Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın “Dünya Kadınlar Günü” İle İlgili Mesajı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın “Dünya Kadınlar Günü” İle İlgili Mesajı
Tarih: 08.03.2012 > Kaç kez okundu? 2774

Paylaş


Tarihin her döneminde erkekler ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan kadınlarımızın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi noktasında, bugünün, önemi büyüktür. Bugün, kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayılmaktadır. Aynı zamanda bir toplumun kadına sunduğu hak ve sorumluluklar, verdiği önem ve duyduğu saygı o toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin de temel ölçütlerinden sayılmaktadır.

Yasal olarak kadınlarımız önemli haklara sahip olmalarına rağmen, gelinen noktanın yeterli olmadığı ve çeşitli alanlarda sorunların yaşandığı açıktır. Son dönemlerde kadınlara yönelik şiddet olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu yaralamaktadır. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Ne mutlu bize ki, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden ve onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Türk kadını özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakâr ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Ülkemizde Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinden itibaren başlayan modernleşme hareketleri çerçevesinde gelişme gösteren kadın hareketleri Cumhuriyetin ilanıyla birlikte önemli bir ivme kazanmış, Medeni Kanunun kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlarımızın eşit statüye kavuşması sağlanmıştır. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ile de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık Anayasal güvence altına alınmıştır. Bu süreçte birçok kadınımız çabalarıyla ve başarılarıyla öncü ve örnek olmuştur.

Bu vesile ile anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınlarımızın; eğitimli, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları temennisiyle “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar şahsım ve Üniversitemiz adına saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Sami ÖZCAN

Rektör





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 505
Toplam Tekil 4066639
IP 18.117.184.62






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.883 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu