Sanata 28 yılını veren Çok Yönlü Sanatçı - Münevver DÜVER - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Sanata 28 yılını veren Çok Yönlü Sanatçı - Münevver DÜVER
Tarih: 23.12.2011 > Kaç kez okundu? 3260

Paylaş


Sanata 28 yılını veren Çok Yönlü Sanatçı,

Münevver Düver Kısa Öz Geçmiş





Orta Asya Türkü olan Bozoklar, 24 oğuz boylarından, Yıldızhan’ın Avşar boyundan olup Orta Asya’nın hazar denizi kıyısından Horasan yolu ile Anadolu ya gelmişlerdir. Bu büyük göçte aile Kadirli, Kozan, Adana, Çukurova ya yerleşmiştir. Kalabalık bir nüfusa sahip olan ailedeki birçok kişide sanatçı ruhu vardır. Şair olan anneanne ve anne buna bir örnektir.



Münevver Düver Adana'da doğdu. İlk şiirini beş yaşında yazdı.

İşte o şiir:



Çocuklar Var

Çocuklar var tarlalarda doğan

Çocuklar var taşlıklarda uyuyan

Çocuklar var

Çocuklar var ipek yastıklar da büyüyen

Çocuklar var ana yüzü görmeyen

Ve çocuklar var doğmadan ölen

Uçurtmaya balona hasret kalan



Sonraki yıllarda da şiirle ilgisini kesmedi. Yazmaya devam etti. Şiirlerinde Vatan, bayarak, şehit, ana, özgürlük, sevgi, barış, dostluk, Türk dünyası, memleket konularına yer verdi.



Görevi nedeniyle birçok kenti dolaştıktan sonra tekrar Adanaya döndü. 10 yıla yakın Kültür Bakanlığına bağlı personel olarak çalıştı. Bu görevden ayrıldıktan sonra gazeteciliğe başladı. Adana'da yayımlanan Zirve gazetesinde Şiir Sayfası editörlüğü ve Yayın Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Adana'da haftalık yayımlanan Türkay Haber Gazetesi'nin sanat editörlüğünü yapmakta ve aynı gazetede 'Sanat Penceresi' başlığı altında kültür, sanat ve edebiyat yazıları yayınlanmaktadır. Şu günlerde CanByMix Müzik – Sinema Yapımı Genel koordinatörlüğünü yürütüyor.

Bu güne dek konuları Şiir, Araştırma, Tiyatro Oyunu ve Anı olan 25 kitap yayımladı.

Doğa ve İnsan konulu 180 fotoğraf ile 8 yerde kişisel sergi açtı ve birçok karma sergilere katıldı. Eserleri birçok gazete, dergi TV ve Radyolarda yurtiçi ve yurtdışında yayımlandı. Türkiye'nin değişik yörelerindeki gazete ve dergiler ile internet gazete ve dergilerinde de yazıları yayınlanmaktadır.

TÜRK DÜNYASI ile İlgili çalışmaları devam etmektedir. Yazıları Arapça, Farca, Türkmence, Azeri Türkçesi, Türkmenistan Türkçesi, Kırgızistan Türkçesi, Kazakistan, Özbekistan, Rusça, İngilizce, Almanca dillerine çevrilerek o ülkelerce de değerlendirildi. Bu bağlamda, çok değişik kurum, kuruluşlardan sayısını bilemediği kadar çok plaket ve ödül aldı.

Şiir ve yazıları birçok şiir antolojilerinde yer aldı. Kimi antoloji kitaplarında yayın kurulu görevini üstlendi. 49 şiiri bestelendi. 2011 yılında Sözleri Münevver Düvere, müziği Nezir kaya’ya ait olan TÜRKİYE’m isimli bir Müzik Albümü çıktı. İki şarkı klibinde, bir kısa filimde yer aldı.

2010 yılının en iyi Şairi, Çukurova 2. Altın TURAÇ ödülünü aldı.

2005 Zirve gazetesi Kültür Sanat Edebiyat başarı, 2008 Haber Türkay Gazetesi Kültür, Sanat, Edebiyat çalışmaları Üstün hizmet ödülü, ayrıca Hikmet Okuyar Türkiye Sevdası Projesinde Türk şiirini ve şiir ile il ve ilçelerimizin tanıtılmasında 2007 Türkiye birinciliği aldı. Güzel kadirli Şiiri ile KÜLTÜR SANAT, EDEBİYAT ödülü aldı. 13. Hikmet Okuyar 2010 Şiire Üstün Hizmet Ödülü aldı. Türklük temalı şiir yarışmasında HÜSEYİN NİHAL ADSIZ Şiiri ile ödüle layık görüldü.

İstanbul Şiir Akademisinin, 2010 yılında Bahtiyar Vahapzade adına düzenlediği şiir yarışmasında “Bahtiyar Vahapzade Anısına” adlı şiiri, beğeniye seçilenlerin yayımlandığı kitaba alınmıştır.



Niğde Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Betül Uçak tarafından tez konusu olsu



Çekimleri devam eden Adana Belgeselinin senaryosu Kendisine ait olup Genel koordinatörlüğünü sürdürmektedir. Birçok Derneklerde aktif olarak görev aldı ve devam ediyor, Çukuova Oğuz Boyları, Avşarlar ve Emekliler derneklerinde yönetimdeki görevleri devam etmektedir.

Çukurova güzel şiir okuma yarışmasının projesinde yer aldı ve Genel koordinatörlülüğünü yaptı.

Münevver Düver Sanatevi HABER adlı internet gazetesinde Saygın Köşe yazarları ile TÜRK Dünyası haberlerinin yanı sıra, kendi şiir, roman ve tiyatro oyunlarını ve kimi sanatçıların eserlerini yayınlayarak, edebiyat dünyasına hizmet etmektedir. Sanata 28 yılını vererek Türk dünyası ile ilgili çalışmaları sürüyor, son çalışmaları Yedi Devlet bir Millet, Özerk Tür Cumhuriyetleri, Türk Yıldızları

Kitap çalışma hazırlıkları vardır.

Münevver DÜVER

Araştırmacı, Yazar, Gazeteci, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı

munevverduver@hotmail.com

www.munevverduver.com.tr

GSM90 537 959 09 89

A D A N A







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1398
Toplam Tekil 4069319
IP 18.117.165.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu