Nerede bir Türk varsa orayı kalbinden seveceksin! Var mı Doğu Türkistan diyecek bir babayiğit! - Ramazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Nerede bir Türk varsa orayı kalbinden seveceksin! Var mı Doğu Türkistan diyecek bir babayiğit! - Ramazan DURMUŞ
Tarih: 09.04.2012 > Kaç kez okundu? 3511

Paylaş


GÜNÜN SÖZÜ

Başbakanımız; zalim Çin elinde...

Zalim diyorum çünkü Doğu Türkistan Türk’ü zulmü altında inim inim inliyor.

Urumçi’ye de gitti...

Sincan Uygur Bölgesine de gitti...

Ama Doğu Türkistan’a gidemedi!

Ne demek istediğimi anlayan anladı sanıyorum!

Ama anlamayanlar hala Urumçi’de Erdoğan heyecanını pompalıyor satır aralasında!

Malumunuz, Başbakanımız Çin’i 27 yıl aradan sonra ilk ziyaret eden başbakan oldu.

Yandaşlara göre Başbakanın resmi gezisine Sincan (Yiğit olan Doğu Türkistan der!) bölgesinden başlaması özel önem taşıyor!

Neymiş efendim, Türk yatırımcılarının Doğu Türkistan diyemedikleri Sincan’a çekip ticari ilişkilerin canlandırılması amaçlanıyormuş...

Bu arada Başbakanımızın bu ziyareti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2009 yılında Doğu Türkistan’a yaptığı ziyaret ardından meydana gelen Çin vahşetini de hatırlattı. Hatırlarsanız; zalim Çin, Türk kanı akıtmanın keyfini sürerken sağır dünya uykuya dalmıştı!

Neyse konumuzu dağıtmadan ifade edelim, malum olduğu üzere bizimkiler Çin ağzı ile konuşmaya devam ediyor ve esaret altında inleyen Doğu Türkistan, Sincan Uygur Bölgesi oluyor.

Yiğitseniz Doğu Türkistan deyiverin de Çinli dostlarınızın size olan tutumunu görün. Malum Başbakanımızın ikamet ettiği Keçiören’de bir parka Doğu Türkistan Parkı adı verilmişti de kıyamet kopmuştu!

Çok şakşakçı bulan Başbakanımızın Çin gezisinin perde arkasını biraz aralayalım istedim!

Ekonomik çıkarma peşindeki Başbakanımıza Doğu Türkistan’da yaşanan mezalimden bazı hatırlatmalar yapalım şimdi de...

Gelin, unutulan vatan Doğu Türkistan’da neler oluyor bir bakalım...

Doğu Türkistan Türk’ünün maruz kaldığı Çin mezalimini de en iyi, Türkistan hürriyet davasının sembol ismi olan mücahit insan merhum İsa Yusuf Alptekin’in ifadelerinde bulabiliriz.

İşte satırbaşları…

Doğu Türkistan stratejik bakımdan fevkalade ehemmiyeti haizdir!

Yeraltı ve yer üstü servetleri bakımından çok zengin olan bu memleket, Çin'in akaryakıt ihtiyacının mühim bir kısmını karşılamaktadır. Sovyet Rusya için Ural-Altay bölgesi ne gibi sınai ehemmiyeti haiz ise, Çin içinde Doğu Türkistan aynı önemi taşımaktadır.

Türkistan, tevhid sancağını asırlar boyunca ellerinde taşımış olan Mahmut Gazneli, Abdulkerim Satuk Buğra, Selçuk Bey, Ertuğrul Gazi, Alparslan, Babürşah ve Melikşah gibi fatih ve İslam büyüklerini yetiştiren bölgedir.

Türkistanlıların yurdu Türkistan, Türklerin beşiği ve anayurdudur. Dünyanın dört bucağına yerleşmiş 60 Milyondan fazla Müslüman Türk, bu vatandan dağılmıştır.

Zalim Çin; Doğu Türkistan'ın adını yeni sömürge manasına gelen “Sinkiang” ismi ile ve şehirlerinin adlarını da Çince isimlerle değiştirdi.



İşte Doğu Türkistan, hala bu zalim devletin esareti altında ezilmektedir.

Çinliler camilere ve mescitlere komünist liderlerinin, Mao Tse Tung'un fotoğraflarını astılar. Bu anlattığım Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin uğradığı mezalimden sadece birkaç tanesidir.

Asrımızın en kanlı zulmüne sahne olan yer, Çinlilerin “Sinkiang” adı ile gizlemeğe çalıştığı Doğu Türkistan'dır.

Doğu Türkistan'da hergün Türk gardaşlarımızın din, ahlak ve namusumuz çiğneniyor.

Müslüman Türk kızlarını dinsiz Çinlilerle evlenmeye zorladılar.

Doğu Türkistan'ın merkezi Urumçi'de, tarihi medeniyet merkezlerimizden Kaşgar'daki camiler dozerlerle yıkıldı. 400'e yakın cami tamamen imha edildi.

Hatırlatalım ki, zulmün amansızca devam ettiği yer, yani Doğu Türkistan bir Müslüman beldesidir. İslam medeniyetine beşiklik etmiş, İslam irfan ve ilminin geliştiği ve bütün dünya Müslümanlarına hediye edildiği mübarek bir beldedir. Türkistan, dünya çapında fatihler, alimler, ilim ve fen adamları yetiştirmiş bir İslam beldesidir. Bugünkü mazlum Doğu Türkistan Müslümanlarının dedeleri İslam için kıtalar aşmış, milyonlarca evladını İslam için feda etmiştir.

İşte bu belde şimdi bir hapishanedir ve Doğu Türkistan'lı Müslüman kardeşlerimiz İslam düşmanı Kızıl Çinli'lerin esiridir.

* * *

Yazımı Ahmet Farik Nizamoğlu’nun dörtlüğüyle noktalıyorum:

Herkes hür oldu, esir kaldı Doğu Türkistan,

İslam ve Türklük kazındı akıl ile baştan,

Nice kan aktı, gövdeler ayrıldı baştan,

İçimde derin bir sızıdır, sabır yüce Allah'tan.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1673
Toplam Tekil 4067807
IP 18.116.13.113






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu