Burdur Valisi Süleyman TAPSIZ Burdur, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınlarından - Prof. Dr. İsa KAYACAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Burdur Valisi Süleyman TAPSIZ Burdur, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınlarından - Prof. Dr. İsa KAYACAN
Tarih: 28.03.2012 > Kaç kez okundu? 3003

Paylaş


05 - 27 Mart 2012

Mart 2012 itibariyle baktığımızda, Burdur Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yayınlanan, günyüzü gören kitaplar şöyle bir tablo üzerinde karşımıza çıkıyor.

TEKELİ’NİN DİLİNDEN TELİNDEN (1)

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınlarının 6 ncısı olarak, Araştırmacı, Derlemeci, Organolog Abdurrahman Ekinci imzasıyla, 554 sayfayla yayınlandı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın ayrı ayrı sunuşları var. Teke yöresi folkloruyla, folklorcularıyla geniş biçimde anlatılmış, sayfalara aktarılmış. Kitap 2010 Ankara baskılı.

UNUTULMAYAN DURDURLULAR

17 Aralık 2010 tarihinde “Unutulmayan Burdurlular” adıyla gerçekleştirilen 1.Sempozyum bildirilerinden oluşan, Kültür Müdürlüğünün 10 ncu yayını olan 260 sayfalık kitabın ilk sayfalarında, Vali Süleyman Tapsız ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın birer önsözü bulunuyor. Sempozyumda, İbrahim Zeki Burdurlu, Ahmet Yamacı, Kadir Turan ve Emin Demirayak’ın değişik yönleriyle ele alındığı görülüyor. Fotoğraflarla zenginleştirilen sayfalar ayrıca dikkat çekiyor.

BURDUR’UN TARİHİ KENT DOKUSU

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 9 ncu yayını olarak 295 sayfayla Y.Mimar Seda Şimşek Tolacı imzasıyla Aralık 2011’de Mersin’de basılmış. Vali Süleyman Tapsız ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır imzalı sunuşlar var. Önsöz Seda Şimşek Tolacı’nın Burdur’un tarihi kent dokusu netlik içinde gözler önüne serilmiş.



Burdur İl K.T.Md. M. TANIR

BURDUR İL REHBERİ



İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın hazırladığı pırıl pırıl baskılı ince uzun boylu (yakışıklı) 244 sayfalık bir kitap. 2011 yılında İstanbul’da basılmış. “Burdur, renklerin şenliği”yle gözler önüne seriliyor. Vali Süleyman Tapsız’ın önsözü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın sunuşu dikkat çekiyor. Burdur İl Rehberi hazırlanış itibariyle, öncekilerden farklı bir görünüm arz ediyor. Hele, gittiğimiz illerde bize ulaştırılan, illerin tanıtımlarına yönelik broşürlerin pek çoğundan da farklı bir görünümle karşımıza çıkması, bizi gururlandırıyor.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, o yerde güneş batıyor demektir (Çin Atasözü)

2. Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında (Franz Kafka)

3. Girişimci; soğuk ve profesyonel iş ortamlarında yaşamayan tropik bir çiçeğe benzer (Deaver Brown)

4. Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle olur (Einstein)

5. Rüyanızın gerçekleşmesini istiyorsanız önce uykudan uyanmanız gerekiyor (A.Siegtried)

***

Türk Kültür ve Basın- Yayını’na 55.yılımın panelinden

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Türk- Kültür ve Basın- Yayını’na 55 nci ve 70 nci yaşım nedeniyle, Anayurt Gazetesince 23 Mart 2012 tarihinde, 6 ncı kitap fuarının açılışı çerçevesinde, Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda (Akköprü- Ankara) “Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’ın Türk Kültür ve Basın Yayını’na 55.hizmet yılı” konulu bir panel düzenlendi. Panel, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından yönetildi.

İsa Kayacan’ın 2006 yılındaki 50 nci hizmet yılı nedeniyle hazırlanan belgeselden bazı bölümlerin de gösterildiği panele; Belde Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tekeş, emekli eğitimci, şair- yazar Ahmet Sevgi, Emlakçı, şair ve yazar Salim Taşcı, Kerkük kökenli Gazeteci, şair-yazar Dr. Şemsettin Küzeci katıldı. Konuşmacılar sırasıyla söyle dedi:

1- Mehmet Nuri Parmaksız: İsa Kayacan, edebiyatımız ve tarihimiz açısından üzerine düşeni yapmıştır. O doğru bildiklerini her platformda, hiçbir şeyden korkmadan söyler. O herkesten farklı düşüncelere sahiptir. “Gelin şiirimizi biraz dinlendirelim” derken, şiirlerin yazıldığı günlerde, olgunlaşmaları için biraz dinlendirilmeleri gerektiğini anlatmaktadır. Kayacan’ın hizmetleri büyük, takdire şayan….

2- Salim Taşcı: İsa Kayacan’ın yüreği sevgiden yana, yol geçen hanıdır. O, gittiği her yerde bir ışık, bir yol gösterici, bir rehberdir. İsa Kayacan, büyükle büyük, küçükle küçük olmasını bilen, sürekli yüzü gülen, hep doğrulardan yana olan, yaşarken mezarını yaptıran, gelecek hesabı yapmayan pek çok insanda olmayan üstün özellikleriyle güzelliklerin dağıtıcısı bir moral deposu, sevgi, yumağıdır. O, basınımızın batmayan güneşidir.

3- Ahmet Tekeş: İsa Kayacan ağabeyimle, Rüzgârlı sokaktaki gazetecilik günlerimde tanıştım. O hep yazdı, biz yayınladık. O’nun yüzü hep güleçtir, bir ölçüde moral deposudur. Ben hep, kendimi İsa beyde gördüm. Anadolu insanının, Anadolu basınının gözü olan, kulağı olan bir yapısı var onun. Bu önemli bir özellik, İsa Kayacan’ın zirveye çıkmasında, orada kalmasında önem taşıyor. O basınımız için önemlidir.

4- Ahmet Sevgi: İsa Kayacan’ın pek bilinmeyen, bestelenen şiirlerindeki dünyası önemlidir. Çok şapkalı, değişik özellikleri bulunan yorulmak bilmeyen bir arkadaşımız. Onu karıncalar bile kıskandığına göre, bize düşen görev İsa Kayacan’a sevgi dolu gözlerle bakarak, kıskanmadan bakarak, O’nu alkışlamaktır. İki rekor insanı olan, İsa Kayacan’la besteci İlgün Soysev’in yan yana gelmesi yeni yeni İsa Kayacan bestelerinin ortaya çıkması tesadüfi değildir.

5- Dr. Şemsettin Küzeci: İsa Hoca’nın yurtdışı çalışmaları fazla bilinmiyor. O’nun yurtiçi çalışmaları kadar, yurtdışına yönelik çalışmaları önemlidir. İsa hocanın sevdiğim, takdir ettiğim pek çok yönü, sözü vardır. Bu sözlerden biri; “Dünyanın neresinde Türk varsa ellerimizi uzatmalı ve kucaklaşmalıyız.”şeklinde olanıdır. Bugün yayınlandığı kitap sayısı 130’a ulaşan hocanın ‘dalya’ dediği 100.kitabı (Orta Asya Türk Cumhuriyetleri) Türk Dünyasına yönelik önemli bir araştırma- yayınıdır. İsa Kayacan’ın 31.12.2011 tarihi itibariyle, yazıp yayınladığı makale sayısı 42 bin 849 bunlardan, 2 bin 112’si Azerbaycan’a 940’ı Irak Türkmenlerine aittir. İnşallah, İsa hocayı yakında Guinnes Rekorlar kitabında göreceğiz.

Ayrıca İsa Kayacan’dan başka, İsa Kayacan’ın kızı, Gül Kayacan’ın, M. Yahya Efe’nin, Şahver Karasüleymanoğlu’nun birer konuşma yaptığı panelin sonunda İsa Kayacan’a ödüller verildi:

228.Plaket: Gazetemiz Kültür ve Sanat Danışmanı, Gazeteci- Yazar İsa Kayacan’ın Türk Kültür ve Basın Yayını’nda 55.hizmet yılını kutlar, sağlık ve başarı dolu daha nice yıllar dilerim (Naci Alan, Anayurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi)

Onur Belgesi: Türk edebiyatı ve Türk şiirine yaptığı olumlu katkılar ve hizmetleri sebebiyle değerli yazar, şair ve kültür adamı sayın İsa Kayacan’a bu onur belgesi Kümbet Altında Dergisinin yayın kurulunun kararıyla verilmiştir. Kutluyor, şükranlarımızı sunuyoruz (23 Mart 2012- Osman Baş, Kümbet Altında Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, İrfan Yıldız, Kümbet Altında Dergisi Sahibi)

Onur Belgesi: Sayın Prof. Dr. İsa Kayacan, 70.yaş gününüzü ve sanat hayatınızın 55.yılını kutlar, Irak Türkmen edebiyatı ve basınına sunmuş olduğunuz hizmetinizden dolayı da teşekkür eder, çalışmalarınızın devamını dilerim (23 Mart 2012 Dr. Şemsettin Küzeci, Işık Edebiyatçılar Grubu Başkanı- Irak)***



Azerbaycan’dan Edebiyat Gazetesi

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den gelen kitap, dergi, bülten ve gazetelerin sayısı giderek artarken, sevincimin doruklara çıktığını kaydetmeliyim.

Bu kez, Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans’ın sahibi ve yöneticisi, değerli dostum Prof.Dr. Hayrettin İvgin, Azerbaycan’ın Edebiyat Gazetesinin 09 Aralık 2011 tarih 3796 ncı sayısını bana ulaştırdı. Gazete bizdeki (Türkiye’deki) büyük boy gazetelerden daha büyük boyutlu 6 sayfa ile yayınlanıyor. Düz ofset tabir ettiğimiz, böyle değerlendirdiğimiz bir yayın görünümü var Edebiyat Gazetesinin.

Baş Redaktoru: Ayaz Vefalı olan, Edebiyat Gazetesinin Redaksiya heyeti 19 isim ve imzadan oluşuyor. Bunlar arasında tanıdığımız isimler var. Bunlar: Nizami Caferov, Elçin İskenderzade, Ekber Goşalı, Gazanfer Paşayev, Sabir Rüstemhanlı, şeklinde sıralanıyor.

Değişik ülkelerden isim ve imzalardan oluşan altı kişilik Redaksiya Şurası dikkat çekiyor. Yazışma adresi AZ 1073 Matbuat Pr. 529. ncu mahalle, 9 cu mertebe, Bakü-Azerbaycan.

İlk sayfada genellik taşıyan haberler, 2,3,4,5 ve 6. sayfalarda kültürel ağırlıklı araştırma, yazı ve değerlendirmeler dikkat çekiyor. Yer yer fotoğrafların kullanıldığı görülüyor.

Sabah Halk şairi Nebi Hezrinin doğum günüdür başlığı altında şiirlerden örnekler veriliyor. Yusuf Hasanbey’in Next-özge millet başlıklı makalesi var yine dördüncü sayfada. Beşinci sayfada Fikret Koca’nın hazırlayıp yayınladığı, Gülaye Şınıklı için; “Yolun çetin, lakin şereflidir” denilen sütunlarda, Gülaye hanımın şiirlerinden örnekler veriliyor. Fikret Koca’nın; “Gülaye hanım; adınız gibi zarif, çok zarif hisler, duygular sahibisiniz. En esası da odur ki, siz bu hisleri, duyguları şiir diliyle diyebiliyorsunuz” denilişini, doğru ve altına imza atan bir değerlendirmeyle cevap vermek istiyorum efendim. Gülaye Şınıklı hanımın şiirlerinden üç dörtlük:

1-Açık koy yukunun kapılarını,

Sihirli semalardan seyre geleyim ben.

Yozacak yukunu yuku yozanlar,

Her zaman yukuna seyre geleyim ben.





2-Ağladın gözünde yaşa kıskandım,

Geldin gölgen ile goşa kıskandım,

Yaşadın ömrünü, yaşa kıskandım,

“Sevgiden başladı bu ayrılıklar”.





3-Sitem oldu, keder oldu yıllarım,

Dil açıp ağladı şen bülbüllerim,

Soldu ellerimde karanfillerim.

Deyen olmadı ki, son gamın olsun!..***



Orhan Kural’dan:

Bir Tutam Dünya

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Gezginlerin piri, Prof. Dr.Orhan Kural hocanın yeni bir kitabı daha masamda. Adı: Bir Tutam Dünya.

Merkezi İstanbul’da bulunan Han Yayınları arasında 230 sayfayla günyüzü gören bu kitap Orhan Kural hocanın 14 ncü gezi kitabı.

Bugüne kadar 23 ayrı kitap yayınlayan, bu yayınlarıyla alkış toplayıp, takdir edilen Prof. Dr. Orhan Kural hocanın dünyası, aydınlıklarla, zenginliklerle dolu.

İçindekiler sayfasına bakıyoruz. Gördüklerimizden:

Palmiye yürekli Burundi? Buryat Cumhuriyeti’ni duydunuz mu?/Sürgünler diyarı Sibirya’nın eski Başkenti Irkutstk ve Baykal Gölü/Siyah Afrika’nın ortası: Orta Afrika/Komşu ama nasıl bir komşu: Bulgaristan/Ülkelerin Orhan Kural’ın kitaplarına göre dağılımı vd. Sonraki sayfalardan ikisinde Orhan Kural hoca “Ânı yakalamak”tan söz ediyor. Şunları söylüyor hoca burada:

“Yol çağrısına uyan. Aslında insanların istekleri, tutkuları dünyanın bir çok köşesinde birbirine benziyor. Bu istekler farklı coğrafyalarda birbirinden renkli kültürler oluşturdu”.

Cahit Külebi hocanın bir şiirinden, yolculuğa davet eden şiirinden bazı mısralar aktarmış Orhan Kural hoca. Külebi hocanın bu şiirinin girişi:

Gideceksin buralardan gün gelecek,

Yavaş yavaş kaybolacak bindiğin tren,

Eriyen karlar gibi içinden,

Bütün sıkıntıların akıp gidecek.

Buryat Cumhuriyeti’ni duydunuz mu? diye soruyor ya Orhan Kural hoca, bu Cumhuriyetle ilgili bilgiler kitabın 19 ncu sayfasında başlıyor. Pragraf şöyle:

“Her dünyanın kendine özgü güzellikleri, farklılıkları vardır. Rotamızı 1921 yılında Rusya Federasyonu’na dahil olup Moğalistan ile sınır, Baykal Gölü’nün güney doğusunda yer alan Buryat Cumhuriyeti’nin başkenti Ulan-Ude’ye çeviriyoruz. İnternette yaptığımız araştırmada klasik coğrafi bilgileri dışında fazla bir literatür bulamıyorum. Buryat Cumhuriyeti’nin arazisinin yüzde 60’ı dağlık, hatta ülkenin kuzeyinde 3 bin 500 metrelik zirvelere bile rastlanıyor”..

Siyah Afrika’nın ortasından, Orta Afrika’dan söz edilen sayfalar 95 nci sayfada başlıyor. Bir Orta Afrika sözünden sonra, bu topraklarda uzunca bir şiir aktarılıyor. İlk bölümü bu şiirin:

Sabah bir ceylan uyanır Afrika’da,

Kafasında tek bir düşünce vardır,

En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşmak,

Yoksa aslana yem olacaktır.***

Tokat “Kümbet Altında”

Dergisinin altı ayrı sayısı

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Yönetim yeri Tokat’ta, Ofisi Ankara’da bulunan “Kümbet Altında” eğitim, kültür, sanat ve edebiyat dergisi her üç ayda bir yayınlanarak, okurlarının, sanat ve edebiyatseverlerin karşısına çıkarak, önemli bir iletişim görevi, hizmet gerçekleştirme çalışmasının yerine getirilişini sağlıyor.

Kümbet Altında, Dergisinin 41, 42,44, 45,46 ve 47 nci sayıları masamda. Derginin kimliğine bakıyorum: Sahibi: İrfan Yıldız, Genel Yayın Yönetmeni: Osman Baş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: İsmail Polatçı.

Yayın Kurulu, Yayın Danışmanları, Temsilcileri var değişik isim ve imzalardan oluşan. Her sayısındaki, içindekiler bölümüne baktığımızda, yazılar ve şiirler şeklinde bir isim ve imza sıralaması yapılıyor, görülüyor. Bazen, yazıların imza sahipleriyle, şiirlerin imza sahipleri neredeyse eşitlik görüntüsü veriyor, getiriyor. Bu güzel bir uygulama, anlayış ve sıralama. Tebriklerimi sunmak istiyorum burada.

Derginin her sayısında, İrfan Yıldız ve Osman Baş imzalı, sunuş ve başyazı niteliğinde değerlendirmeler bulunuyor. Dergi sayfalarında imzaları görülenlerden bazılarının (herhangi bir ayırım yapmadan) sıralanışı şöyle: İrfan Yıldız, Osman Baş, Nail Tan, Hayrettin İvgin, Mustafa Erol, Doç. Dr. Resmiyye Sabir, Ali Baş, Mehmet Nuri Yardım, İsa Kayacan, Bestami Yazgan, Ali Rıza Navruz, Yusuf Dursun, Hüseyin Yeniçeri, Ahmet Sevgi, Aysel Al, Yavuz Bülent Bakiler, Ali Akbaş, Mustafa Berçin, Ali Rıza Atasoy, Ayşe Paslanmaz, Aşık Kemali Bülbül, Uğur Kılıç, Özlem Fedai, Osman Erenalp, Celal Oğan vd.

Kümbet Altında Dergisinin 47. sayısındaki Osman Baş imzalı, “Kardeş bayraklara rüzgar oluyorum” başlıklı şiirden iki dörtlük alalım öncelikle:





Bir akşam Bakü’de Hazar’ın kıyısında,

Dalga dalga efkâr dağıtıyorum.

Türk diliyle, şiiriyle yürürken asra,

Kardeş bayraklara rüzgâr oluyorum.





Bir akşam Türk dünyası ektim yüreğime,

Bayrak olmak için, hilal topladım gökyüzünde,

Gökyüzü albayraklarla süslendiğinde,

Kardeş bayraklara rüzgâr oluyorum.





Kümbet Altında Dergisinin 47 nci sayısının sayfalarında gezerken, gezmeye devam ederken, 13 ncü sayfadaki Mustafa Berçin’in “Böyle yazılmış kaderin” başlıklı şiirinin mısraları arasında bir mola verelim, bir bölüm (bir dörtlük) aktaralım bu şiirden:

Kerpiç duvara yaslamış koca bedenini,

Lime lime olmuş hararları dikerken demin,

Çuvaldız batınca ellerine çığlığı

Odayı inletiyordu ebemin.***



Nilüfer Dursun’dan:

Sevgi Evliyası Mevlâna Çağırıyor

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı Nilüfer Dursun’un yeni bir kitabı daha yayınlandı. Adı: Sevgi Evliyası Mevlâna çağırıyor. Türkçe-İngilizce olarak iki dilde günyüzü gören Tasavvuf şiirlerinden oluşan 70 sayfalık kitabın önsözü bu satırların yazarı İsa Kayacan olarak bendenize ait.

Önsözdeki cümlelerimden biri; “Nilüfer Dursun’un Mevlana’ya bakışı, Mevlana’ca bir anlayış birlikteliğinden geçiyor” şeklinde yer alıyor ilgili sayfada.

Altıncı sayfada başlayan “İnsanlık-I” adlı şiirin, sağ tarafta, sayfada İngilizce metni yer alıyor. Sekizinci sayfada “İnsanlık-2”yle karşılaşıyoruz. İnsanlık-2’nin bir dörtlüğü:





Yarattığı ne varsa, öylece sevmelisin,

Sevilirsin unutma, ölçüsünde sevginin,

Emaneti bizlere, insanlık yüce Hak’kın,

Hayra ver, hayra çalış, huzurun eksilmesin.





Nilüfer Dursun, büyük günlerle yola çıkıyor, ilmin ruhlara dost olduğunu anlatıyor, Mesneviden örnekler veriyor, sevmelisin en vefalı yar, diye işaret ediyor, Kader bilgilerinden, kutsal ışıktan, görüntüler sergiliyor, “Canlar dayanmadı ağlamasına” hatırlatmasında bulunuyor. Mevlana’dan mesajlar naklediyor, Erdemlerin en hası üzerinde duruyor, Canların cana muhtaç olduğunu yine hatırlatıyor, “İzindeyiz ey Mevlana” diyerek sevgi, saygısını naklediyor şiirlerinde. Sayfa 30’daki “Kutsal ışık”tan:





Tarif edilemez, tarife sığmaz,

Var eden, var olan, sınırlanamaz,

Yüce enerjidir, noktalanamaz,

Hem yakın, hem uzak o kutsal ışık.





Özünü bilirsen, bilirsin onu,

Hoş görü ve sevgiyle, tanırsın onu,

Kemâle erersen, bulursun onu,

Hem yakın, hem uzak, o kutsal ışık.





Mevlana’nın önemli sözlerinden biri: Ölümümüzden sonra, mezarımızı yerde arama, arif kişilerin gönülleridir mezarımız bizim.

Nilüfer Dursun: 1947 yılında Çanakkale’de doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun olduktan sonra, Gümüşhane, Çanakkale, Ankara Lise ve Meslek Liselerinde İngilizce öğretmeni olarak çalıştı. 1992 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. Değişik dergi ve gazetelerde, şiirleri ve araştırmaları yayınlandı. İngilizce yayınlanan kitaplarının yanında, sulu ve yağlıboya resim çalışmalarını sergiledi.

***

Ozan Mahmut Akay’ın gönderdiği;

Nusaybin İpekyolu Gazetesi

Prof. Dr. İSA KAYACAN

Anadolu Basını içerisinde yer alan gazetelerimizin pek çoğu, değişik kanallarla bana ulaşıyor.

Nusaybin’de 1995 yılında kurulan dört büyük sayfayla haftalık yayınlanan “İpekyolu” Gazetesinin 639.cu sayısı masamda. Ozan Mahmut Akay tarafından bana gönderildi. İpekyolu Gazetesi’nin bu sayısı.

Öncelikli, İpekyolu Gazetesinin kimliğine bakıyorum. Kurucusu ve imtiyaz sahibi: Abdülkadir Asman. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Bülent Asman. Muhabirler: Kenan ve Levent Asman.

Gazetenin idare yeri: Lozan Cad. Nisibis İşh. Kat. 4 No: 8 Nusaybin. Gazetenin sayfalarına dönüp, şöyle bir göz atalım:

İlk sayfa haberleri: Nusaybin’de işveren yetiştiren kurs, Tarihi kent müzesi için mektup dağıtıldı, Nusaybin KESK greve gitti, Mardin’de 10 ton kaçak et ele geçirildi. Mardin Defterdarı Tarım, Ömerli’de vb. haberler dikkat çekiyor.

İç sayfalara bakıyoruz: Haber başlıklarından: Mardin Valisi Ayaz, TSF Başkanı Yazıcı’yı makamında kabul etti, Mardin’de 25 bin öğrenci, SODES projelerinden faydalandı, Mardin Belediyesi Furkan Doğan’ın adını parkta yaşatacak, Milli Satranççılar Marden’de Şah’a kalktı, Başkan Ayanoğlu ve muhtarlardan Fransa’ya tepki, Dünya bayanlar satranç turnuvasında heyecan sürüyor,

Konuk bir şair Ozan Mahmut Akay’dan: Üstadım İsa Kayacan, Başkan Ayanoğlu, sivil toplum örgütlerine 2,5 yıllık icraatlarını anlatıyor, Öğrenci köşesi: Ahmet Suçiçek’in bir şiiri, Depremzede çiftin nikahı, Mardin’de kıyıldı,

Mardinli öğrenciler milli satranççıları ziyaret etti, Mardin’den Avrupa’ya gönül köprüsü, Mardin’de “Kızlarımıza okuma şansı verelim” projesi, Dargeçit’te Eğitim-Sen Depremzede aileye binasını tahsis etti, Midyat’ta sendikalardan ortak açıklama, Bilge köyünde uygulanan okul öncesi eğitim projesi tamamlandı vd.

Öğrenci köşesinden, Ahmet Suçiçek’in “Seni düşündüm hep” başlıklı şiirinden bir dörtlük:





Seni düşündüm hep,

Yalnızlık gecelerimle,

Ne umut vaat ettim, ne de umutsuzluk,

Ezilmekten beter oldu bedenim.





Konuk şair, ozan Mahmut Akay’ın “Üstadım İsa Kayacan” başlıklı 49 ayrı dörtlükten meydana gelen destanından:





Basının Yunus Emre’si,

Üstadım İsa Kayacan.

Canların sevgi cemresi,

Üstadım İsa Kayacan.



İlim için diyar gezer,

Dost için nefsini ezer,

Basında fahri başyazar,

Üstadım İsa Kayacan.

***

WEB ::: www.isakayacan.blogspot.com