SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI YALANLARI ÜZERİNE - Necdet SİVASLI/ORTADOĞU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI YALANLARI ÜZERİNE - Necdet SİVASLI/ORTADOĞU
Tarih: 01.05.2012 > Kaç kez okundu? 2876

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com



SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI



YALANLARI ÜZERİNE



Dikkat ediyor musunuz, her yıl 24 Nisan tarihinde, sözde Ermeni soykırımının yıldönümü kutlanıyor. Bu gün nedeni ile ABD Başkanı ne diyecek, AB ülkelerinin liderlerinin ağzından ne çıkacak diye bekliyoruz. Her 24 Nisan, bir azap günü oluyor. Eğer ABD Başkanı” soykırım” demezse adeta bayram ediyoruz. Eğer, Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin cumhurbaşkanları, Başbakanları “soykırım” demezse yüreğimize su serpiliyor. Her yıl bu komediyi izliyoruz. Adı geçen ülkelerin Başkanları, cumhurbaşkanları, Başbakanları çoğu kez “soykırım” demiyor ama bundan daha aşağılayıcı ve suçlayıcı cümleleri kullanmaktan kaçınmıyor.



Şimdi dikkat ediniz, bu yıl 24 Nisan tarihinde ABD Başkanı Obama, sözde Ermeni soykırımı nedeni ile yaptığı açıklamada yine “soykırım” demedi. Ancak, bunun bir insanlık faciası olduğunu söyledi. Başkan Obama”Büyük felaket”ifadesini kullanmıştır. Biz, bunun üzerine bayram ettik. Başbakan Erdoğan ve tayfasının sesi bile çıkmadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan söz olsun diye bu açıklamanın üzüntüye neden olduğu vurgulandı o kadar.



BUNLARDAN DOST OLMAZ



Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi var. Nicolas Sarkozy ve rakibi François Holande ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda 24 Nisan’da Ermenilerin Türkler tarafından soykırıma uğradıklarını söylediler. Bunlara da ses çıkarmadık, suskun kaldık. Erdoğan’ın çok önemli müttefiki olan ABD Başkanı Obama’dan böylesine bir açıklamanın yapılması karşısında Erdoğan’ın neden suskun kaldığına bir anlam verebiliyor musunuz?



Yapılan bu açıklamalara, suçlamara en sert yanıt her zaman olduğu gibi yine MHP cephesinden geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözde Ermeni soykırımını tanıyan, Türkiye’yi suçlayan devletlerin “kirli kumpas” içinde olduklarını söyledi. Gerçekleri haykırmayı bildi. Asıl soykırımı Ermeniler’in yaptığını, önümüzde daha sıcağı sıcağına Azerbaycan Hocalı katliamının bulunduğunu söyledi.



ASIL SOYKIRIMCI ERMENİLER’DİR



Ermeniler Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tutuyor. Dağlık Karabağ’daki acı dolu günler unutulmadı. Hocalı katliamı tam bir soykırım olarak karşımızda duruyor. Her nedense ABD ve AB ülkeleri bunları görmezden geliyor. Seslerini bile çıkarmıyorlar. Bu katliamlar Türklere, Türk milletine yapılmıştır. Biz, bunun bile arkasında duramıyoruz. Bize yapılan suçlamalar karşısında halen suskunluğumuzu sürdürüyoruz.



Başbakan Erdoğan, Suriye için her gün ağzına geleni söylüyor. Irak’a laf yetiştiriyor. İran’ı tehdit ediyor. Adeta aslan kesiliyor. Ama söz konusu Türklere karşı yapılan zalimlikler, soykırımlar ve asimileler olunca sesi çıkmıyor. Irak’ta Türkmenler katlediliyor, kaçırılıyor, her türlü zulme uğruyor bunlara bile ses çıkarılmıyor. Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Ermeni işgali altında ve Hocalı soykırımı karşısında yine suskunları oynuyor. Daha da kötüsü bazı AKP milletvekilleri bile Ermenilerden özür diliyor. Daha hangi birini sıralayalım…



TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞİ TEMİZDİR



Şurası unutulmasın:



Türk milletinin geçmişinde soykırım, cinayet, haksız yere yapılan kıyım olmamıştır. Tarih, belgeler buna şahittir. Biz, bu temiz geçmişimizle her zaman gurur duyduk ve duymaktayız. Bizi, asılsız suçlamalarla köşeye sıkıştıranlar karşısında suskun kalarak adeta suçlamaları kabul ediyoruz görüntüsü veriyoruz. Bugünkü hükümet bunun asıl suçlusudur. Dikkat ediniz, bugün bile yapılan haksız suçlamalar karşısında Başbakan Erdoğan’ın ağzından çıkan bir cümle var mıdır? ABD Başkanı Obama’nın “Büyük felaket” demesi karşısında niye suskunluğu oynamaktadır?



İşte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de buna isyan ediyor. Yapılan haksızlıklara, haksız suçlamalara ve Türk milletini karalayıcı sözler karşısında Başbakan Erdoğan’ı çaresiz kalmakla suçluyor. “Soykırım bir yalan, aldatma ve Türk milletinin muhteşem mazisini karalamaya yönelik kirli bir kumpastır” diyor. Bu sözlerinde son derece haklı olduğunun da altını çizelim.



Bütün bu haksızlıklara, suçlamalara ve düşmanlıklara karşı halen Ermenilere kucak açılması, bazılarının sokaklara taşarak” Hepimiz Ermeniyiz” demesi bir hainlikten ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir.



Cumhurbaşkanı Gül’ün, Başbakan Erdoğan’ın, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun sadece ABD ve AB ülkeleri istiyor diye, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı kırmızı halılarda karşılayıp, kucaklaması da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka yaralayıcı konudur. Bir noktada bizi de kendi siyasi çıkarlarına alet ediyorlar.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 624
Toplam Tekil 4068545
IP 3.145.166.7






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu