KIBRIS GAZİLERİ KOMUTANLARIYLA 38 YIL SONRA BULUŞTULAR - Münevver DÜVER - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KIBRIS GAZİLERİ KOMUTANLARIYLA 38 YIL SONRA BULUŞTULAR - Münevver DÜVER
Tarih: 13.05.2012 > Kaç kez okundu? 6191

Paylaş


1974 Kıbrıs Harekatına katılan 28. Tümen 61.piyade Alay 1.Tabur Karargah destek bölüğü ve 3 bölük erbaş ve erleri başka birliklerden arkadaşlarıyla birlikte 1974 Kıbrıs Barış Harekatı esnasında Alay Komutanı Emekli Albay Şinasi Can ve diğer komutanlarıyla Ankara’da bir araya geldiler.



61.Piyade Alay 1.tabur Karargah destek bölüğünden tabur yazıcılığı yapan Abdurrahman UYGUR daha önce bir çalışma yaparak birlikten 45 kişinin isim ve adreslerin tesbit etmiştir. Sonra bir dönem Bölük Komutanı olan emekli Albay Latif Nayman’dan bir araya gelmek için yer tesbiti talep etti. Bu isteğe anlayışla yaklaşan Latif Nayman hem yer temini ve hem de buradaki diğer Emekli Komutanlarla irtibat kurarak buluşma gecesine davet etti.



Bu geceye Türkiye ‘nin Muhtelif yerlerinden o dönem askerler ile Alay Komutanı Em.Albay Şinasi Can, Alay Komutan vekili Razi GÜR, bir dönem Karargah bölük komutanı EmAlb. Latif Nayman, 3.bölük komutanı Em.Alb. Atilla KOPER, Emekli Binbaşı Alkan BİNİCİ ile birlikte Em. Prof Dr.Tümgeneral Derviş Şen, Türkiye Muharip Gaziler derneği Genel Başkanı Em. Albay Şükrü Tandoğan ve yönetiminden O. Yaşar EKEN ve Yusuf Günaydın ile Em.Albay Atilla Ertan misafir olarak katılmışlardır.



Gecede bir konuşma yapan 61. Alay Komutanı (1974) önce Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili olarak anıların olduğu bir tarih yazılmadığını Genel Kurmay’ın tarihi belge olarak değerlendirilmesi için 50 yıllık sürenin geçmesi gerektiğini vurgulamanın insanların yaşları itibariyle anıları unutabileceklerini, vefat edebileceklerini düşünerek yakın tarihimize ışık tutan bu olayın gerçeklerle birlikte gelecek nesillere miras bırakılması gerektiğini vurgulamıştır.Bu konuda yemeğe katılan subay astsubay erbaş ve erlerden anılarını yazarak toplanmasının ve kitap haline getirilmesinin yararlı olacağını vurgulamıştır.



38 yıl sonra bir araya gelen erbaş ve erlerde kendi aralarında o günleri ve yaşamış oldukları anılarını birlikte paylaşmışlar o yılların hasretini gidermişlerdir. Daha sonra müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hem stres atmışlar hem de birlikte olmanın sevincini yaşamışlardır.



Adana Muharip Gaziler derneği yönetim kurulu üyesi Abdurrahman UYGUR ile birlikte hem yemeğe katılan komutanlar hem de Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi yönetim kurulu başkan ve yöneticileri bu toplantıların devam ettirilmesini ve birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinin yeni arkadaşlarında tesbit edilerek en az yılda bir defa bir araya gelinmesi ve hatta zaman zaman da eşlerle birlikte bu organizasyonu devam ettirmek istediklerini vurgulamışlardır. Ayrıca 1974 Kıbrıs Barış Harekatında özellikle 61 Piyade Alay 1. Tabur komutan ve askerlerinin de bu birlikteliğe katılmaları için irtbat kurmalarının yararlı olacağını da ayrıca belirtmişlerdir. Gecenin sonunda tekrar herkes vedalaşarak yeniden buluşmak ümidiyle ayrılmışlardır.













Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1353
Toplam Tekil 4074629
IP 3.149.230.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu