ENGEREKLERİN VE ÇIYANLARIN TÖRESİ OLMAZ - Ruhi ÖZMEN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ENGEREKLERİN VE ÇIYANLARIN TÖRESİ OLMAZ - Ruhi ÖZMEN
Tarih: 03.01.2012 > Kaç kez okundu? 2805

Paylaş


Uludere Kaymakamına Saldıranlar “Töre Nedir” Bilmeyenlerdir.



“Töresiz yaşamak mı çıksın bedenden canım

Ruhsuz beden nicedir nicedir asil kanım” (Aşık Sefai)



Uludere Kaymakamı’na saldırı görüntülerini izlerken dilimden dökülmüştü bu şiir. Töre, bedene ruh verir. Töre, toplumun binlerce yıllık birikimi ile oluşan ve sosyal yapıyı mikroplara karşı koruyan manevi zırhtır. Cenaze törenlerinin dini ve milli anlamda birlik beraberlikle geçirildiğini ve acıların paylaşarak azaldığını binlerce yıllık kültürümüzle ortaya koymuşuz.









Uludere Kaymakamı “Yılın Kaymakamı”



Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, hem Muş’lu olması hasebiyle hem de ilçede hemen herkesle kurduğu pozitif iletişimle, taziye’nin kültürümüzdeki yerini ve toplumdaki önemini bilen bir kişidir. Üstelikte Kaymakam, Uludere’de eğitim, sağlık ve sosyal konularda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle “Yılın Kaymakamı” seçilecek kadar da mesleğinde öncü olan bir isim.



Bu nedenle, taziye giderken hiç tereddüdü yok. Aynı zamanda gittiği köy, korucu köyü. Yani tercihini örgütten yana kullanan onca hain aşiretin olduğu bölgede, PKK’yı karşı devletten yana tavır sergileyen, şehit vermiş-gazi olmuş insanların bulunduğu Gülyazı Köyü.



Kaymakam taziye alanına girdiğinde de, taziye çadırında cenaze sahipleri ile görüşürken de kimseden herhangi bir olumsuz tepki almıyor. Halk, bugüne kadar güzel hizmetlerle tanıdığı ve sevdiği kaymakama tepki göstermeyi bırakın aksine memnun da oluyor bu acılı günlerinde ilçenin mülkü amirini yanlarında görmekten. Velev ki; gelen kişi kalpten sevmedikleri ve istemedikleri biri olsun; bu yine de onun taziye alanında saldırıya uğramasına sebep değildir. Çünkü bu törede yoktur. Bütün Anadolu, bunun böyle olduğunu bilir. Taziyeye gelen kaymakam gibi saygı ve sevgi çerçevesinde anılan biri değil de nefret ettikleri biri olsaydı en kötü ihtimal taziye alanında yer almasını istemediklerini söyler, edeple uzak durmasını sağlarlardı.









Örgüt Bütün Kutsal Değerleri Sömürüyor



Terör örgütü ve yandaşlarının din üzerinden Kürtleri nasıl sömürdükleri aşikârdır. İşte; imanı ve töresi olmayanların kışkırtması sonucu kaymakam saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı yapanlar ne İslam’ı bilir ne de töreyi. İki saat boyunca cenaze sahipleri ile oturduğu halde tek bir olumsuz söze muhatap olmayan Kaymakam Naif YAVUZ’un, dışarı çıkar çıkmaz saldıra uğraması zaten olayın cenaze sahipleri ile hiç alakası olmadığının da kanıtıdır. Bugün Gazetesinde yer alan habere göre bu olayı başlatan BDP Milletvekili Hasip Kaplan’dır. Gazetede ki haberde Hasip Kaplan’ın “Kaymakamı kaçırmayın, dün 35 kişiyi öldürttü bugün taziyeye gelmiş” diyerek gençleri yönlendirdiği yazmaktadır.



Kürtçe bilmeden Kürtçülük yapan, İslam’ın şartını bilmeden fetva vermeye çalışan, dinsiz olduğun söyleyip Müslüman halka alternatif Cuma namazı çağrısı yapan hainlerin, taziyeye gelene saldırıp, sonra kültürden bahsetmeleri bugüne kadar yaşadığımız aldatmacalardan biri olarak karşımızda duruyor.



Doğu’daki halkın sırtından yıllarca rant sağlayan, zevk ve sefa süren, yoksulluğu ve acıları ajite ederek fildişi kulelerde halkçılık yapan zevatlardır bunlar. Bunlar; Avrupa’nın en güzel şehirlerinde ya da İstanbul ve Ankara’nın seçkin mekânlarında eğlencelerini yaparlar, son moda giyinirler, halkın içine karıştıklarında ise yoksulluktan dem vururlar. 35 kişinin öldüğü olayla ilgili basın açıklaması yapmak için toplandıklarında kahkahalarla güler, espri üstüne espri patlatırlar ama kameraların ışıkları yanınca ağlamaklı ses tonu ve timsah gözyaşları ile yıllardır sömürdükleri halka mesaj vermeye çalışırlar.



Aslından son Uludere olayı ve olay sonrası halka kin ve düşmanlık aşılayan siyasi teröristleri Ahmet Arif çok güzel tarif etmektedir.



Bunlar,



Engerekler ve çıyanlardır,



Bunlar,



Aşımıza, ekmeğimize



Göz koyanlardır,



Tanı bunları,



Tanı da büyü...







Bu, namustur



Künyemize kazınmış,



Bu da sabır,



Ağulardan süzülmüş.



Sarıl bunlara



Sarıl da büyü...









Ey Kürt Çocuğu, Ey Doğulu Kardeşim; 25 senedir kan döken ve döktüğü kandan doğan acıları sömüren PKK’yı ve onun ağzıyla siyaset yapanları tanı, tanı da büyü…



Muhabbetle,



Tanrı Türk’e Yar Olsun!







Ruhi ÖZMEN (Önkuzu)



yurtotuken@hotmail.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 55
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1707
Toplam Tekil 4076488
IP 3.135.200.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu