DEMOKRASİ BİR DİN HALİNE Mİ GELDİ? - Prof. Dr. Nurullah AYDIN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DEMOKRASİ BİR DİN HALİNE Mİ GELDİ? - Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Tarih: 20.01.2012 > Kaç kez okundu? 2841

Paylaş


Demokrasi, hukuk, eşitlik, adalet, insan hakları, özgürlükler bir bütündür.



Oysa; seçilmiş kişiler, demokrasi adına dokunulmaz kılınıyor. Siyasetçi suç işlemez, işlese de hukuk uygulanamaz, onlar günahsız masum anlayışı ile demokrasi din haline getirilmiştir.







Halk yığınları köleleşecek, milletvekili denilen kişiler ise her türlü suç işleme özgürlüğüne sahip olacak, kimse onlara dokunamayacak.







Her şeyi çarpık etnik kimlik haklarına göre demokrasi siciline göre değerlendiren bu işbirlikçi yalaka kesim, kimliksizliğin kin ve öfkesi içinde çarpık düşüncelerini ileri sürüyorlar.







Bu güruha göre, bütün eski yöneticiler suçlu. Peki neden suçlu? Dediklerine göre demokrasi sicilleri parlak değilmiş. Neden değil? Çünkü demokrasiye tahammül etmemişler, siyasetçileri devirmişler, hainleri, dönmeleri kimliksizleri etkisiz kılmışlar.







Böyle bir mantık ne amaçla yürütülüyor?



Vatan, devler, millet, kamu düzenine inanmayan bu asalak güruh için demokrasi bir dindir.



Peki bu mantıkla; devlet, ülke yönetilebilir mi?



Toplumda barış birlik ve huzur sağlanabilir mi?







Yanlış yerde duruyorlar. Kamuoyunu manipüle edeceklerine, toplumda ayrışmayı değil, adaletli huzuru sağlamak için çıkışmalılar.







Türk düşmanlığı, devlet düşmanlığı, vatan düşmanlığı, asker düşmanlığı, atalarından miras kalmış, genetik. Vatansız, işbirlikçi dönek dönmeler; ABD-İngiltere zaptiyeleri yeniden ayağa kalkıyor, gürleyip esiyorlar: Bu işbirlikçi, ruhu düşüncesi satılmış güruh, yargı yoluyla sivil bir vesayete sürüklenmeyi teşvik ediyorlar.







Temelde; Türklüğe, Türk devletine, Milli birlik ve beraberliğe ortak değerlere tahammülsüzlük gösteren koro, hep birlikte milli ve manevi değerleri savunur gözükerek Türk Milleti’ni ve Türk Devleti’ni hedefe koyuyor. En fazla kullandıkları propaganda malzemesi de, TSK düşmanlığıdır. Devletin omurgası olan TSK, terör örgütü ile irtibatlandırılabiliyor.







Bir ülkede asker sivil çatışması ülkeyi nereye götürür. Devlet; vatan, millet ve ordu ile oluşur. Ordusuz milletin bağımsızlığı olur mu? Devlet; kamu düzenini, yargısal kurumlarıyla birlikte silahlı gücü ile sağlar.







Ordu’da ki bazı yanlış yapanların ayıklanması durumunda, tümüyle silahlı kuvvetler terör örgütü olarak algılanabilir mi? Dünya tarihinde, dünya ülkelerinde kendi ülkesinin ordusunu terör örgütü olarak algılayan bir medya, bir akademisyen, bir siyasi iktidar, bir yargı var mı?



Kim; neden, niçin böyle bir algıyı topluma sunar?







Her tutuklanmayla birlikte aşırı sevinenler, üzülenler oluyor. Bu normal. Normal olmayan her tutuklama, dava sonrası yine birilerinin de yargılanması gerektiğini ısrarla ileri sürülmesidir. Ne deniyor? Sıradaki isim kim?







Darbe davaları ile ilgili yargı sürecinde ABD'den, AB'den medet umanlar yarın aynı güçlerin kendilerini yüzüstü bırakacağını da unutmamalıdır. Batılı emperyalistler için çıkar ilişkisi hakimdir. Dostluk yoktur.







ABD’nin de, AB’nin da yüzyıllık niyeti amacı beklentisi belli. Türkiye için, demokratik kurumlarının düzgün işleyişine ve hukukun üstünlüğüne olan güveni güçlendirmek açısından hiçbir zaman iyi niyetli olmadılar, olmayacaklardır.







Papağan gibi eski durumları sürekli gündeme getirerek bugün yaşanan ihanetler unutturulmak istenmektedir. Dillerine doladıkları askeri vesayetten kurtulmayı ileri sürerken, sivil vesayeti gündemden ısrarla kaçırtıyorlar.







İhanet stratejilerini uygulayan işbirlikçi, münafık, dönek kadrolar; geçmişte yaşananları doğru okumayan özde değil sözde demokrat fazla acul da olmayan şarlatanlardan oluşuyor.







Oysa; demokrasi bir özgürlükler rejimi olduğu kadar, eşitliklere dayalı ayrıcalıklı sınıf zümre olmaması rejimidir de. Herkesin demokrasi papağanı kesildiği günümüzde modern diktatörlüğün, despotluğun adı demokrasi. Demokrasi bu olamaz. Demokrasi; gücü eline geçirenin muhalife yaşam hakkı tanımadığı, hukukun keyfi uygulandığı bir rejim değildir.







Siyasetin ikiye bölünmesi doğal. Medyanın da öyle. Ama bu ikiye ayrılma, çirkinleşecek düzeysizlikte olunca toplumun sağlığının bozulacağı, devletin sarsılacağı kaçınılmazdır.







Aydınlara, akademisyenlere, gazetecilere, siyasetçilere düşen görev; ayrımı göstermeksizin herkesin hukuksal eşitliğe sahip olduğu duygusunun yerleştirilmesine katkı sağlamalarıdır.







Günün Sözü: Birilerince iktidara getirilenler yine birilerince indirilir.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 68
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 853
Toplam Tekil 4074129
IP 18.188.20.56






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu