2012 KKTC ÇALIŞTAYI - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









2012 KKTC ÇALIŞTAYI - Necdet SİVASLI
Tarih: 07.05.2012 > Kaç kez okundu? 2875

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



2012 KKTC ÇALIŞTAYI



“GELECEK VİZYONU



12-13 Mayıs 2012’de Ankara’da KKTC çalıştayı” Gelecek vizyonu” adı altında çalışmalara başlayacak. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen çalıştaya biz de “KKTC’nde tarımın geleceği ve önemi” üzerindeki çalışmayla katılacağız. 2014 yılında Türkiye’den Kıbrıs’a suyun gelmesi ile KKTC’nde tarımda bir patlamanın olacağı ve bunun siyasi ve ekonomik boyutunun getirisinin de önemli olacağı konusundaki görüşlerimizi dile getireceğiz.



Çalıştayın sekretaryasını yürüten Doç.Dr. Soyalp Tamçelik, çalıştaydaki sunumları gelecekte bir kitapta toplayacaklarını ve bunun da kalıcı olması gerektiğini vurguluyor.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, genelde KKTC ile ilgili çalışmalara ağırlık veriyor. Çok güzel de işler yapıyor. Daha önce de gerek Kıbrıs’ta, gerekse Ankara’da bu tür çalıştaylara imza attı ve ses getirici sonuçlar da elde etti. “2012 KKTC Çalıştayı Gelecek Vizyonu’’nun da aynı şekilde başarışlı biçimde sonuçlanacağını sanıyoruz. Daha önce KKTC’ndeki tarım konusundaki çalışmaları çok önemsenmiş ve bu çalışmalar yavru vatandaki tarımsal çalışmalara ışık tutar hale gelmiştir.



KKTC, HER YÖNDEN ELE ALINIYOR



KKTC’nin geleceğini biz parlak görüyoruz. Bu yönde yapılan çalışmalar ve verilen destekler kısa zaman içinde yavru vatanı ayağa kaldıracaktır. İşte, Ankara’da yapılacak olan bu çalıştayda iki toplum liderleri arasındaki müzakereler, turizm alanındaki gelişmeler, tarım sektöründe yapılacak olan hazırlıklar ve diğer birçok konu masaya yatırılacak ve tartışılacak.



Çalıştayda Prof. Dr. Ata Atun “Kıbrıs Müzakerelerinde Son Durum”,Prof.Dr. Kamuran Rençber “KKTC’nde İzolasyon Politikasının Uygulanmasının Uluslar arası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi”, Prof.Dr. Hayati Aktaş “KKTC’nin Türk ve İslam Dünyasına Açılımı”, KKTC Cumhurbaşkanı Eski Müsteşarı Ergun Olgun “Doğu Akdeniz’de Hidrokarbon Politikaları ve Kıbrıs” konularını gündeme taşıyacaklar.



Bir başka oturumda ise Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran “ Kıbrıs Meselesinde Yeni Açılımlar”, Doç.Dr. Akın Cellatoğlu “KKTC’nin Bilişim Sektöründeki Yeri”, Dr. Şahap Aşıkoğlu “ KKTC’nde Turizmin Kalkınmadaki Etkisi”, Doç.Dr. Soyalp Tamçelik “ Kıbrıs Türk Halkında Madde-Mana Bütünlemesi ve Sosyal Tipolojisi Üzerinde Bir Model Denemesi “, Yrd. Doç.Dr. Levent Eraslan “KKTC ve Eğitim Vizyonu “konularındaki görüşlerini dile getirecekler.



HERŞEY YAVRU VATAN İÇİN



Çalıştayın ikinci gününde ise Doç.Dr. Ulvi Keser “Kıbrıs’ta Posta Faaliyetlerinde Rum Propagandası 1960-2012”, Doç.Dr. Adem Kara “ XVIII.ve XIX. Yüzyılda Kıbrıs’ta Fiyat Hareketleri”, Gazeteci Yusuf Kanlı “Petrol,Gaz, Uluslar arası Siyasi Çıkarlar Sarmalında Kıbrıs,” gazeteci Necdet Sivaslı “KKTC’nde Tarımın Geleceği ve Önemi”,Gökhan Güler “KKTC’nin Tanıtılmasına Dair Stratejiler” konularını dile getirecekler.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren’in bir konuşması ile açılacak olan çalıştayın sonunda müzakereler ve sonuç bildirgesi hazırlanıp açıklanacak. KKTC’nin geleceğine ışık tutacağına inandığımız bu çalıştayın öncelikle yavru vatana hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.



12-13 Mayıs 2012’de Ankara’da yapılacak olan çalıştay ile ilgili olarak Avrasya Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Hikmet Eren “Çalıştayımız, yavru vatanın geleceği açısından önem taşıyor. Biz, bu tür çalıştayları ve etkinlikleri bundan sonra da sürdürme kararlılığı içindeyiz. “diyor.



“HEDEF KKTC’NİN HER YÖNDEN GÜÇLENMESİ”



“2012 KKTC Çalıştayı Gelecek Vizyonu” ile ilgili olarak Hikmet Eren’in açıklamaları da özetle şöyle:



“KKTC’nde son yıllarda çok önemli hareketlilikler oluyor. Turizm alanındaki patlama, yakında adaya Türkiye’den suyun gelmesi ile tarım alanındaki patlama ile yeni bir boyut kazanacak. Bütün hedef, yavru vatanın ekonomik yönden ayakları üzerinde durabilmesidir. Birkaç yıl sonra bunun da mümkün olabileceğini görüyoruz. Bu, aynı zamanda KKTC’nin Rumlara karşı siyasi açıdan da güçlü hale gelmesinde neden olacaktır. Tüm bu çalışmalarda hükümetimizin KKTC’nin ve vatandaşlarının yanında durması, destek vermesi sevindiricidir. Zaten Başbakan Yardımcımız ve Kıbrıs’tan sorumlu Bakanımız Beşir Atalay’ın tüm bu çalışmaların içinde olması da yavru vatanın sahipsiz olmadığının bir göstergesidir. Biz, gelecekten umutluyuz. Biz, her alanda yavru vatan ile işbirliği yapacağız ve her konuda KKTC’nin ve vatandaşlarının yanında olacağız. “



Ankara’da başlayacak ve iki gün sürecek olan KKTC ile ilgili çalıştayı bütün boyutları ve çalıştay bildirgesi ile sizlerle başka yazılarımızda paylaşacağız. Biz, bu çalıştaya emeği geçenleri kutluyoruz. Çalıştayın yavru vatana hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 892
Toplam Tekil 4074168
IP 18.119.160.154






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu