Türk Ocakları’ndan dayanışma gecesi - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Ocakları’ndan dayanışma gecesi - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 07.05.2012 > Kaç kez okundu? 2751

Paylaş


Türk Ocaklarının 100. yılı ve 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Türk Ocakları Ankara Şubesi Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde “Dostluk ve Dayanışma Gecesi” düzenledi.





ANKARA (Haber Merkezi) - Türk Ocaklarının 100. yılı ve 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Türk Ocakları Ankara Şubesi Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde “Dostluk ve Dayanışma Gecesi” düzenledi. Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkân Hacaloğlu 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutlamak için bu dostluk ve dayanışma gecesini düzenlediklerini söyledi. Hacaloğlu, “3 Mayıs Türk Milliyetçiliği ülküsünü en sert haykıran H. Nihâl Atsız'ın önderliğinde başlatılan kutlu savaşın zafer naralarıyla Türk'ün makus talihinin değiştiği gündür” dedi.

Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkân Hacaloğlu yaptığı açılış konuşmasında özetle şunları söyledi:

“3 MAYIS YENİDEN DOĞUŞ GÜNÜ”

“3 Mayıs 1944 tarihinden bu yana tam 68 yıl geçmesine rağmen, o günü doğuran şartların ve gelişmelerin yaşandığı bu günde, bu vatan bu bayrak ve Türklük için hayatını feda eden şehitlerimizi,başta Nihal Atsız olmak üzere 3 Mayıs kahramanlarımızı rahmetle anıyor, Yüce Milletimizin Türkçülük gününü kutluyorum.Özellikle Atatürk'ün ölümünden sonra küllenen Türk milliyetçiliği ülküsünü siyasi aksiyon haline getirerek,bütün Türkiye sathına yayılmasında ve toplumla buluşmasında önder olan efsane lider Alparslan Türkeş'i bu kutlu günde rahmetle anıyoruz.

3 Mayıs Türkçülerin, Türk Milliyetçiliğinin yeniden doğuş günüdür. Türk Ocakları'nın kuruluş felsefesi ile aydınlar arasında geniş taban bulan Türkçülük fikri, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk bu felsefenin en büyük uygulayıcısı olmuştur.”Yaradılışımda bir fevkaladelik varsa, o da Türk olmamdır.” diyen Atatürk, devletin her kademesinde olduğu gibi halkın sosyal yaşayışına kadar bu fikrin benimsenmesine çalışmış, gelecek nesillerin de bu fikrin etrafında yetişebilmesi için eğitim kurumlarımızın her kademesini yönlendirmiştir.”

Dün Türklüğe Türk Milliyetçiliğine karşı yapılan her türlü iftira ve saldırılar karşısında binlerce Türk Genci nasıl tek yürek olup dur dediyse, bugün de Türklüğe Türk milliyetçiliğine yapılan iftira ve saldırılar karşısında milyonlarca Türk genci yine tek yürek olup dur diyecektir.”

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİ DİK DURDU”

Gecede kısa bir konuşma yapan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz de, tüm Türk milliyetçilerinin camiası olduklarına dikkat çekerek “3 Mayıs’ta Türk milliyetçileri dik durdular. 12 Eylül’de de dik durdular” dedi. Gazi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da eski dostlarla bir arada olmadın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek “Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu istiklalimizi kazandırdı. Son zamanlarda bunları bize unutturdular. Yeni bir ruha ihtiyacımız var” diye konuştu. Türk Ocakları’na hizmetlerinden dolayı şükran plaketi verilen Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok da, “Türk milleti artık ayağa kalksın inşallah” dileğinde bulundu.

YARIM ASRI DEVİRENLERE ŞÜKRAN PLAKETİ

Aralarında Yazar Emine Işınsu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, İşadamı İdris Yamantürk, Türk Ocakları eski Genel Başkanı Nuri Gürgür ile Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Sadi Somuncuoğlu, Yücel Hacaloğlu, Dr. Agah Oktay Güner, İbrahim Metin, Hüsnü Poyraz, Emin Özgümüş, Prof. Dr. Celal Er, İlhan Gülsün, Orhan Uysal, Erkök Avcıoğlu, Metin Kumal, Şükrü Saklaya ve Prof. Dr. Necmettin Sefercioğlu’na Türk Ocakları’na hizmet ve yarım asrı doldurdukları için birer şükran plaketi verildi.

Yemekli geceye Ankara Cansu Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri ile renk kattı. Daha sonra Kültür Bakanlığı sanatçılarının Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği şöleni ile gece sona erdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1017
Toplam Tekil 4065225
IP 3.17.74.227






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu