PEHLİVANOĞLU CEYHAN’DAYDI... - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









PEHLİVANOĞLU CEYHAN’DAYDI... - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 11.04.2012 > Kaç kez okundu? 2886

Paylaş


Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Balkan Türkleri Derneği iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey şehit edilişinin 93. yılında anıldı. Programda Rumeli Balkan Stratejik Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu bir konferans verdi.



Ceyhan Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleşen anma programının açılış konuşmasını yapan Ceyhan Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mükremin Duygun, etkinliğe destek veren ve katılan tüm davetlilere teşekkür ederek, "Programı düzenlemekteki amacımız yok edilmeye çalışılan Türklük şuurunu hafızalarda taze ve diri tutmaktır" dedi.



Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Mehmet Kemal Bey´in düzmece bir mahkeme ve dayatmalar neticesinde görevini yaparken idam edilerek şehit edildiğini söyleyerek, "Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Mehmet Kemal Bey´in hayatını, görev aşkını ve vatan sevgisini her idarecinin örnek alması gerekir. Kanaatimce onun yaşantısı Mülkiye okullarında ders olarak okutulmalıdır. O son nefesinde bile ´fertler ölür, millet yaşar. Yaşasın Türk Milleti´ diyerek vatan ve millet aşkını dile getirmiştir. Bize düşen Milli Şehit Kemal Bey´in hafızalarımızdan silinmesini önlemek onun hayatını gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Ruhu şad mekanı cennet olsun" dedi.



Mustafa Kemal Atatürk´ün girişimiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 14 Ekim 1922´de çıkardığı özel bir kanunla Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey´i ´Milli Şehit´ olarak kabul ettiğini anımsatan Başkan Sözlü, "Ancak üzücü olan meslektaşlarının bile onun hayatından bihaber yaşamasıdır. Biz onun heykelini Ceyhan´a diktiğimizde meslektaşlarının ´bu kim? Ceyhan´la ilgisi nedir?´ sorularına muhatap olmuştuk. Mehmet Kemal Bey şerefli bir kaymakam ve şerefli bir Türk evladıdır. Bizlere unutturulmaya çalışılan Mehmet Kemal Bey ve onun gibi şahsiyetlerin aziz hatıralarına sahip çıkmalıyız. Bu bizim görevimiz ve boynumuzun borcu olmalıdır" şeklinde konuştu.



Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu ise yaptığı konuşmasında bir Balkan Türk´ü olan Milli Şehit Mehmet Kemal Bey´in aziz hatırasının Türk Milleti´nin hafızasından silinmeye çalışıldığını ifade ederek, "Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey bir tertibin kurbanı olarak, Nemrut Mustafa Paşa´nın başkanlığındaki Harp Divanında yargılandı. Kemal Bey, hiç bir inandırıcılığı olmayan bu düzmece mahkemenin usulsüz kararı ile 10 Nisan 1919 günü halkın gözü önünde Beyazıt Meydanı´nda idam edilerek şehit edilmiştir. Bunu bilmek, gelecek kuşaklara aktarmak görevimizdir" dedi.



Etkinliğe, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş ve Adana´dan gelen Balkan Türkleri dernek başkanları ve yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Ceyhan´daki çeşitli derneklerin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.



Ceyhan Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mükremin Duygun, günün anısına katkıda bulunanlara plaket verdi.



Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü aynı zamanda MHP MYK Üyesi olan RUBASAM Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu ve yanındakilere büyük bir misafirperverlik ve ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Sözlü “Balkanların ve Balkan Türklerinin daima hizmetinde olacağım” dedi.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1574
Toplam Tekil 4076355
IP 18.117.182.179






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu