“100. yıl Türk Ocakları’nın yeniden diriliş yılı olmalıdır” - Rmazan DURMUŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“100. yıl Türk Ocakları’nın yeniden diriliş yılı olmalıdır” - Rmazan DURMUŞ
Tarih: 07.02.2012 > Kaç kez okundu? 2853

Paylaş






Türkiye’nin en önemli meselesinin Türklük ve Türk milliyetçiliği meselesi olduğuna ifade eden Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkân Hacaloğlu, Andımız ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılması girişimlerine de sert tepki gösterdi.



ANKARA (Haber Merkezi) – Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkân Hacaloğlu, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “100. yılını kutlayacak olan Türk Ocakları için bu yıl yeniden diriliş yılı olmalıdır” dedi Hacaloğlu, Türk Ocağı’nın vefakâr ve fedakâr insanların biraraya gelip, hiç bir karşılık beklemeden çalıştıkları bir kuruluş olduğuna dikkat çekti.

Türk Ocakları Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Başkan Türkân Hacaloğlu, şöyle konuştu:

TÜRK ADINI HAYKIRMAYA DEVAM…

“Yüz yıldır bu prensiplerini büyük bir titizlikle sürdüren ocağımızın kuruluş amacı Türk milliyetçiliği ülküsü içinde Türk varlığını yaşatmaktır. Dün olduğu gibi bugün de Türk milletine düşman bir takım çevrelerin, Milletimizi etnik unsurlara bölerek, parçalamak gayretleri içinde olduğu hepimizce malûmdur. Hele hele içinde bulunduğumuz dönemde Türküm demek neredeyse suç sayılacak hale gelmiştir. Ama şartlar ne olursa olsun Türk'ün var olduğunu, Milletimizin adının Türk milleti olduğu gerçeğini her şart ve zeminde haykırmaya devam edeceğiz.”

Bugün ülkemizin en önemli meselesinin Türklük ve Türk milliyetçiliği meselesi olduğuna dikkat çeken Türk Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Türkân Hacaloğlu, Andımız ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılması girişimlerine de sert tepki gösterdi. Hitabenin, Türk gençliğine öğüt olduğunu, bundan neden gocunulduğunu anlamadığını ifade eden Hacaloğlu, şöyle konuştu:

“HİTABE NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?”

“Türkiye son birkaç yıldır çalkantılı bir dönemden geçiyor. İlkokullarımızda gururla söylediğimiz andımız kaldırıldı, dağlardan taşlardan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı sildiriliyor. Bu yetmiyormuş gibi şimdi de Atatürk'ün “Gençliğe Hitabesi”ne taktılar. Ne diyor orada ‘Gençler Cumhuriyetinize sahip çıkın bir gün sizi yönetenler gaflet delâlet hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Makamlarını mevkilerini siyasi hırsları için yabancılarla işbirliği yaparak kullanabilir, memleketimiz işgal altına alınabilir. Uyanık ol, ülkene sahip ol diyor. Bu sizi neden rahatsız ediyor?”

Bir yanda bitmeyen bölücü terör belası, diğer yandan bölücü yayınlarıyla milleti ayrıştırmaya götüren beyin yıkama faaliyetleri yapan yandaş medya, daha pek çok olumsuzluklar ülkemizin geleceği konusunda birer ümitsizlik kaynağı oluşturmaktadırlar.”

BAŞKAN YENİDEN TÜRKAN HACALOĞLU

İki listenin yarıştığı seçimler sonucunda Türk Ocakları Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Türkân Hacaloğlu (Başkan), Yar.Doç.Dr. İbrahim Atabey, Uğurcan Küçükağaoğlu, İrfan Kaya, Ömer Bekeç, Orhan Yüksel ve Hasan Eşici’den oluştu. Şube Denetim Kurulu üyeliklerine de Orhan Yavuz, Abdülkadir Uluç ve Kürşad Bacanlı seçildi.

Kurul delegeliklerine ise Türkân Hacaloğlu, Alaaddin Korkmaz, Şakir Gözübüyük, Zeki Birdoğan, Osman Çakır ve Şehri Er seçildiler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1428
Toplam Tekil 4062819
IP 18.218.129.100






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu