusunda açıklamalarda bulundu.

TÜRK DÜNYASI SORUNLAR YUMAĞI

Türk dünyasının günümüzde sorunlar içinde olduğuna dikkat çeken Çankaya Ülkü Ocağı Başkanı Ozan Özdemir, şunları söyledi:

“Ekonomik ve sosyal anlamda katedilen ciddi gelişmeler ne yazık ki siyasal anlamda yaşanamadı. Bir Türk birliğinden ne yazık ki bahsetmek mümkün görünmemektedir. Ekonomik anlamda gelişme gösteren Türk devletleri başka ülkelerin siyasi uydusu haline gelmiştir. Türk dünyasında ciddi bir tek seslilik olmadığından ötürü, Turan coğrafyasının bir çok bölgesindeki soydaşlarımıza karşı yapılan mezalimlerde ortak bir tavır ve karar alınamamaktadır.

Tüm bu sorunlar Türk dünyasının ortak sorunlarıdır. Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türk dünyasını yakından takip etmeliyiz, olan bitenin farkında olmalıyız. Herkesten önce bu salonu dolduran biz ülkücüler farkında olmalıyız. Ülkücü hareketin siyasal anlamda varolma sebeplerinden biri olan Türk birliğinin gücünün farkında olmalıyız.”

ERSİN PEHLİVAN’IN KONUŞMASI

Gölbaşı Ülkü Ocağı Başkanı Ersin Pehlivan, emperyalizmin yeni hedeflerine dikkat çekti. Pehlivan, “Devletlerin dönüştürüldüğü, sınırların değiştirildiği günümüz dünyasında olup bitenleri normal şeyler olarak kabul etmek mümkün değildir. Küresel bir bakış açısından olaylara bakarak, dünyayı tek elden yönetmeye çalışanların projelerine ortak olmamalıyız. Türk devletini güçlü, Türk milletini mutlu kılma idealine sahip olan Ülkücü Hareket, hiçbir hâl ve şartta küresel efendilerin yanında taşeron olmayacaktır” dedi. Türk milliyetçileri olarak, emperyalistlerin her türlü oyununu, tuzağını, hilesini zamanı geldiğinde başlarına geçirecek güç ve kararlıkta olduğunu ifade eden Pehlivan “Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarını karşılıklılık esasını da kaldırarak, haraç mezat satmaya çalışanlar, en kısa zamanda yasalar önünde hesap vereceklerdir” diye konuştu.

TÜRK DÜNYASI SANATÇILARI BULUŞTU

3 Mayıs 1944 Türkçülük Bayramı ve 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgünün ele alındığı şölende Türk Dünyasının destansı müziklerinden Dombira adlı eserin sahibi Aslanbek Sultanbekov’un yanı sıra Çiltıs Tannagaşeva ve Kaya Kuzucu sahne aldı.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 304
Toplam Tekil 4068226
IP 18.226.150.175






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu