“KKTC’Yİ, ULUSLAR ARASI GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ” - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“KKTC’Yİ, ULUSLAR ARASI GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ” - Necdet SİVASLI
Tarih: 16.05.2012 > Kaç kez okundu? 2944

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



“KKTC’Yİ, ULUSLAR ARASI



GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ”



Ankara’da Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Kuzey Kıbrıs Gelecek Çalıştayı, son günlerde yapılan etkinlikler arasında bir ayrıcalığa damgasını vurdu. Son derece kaliteli, başarılı ve geleceğe ışık tutacak nitelikler taşıyan çalıştayın çok büyük ilgi görmesi ve katılımcıların birbirinden ilginç ve değerli sunumları bundan sonra uygulanacak yol haritasında da etkili olacaktır.



Öncelikle şu konunun altını çizelim:



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve onun genç ve başarılı Başkanı Hikmet Eren ve ekibi, KKTC’ne çok başka pencereden bakıyor ve yavru vatanda her alanda yapılan çalışmalara öncülük ediyor. Bir sivil toplum kuruluşunun yapması gerekenleri de fazlası ile yerine getiriyor. KKTC’ndeki sorunların uluslar arası alanlara taşınmasında da etkili oluyor. Son yapılan çalıştayda bunu bir kez daha gözlemledik.



ÇALIŞTAYLAR SÜRDÜRÜLECEK



Bu çalıştayın başarısında Doç Dr. Soyalp Tamçelik’in etkisine de değinelim. Çalıştayın sekretaryasını başarılı biçimde yürüttü ve sonuç bildirisinin yayına kadar başarılı bir grafik çizmeyi başardı. Öncelikle böylesine kaliteli, böylesine ışık tutucu, böylesine KKTC’ni kucaklayıcı bir çalışmayı başarı ile sonuçlandırdıkları için emeği geçenleri kutlamak istiyoruz.



Ekoavrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in, açılış konuşmasında önümüzdeki dönemde daha farklı çalıştaylar düzenleyeceklerini söylemesi ve “ Bundan sonraki ana hedefimiz KKTC’ni uluslar arası alanlara taşımak olacaktır” demesi de önemsenmelidir. Eren, ayrıca Türkiye ile KKTC arasındaki sıkı bağların daha da artırılacağına olan inancını da belirtip “Bizim bu birlikteliğe yapacağımız katkılar, KKTC’ni hedeflenen noktalara taşıyacaktır. Bu inanç içindeyiz. Bunun için de bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yavru vatanın ve buradaki vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” demiştir.



HEDEF DAHA DA BÜYÜTÜLECEK



Dikkat edilecek olursa, KKTC için artık hedef büyütülüyor. Özellikle de 2014 yılında Türkiye’den suyun bu topraklara getirilmesi ile yavru vatan, hem ekonomik, hem de siyasi açıdan daha da güç kazanacak. Bu büyük potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için de bir dizi çalışma yapılacak. Ekoavrasya, işte yapılacak bu çalışmalarda ön planda olmayı hedefliyor. KKTC’nin uluslar arası alanlara taşınması çalışmaları da bunun bir ayağıdır.



Ankara’daki çalıştaya KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın da katılması ve bir konuşma yapması, KKTC ile ilgili çalışmalara yavru vatanın da duyarsız kalmadığınızın bir göstergesidir. Bunun yanı sıra, KKTC büroktarları, buradaki profesör ve gazetecilerin de çalıştaya katkı vermesi ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka konudur. Çalıştaya ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve çok sayıda akademisyenin katılması da bu etkinliğe ayrı bir kalite katmıştır.



Biz, çalıştayı baştan sona kadar izledik. Aynı zamanda çalıştaya KKTC’nde Tarımın Geleceği ve Önemi (Siyasi ve ekonomik boyutu) konusunda bir de bildiri sunduk. Bu konudaki İzlenimlerimizi, konuşmalardan bazı alıntıları ve sonuç bildirisini gelecek yazılarımızda sizlerle paylaşacağız.



Çalıştayda sunulan bildirilerin bir kitapta toplanması hiç kuşkusuz kalıcı olacaktır. Aynı zamanda bu kitap akademik yaşantımıza da katkı sağlayacaktır. Çalıştay düzenlercileri de zaten bunun çalışmalarına başladıklarını söylüyorlar.



KKTC’DE OSMANLI İZLERİ SERGİSİ



Çalıştayın yapıldığı salonun girişinde Keçiören Belediyesi tarafından açılan Kıbrıs Fotoğrafları sergisindeki KKTC’ndeki Osmanlı eserleri, gezenleri adeta büyüledi. Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, bu sergiyi gezdikten sonra nasıl etkilendiğini bakınız nasıl dile getirdi, kendisini dinleyelim:



“ Kıbrıs’ta bu kadar Osmanlı eseri olduğunu bilmiyordum. Kıbrıs’ta yaşayan insanımız da belki bu kadar eser olduğunu bilmiyordur. Türkiye’den gidenlere de bu eserlerin tanıtılması gerekiyor. Kıbrıs, sadece tatil yapılan bir yer olarak tanıtılmamalıdır. Biz, geçmişimiz iyi tanırsak, geleceğe daha güvenle bakarız. Bu güzel eserleri gün ışığına bir sergi ile çıkaranları da kutluyorum. “



Sonuç olarak şunu söyleyelim:



Artık, Kıbrıs’ta, KKTC daha güçlü hale gelecek. Daha çok söz sahibi olacak. Hem ekonomik, hem de siyasi yönden var olduğunu gösterecek. Kıbrıs Türklüğünün varlığı gelecek vizyonunun en önemli anahtarı olacak. İşte, Ekoavrasya’nın düzenlediği bu çalıştay siyasete yön vermesi, geleceğe ışık tutması açısından çok önemlidir. Bu tür çalıştaylarının kısa zamanda olmasa bile, bir süreç ışığı altında belirlenen hedeflere ulaşacağı inancı içinde olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1637
Toplam Tekil 4076418
IP 3.133.121.160






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu